1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Можно предвремено породување

Дискусија во 'Бременост' започната од zanusi, 7 октомври 2014.

1. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Па пијам верапамил јас за срцето по два пати ама не поминува скроз, вака ќе биде до пораѓај мислам ,си притиска бебка веќе насегде и се создава притисок на срцето.

На Ordinary Mom му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    I kaj mene imase tahikardija i preskoci. Dr kardiologot rece nema mesto za panika da nosam holter posle poragaj. Cesto se slucuvalo vo bremenost. Isto i ti ke bides ko mene 36 ili 37 i ja nesmeam poveke. Botno da e naprednato na kg se da bide dobro pa sega sto e toa e

На Maja92@, Slonce91 и Ordinary Mom им се допаѓа ова.
  3. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.139
    Јас од денес 34 полна се надевам ќе стигнам до 36та па ќе се опуштам малку.. Почнавте ли со припреми за бебе купување алишта? Ништо немам купено и ме фаќа паника ако бидне порано а јас ништо немам спремено(facepalm)

На AriaStark му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Па исто и мене рече од бременоста ти е а и терапија вика многу примаш и презаситено ми е телото.А за ппраѓајот не дека несмеам него она мисли нема да издржам, а и ова со тахикардијава ме малтертира многу па за тоа валда.
    @Missmaza

5. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    И купено алишта , и исперено и испеглано уште плакарче да осободи сопругот и да се намести, од други припреми уште транспортер да се среди ,торбица за болница да спремам и колепката да се намести со оградици и чаршавче, козметика и други ситни работи од аптека исто купени. Јас сум фреак контрол да се разбереме мора све предвреме да биде спремно, ќе имаш време и ти за све ама мораш да почнеш да си спремаш постепено;)

На Evangeliaa22, Maja92@, malecko5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.139
    Од понеделник ќе почнам Уште се плашам да се движам иако докторката ми дозволи по малку движење ама не можам да се опуштам :^)

7. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Jas uste koritce i kozmetika nemam kupeno. Nz od koja, ovie denovi planiram i krevetce da namestam i ke go pokrijam so carsav prasina da ne faka. Alista isprani i speglani.
    Transporterot navlakata ja peres @Slonce91 ili so sredstvo za dezinfekcija. Torbicata i moja i za bebe spremani. I da izvrijsm cucli i sise. Dr nz potsetete me

8. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.009
    Допаѓања:
    1.735
    Jas sum bezbedna nedela t.e 37 teram ama redovno ve citam za da vidam do kade ste. Ke bide samo miruvanje i bez paniki. Zaboraviv koja clenka imase napisano: i jas sum takva se spremno predvreme samo krevetce mi ostana za mestenje pa ovie dena i to ke bide. Arno me potsetivte da izmijam sise cucli.

9. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Јас све онлајн облека порачував и нешто што имам боденца од синчето дека ми се промашија сезоните скрос он сред лето , бебка зимо. А поголемите работи ги све имам од гплемото па од таа страна сум послободна,а ти како се осеќаш ако можеш шетни ако не праќај маж и давај наредби:nod:

На malecko5 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Да подлогата од транспортерот ја перам на 40 с, гел за туширање за тело и коса земав corine de farme гледам дека е органска без хемикалии а не е скапа и павличева оригинал за газе и мустела со цинк ако има потреба, други раб. не сум купувала прво да видам каква кожичка ќе има па тогаш лосион за тело или крема некоа.

На Missmaza му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Samo podlogata ili cela navlaka. Jas kupiv dodaten sunger podloga za transporter toa go isprav, onie so gi ima po internet so prekrivka i podloga. Toa go isprav i zatoa. Aj slikni mi od kozmet7so imas kupeno ko izguben germanec sum. Jas imam original pavliceva, drugo ne sum kupila. Slikni so imas pa da baram takvi. Corina de farm citav deka se organski

12. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Ne kaza ,kako se ponasaat na miris bebeskite alista. So prasokot i omeknuvac.
    Jas persil niso ne mi mirisa ama aj ke go potrosam.gledam ima i ornel bebeski omeknuvac, ste go koristele.

13. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Sise i cucli, novi sefte. Kako gi mievte. Samo so topla voda ili da izvrijat so sjaj nz. I cuxlata na siseto celata ja rasklopuvate. Ne se smejte prvo dete :?:

14. Ordinary Mom

Ordinary Mom Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    311
    Becutanot na toa sto susev vo susara ne mi mirisa, a onie so se isusija taka se super..zadovolna sum so omeknuvacot na Chicco sensitive..za cuclite gi poparuvam so topla voda samo, sjaj ne koristam.. za sledna upotreba planiram Frosch da zemam. Siseto rasklopeno se mie, da. Ama jas ne go mijam sea, zdravje koga ke dojdime od bolnica ako e potrebno togas..Bi sakala da dojam.

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    311
    Sega vidov deka imas prasano za Ornel, ne znam go nemam koristeno. So prvoto koristevme Duel Sensitive, preybavo mirisaa. Sega kaj nas go nema.

16. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Ne gi stavas vo tengere so topla voda da se izvrijat,za prva upotreba

17. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.139
    Јас ги вријам во вода со една лажица сода

На Maja92@ и Missmaza им се допаѓа ова.
  18. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.139
    Малку сум настината да ми помине настинкава и ќе почнам следна недела полека да се спремам.

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    311
    Vo dlabok sad gi popariv so vrela voda, taka stojat i gi vadam pokasno

20. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Devojki kako ste. Vikendot znaci pri karaj na uste edna ispesna nedela,poleka se blizime do bezbedna nedela. Do kaj ste , ja preska si mislam i ne mi e verno zdravje posle6denovi od bremenost. Duri maka mi e, i panika me faka. Prvo dete. Od kaj ke znam kako da go namestam za spienje, navecer kolku da go oblecam ,so so da go pokrijam... Lele haos, vie so imate veke po 1 kazuvajte