Можно предвремено породување

Дискусија во 'Бременост' започната од zanusi, 7 октомври 2014.

1. Mon223

Mon223 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Kolku e ubavo da se procita deka ste izdrzale do kraj. Jas sum 26 nedela imam uste mnogu.

На Maja92@ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Nema da mislis na toa i ke odis nedela za nedela. jas od 28, 29 sum so lezenje. Zdravje vleguvam vo 36 sega. Ic ne se sekiraj. Sekakvi prikazni ima tuka, bitno e so vedar duh pozitivni misli i zdravje Boze se ke bide dobro.

На Ive13, Mon223, Maja92@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.009
    Допаѓања:
    1.735
    Lele ne me potsetuvaj, kako mi e strav za se pa osobeno da go iskapam. Kako ke go drzam, da ne mu napram nesto abe haos mi e glavata. Dali deka nasi i mozeme se ko ke gi vidime ama jas mali bebinja na bliski ne sum fakala:D

4. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    I mene od toa mi e strav, niso nz. Babite moze da dojdat 1 ili 2 pati. Problem so nejkam i da zavisam od dr. Sakam jas da se naucam. A se naviknav i sami so mm, i haos mi e .

5. Ordinary Mom

Ordinary Mom Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    311
    Zdravo na site, jas od denes 36 nedela..fala mu na Boga i site sto bea okolu mene. Bez soprugot i majka mi nemase da izdrzam, lezam od 15nedela.Za toa kako ke se snajdete so bebe relax, nikoj podobro od majkata ne moze da se grize za bebeto, zatoa pomos po doma da, za bebeto vie ste si dovolni

На IRBBB, AriaStark, teddy85 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    E od kaj ke znam ko neznam. Na kolku vreme se hrani se presoblekuva,kolku treba da go oblecam... Ke se dopituvame vo dr grupi

На Ordinary Mom му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Hi, da se prijavam uste sum budna. A, vie kako ste. Ko ke treba da bidam budna ja ke spijam

8. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.656
    Допаѓања:
    9.230
    Никогаш не се сомневај во твоите мајчински инстинкти. И те како ќе знаеш што да правиш и кога плаче за што точно плаче. Се тоа доаѓа толку природно, ве читам за помош за неснаоѓање...едноставно е невозможно да не се снајдете во улогата. Ќе ви биде тешко, ќе плачете можеби од замор немоќ некогаш заедно со бебето ама на крајот ќе најдете некоја сила во вас и ќе се зачудите колку како мајки ние можеме...а особено ние што излегуваме од оваа тема. На секоја препрека си велам издржа 9месеци се бореше за ова, можеш сè и така 22 денови се чуваме со бебко сами. На 6 денови го бањав сама, на 8 сечев нокти се тресев од страв ама после бев горда на себе.
    Ќе бидете добро мами :inlove:
    @Ordinary Mom мноогу сум среќна за тебе мами те чекам со убави вести:l:

На Ellyy, IRBBB, Maja92@ и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    311
    Abe ti uste si budna..

10. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    1.031
    Стаса 36 :hug::hug::hug: је!

На Ordinary Mom му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    311
    Sreko na pocetokot ke probas, od prilika cicaat na tri saata, ma da na pocetok moze i pocesto. Ako ne mu e za hrans ke go presobleces..znaci bebeto ke place za hrana i od grcevi...tie dva placa sig ke gi razlikuvas. Potoa moze da e kenkavo za galenje ili ako mu e toplo..ke probuvas a posle ke znaes.veruvaj vo sebe!

12. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    311
    Denes 36, utre sum kaj Kotlarova. Taa bara polna 37 zaradi pedijatrite:worried:,ke videme. Insku ok sum sea za sea.. taka da do 37 tuka sum:l:

На Ellyy, Maja92@, Missmaza и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Blagodaram
    Denes rekord, vo 5 zaspav. Pa mi tekna ja izvadov navlakata od transporter ja staviv za perenje, i sunger i se. Stanav vo 8 gi poslav i sea mi e loso za spienje.

14. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Inaku denes treba da se spremam. Od utre vleguvam vo 36 nedela. Utre na kontrola i zdravje planot e da polezam nekoj den i narednite 10 dena do 14 otprilika da zakazeme termin. Zdravje i so Gospod napred se da bide dobro i lesno. I nie poleka edna po edna kako @Fenix05 da ja napustame grupava. @Ordinary Mom , @Evangeliaa22 @Slonce91 ... I drugite so lesno neka e i da si piseme vo dr grupi.ke vi davam info sekako. Sea se mislam cucla da zemam ,ama izgleda ne. I panika me faka se razbudiv so misla deka ne go osekam bebe, taka minimal neso od sabajle. Ama i veke e pogolemo neli, nema mesto tolku za dvizenje i mesto za panika. Plus go vodat ponapred pogolemo od mene :)vo nedeli . Ubav den i ubava,mirna i srekna nedela

На hunny20, Maja92@, Fenix05 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    311
    Jas sum momentalno na CTG, pisam update skoro. @Missmaza nie od tolku lezenje, nema so ne ni pomina niz glava..imav i ja takva epizoda. Zemi malku koka kola i cokolada i razvizi se, ke se razmrda i toa. Imame premnogu vreme za da analizirame se.

На AriaStark, Fenix05, Slonce91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    1.031
    Со лесно да ни е, без стрес и сѐ ќе биде добро. И јас сум денес на преглед за проверка на грлото. Дај боже да не е мрднато

На Ordinary Mom, Fenix05, Slonce91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Spremaj si se na raat vekje bebko si e bezbeden pa koga saka ili koga se dogovorite :inlove:, ubavо e koga kje procitam nekoj so ista maka vekje stiga vo 9 mesec , сите од темава вака да излагаме после 36 нед, да обавестуваш обавезно може ќе се начекаме:nod: за цуцла ќе земам и тоа од најевтините од бејби лове две за 99 и синко тие ги највеќе сакаше а јас бибс му купив првично па не ги сакаше:shake: .И моево намали со
    движења , тесно им е сигорно, убав ден и убава недела и со лесно до крај :hug:

Ццц пола кирилица пола латиница сум пишувала (facepalm)

На IRBBB, Ordinary Mom, Maja92@ и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.009
    Допаѓања:
    1.735
    Hahah bas me iznasmea za slikite i jas na pocetokot pravev sega vo poslednite meseci ne. Ne znam zs ama ni za spomen ne napraviv. Inace ajde so lesno sega kako i da e pomina losoto.

На Slonce91 и Missmaza им се допаѓа ова.
  20. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    311
    Devojcinja update od mene.. denest CTG mirno, bebe pospano, nema kontrakcii. Kotlarova vika ke go molime da izleze ova, ne znam :lol:

На LiquidLuna, malecko5, H.VAGA и 5 други им се допаѓа ова.