Па пијам верапамил јас за срцето по два пати ама не поминува скроз, вака ќе биде до пораѓај мислам ,си притиска бебка веќе насегде и се создава притисок на срцето.
I kaj mene imase tahikardija i preskoci. Dr kardiologot rece nema mesto za panika da nosam holter posle poragaj. Cesto se slucuvalo vo bremenost. Isto i ti ke bides ko mene 36 ili 37 i ja nesmeam poveke. Botno da e naprednato na kg se da bide dobro pa sega sto e toa e
Јас од денес 34 полна се надевам ќе стигнам до 36та па ќе се опуштам малку.. Почнавте ли со припреми за бебе купување алишта? Ништо немам купено и ме фаќа паника ако бидне порано а јас ништо немам спремено
Па исто и мене рече од бременоста ти е а и терапија вика многу примаш и презаситено ми е телото.А за ппраѓајот не дека несмеам него она мисли нема да издржам, а и ова со тахикардијава ме малтертира многу па за тоа валда. @Missmaza
И купено алишта , и исперено и испеглано уште плакарче да осободи сопругот и да се намести, од други припреми уште транспортер да се среди ,торбица за болница да спремам и колепката да се намести со оградици и чаршавче, козметика и други ситни работи од аптека исто купени. Јас сум фреак контрол да се разбереме мора све предвреме да биде спремно, ќе имаш време и ти за све ама мораш да почнеш да си спремаш постепено
Од понеделник ќе почнам Уште се плашам да се движам иако докторката ми дозволи по малку движење ама не можам да се опуштам
Jas uste koritce i kozmetika nemam kupeno. Nz od koja, ovie denovi planiram i krevetce da namestam i ke go pokrijam so carsav prasina da ne faka. Alista isprani i speglani. Transporterot navlakata ja peres @Slonce91 ili so sredstvo za dezinfekcija. Torbicata i moja i za bebe spremani. I da izvrijsm cucli i sise. Dr nz potsetete me
Jas sum bezbedna nedela t.e 37 teram ama redovno ve citam za da vidam do kade ste. Ke bide samo miruvanje i bez paniki. Zaboraviv koja clenka imase napisano: i jas sum takva se spremno predvreme samo krevetce mi ostana za mestenje pa ovie dena i to ke bide. Arno me potsetivte da izmijam sise cucli.
Јас све онлајн облека порачував и нешто што имам боденца од синчето дека ми се промашија сезоните скрос он сред лето , бебка зимо. А поголемите работи ги све имам од гплемото па од таа страна сум послободна,а ти како се осеќаш ако можеш шетни ако не праќај маж и давај наредби
Да подлогата од транспортерот ја перам на 40 с, гел за туширање за тело и коса земав corine de farme гледам дека е органска без хемикалии а не е скапа и павличева оригинал за газе и мустела со цинк ако има потреба, други раб. не сум купувала прво да видам каква кожичка ќе има па тогаш лосион за тело или крема некоа.
Samo podlogata ili cela navlaka. Jas kupiv dodaten sunger podloga za transporter toa go isprav, onie so gi ima po internet so prekrivka i podloga. Toa go isprav i zatoa. Aj slikni mi od kozmet7so imas kupeno ko izguben germanec sum. Jas imam original pavliceva, drugo ne sum kupila. Slikni so imas pa da baram takvi. Corina de farm citav deka se organski
Ne kaza ,kako se ponasaat na miris bebeskite alista. So prasokot i omeknuvac. Jas persil niso ne mi mirisa ama aj ke go potrosam.gledam ima i ornel bebeski omeknuvac, ste go koristele.
Sise i cucli, novi sefte. Kako gi mievte. Samo so topla voda ili da izvrijat so sjaj nz. I cuxlata na siseto celata ja rasklopuvate. Ne se smejte prvo dete
Becutanot na toa sto susev vo susara ne mi mirisa, a onie so se isusija taka se super..zadovolna sum so omeknuvacot na Chicco sensitive..za cuclite gi poparuvam so topla voda samo, sjaj ne koristam.. za sledna upotreba planiram Frosch da zemam. Siseto rasklopeno se mie, da. Ama jas ne go mijam sea, zdravje koga ke dojdime od bolnica ako e potrebno togas..Bi sakala da dojam.
Sega vidov deka imas prasano za Ornel, ne znam go nemam koristeno. So prvoto koristevme Duel Sensitive, preybavo mirisaa. Sega kaj nas go nema.
Devojki kako ste. Vikendot znaci pri karaj na uste edna ispesna nedela,poleka se blizime do bezbedna nedela. Do kaj ste , ja preska si mislam i ne mi e verno zdravje posle6denovi od bremenost. Duri maka mi e, i panika me faka. Prvo dete. Od kaj ke znam kako da go namestam za spienje, navecer kolku da go oblecam ,so so da go pokrijam... Lele haos, vie so imate veke po 1 kazuvajte