Девојки да не ве тагирам сите фала ви на убавите зборови да сте ми живи и здрави и само убавини да ви се враќаат.
Јас официјално од денес сум out of bed. 35+2, по препорака на докторката треба полека да се враќам и движам за да може да се сврти бебуш бидејќи уште е со главчето горе. Грлото веќе нема да ми го мери, а во вторникот беше 13/14мм- нема фанелинг или отварање. Тогаш го имав и првото цтг- сѐ беше супер. Вчера излегов на прво кафе надвор и кога ја гледам датата-17ти, на ист ден во ноември легнав, точно три месеци. Сакам да ви кажам фала на сите вас за поддршката, писхички не знам дали ќе го издржев овој период. Се изнаплакав сабајлево, претешко ми беше целиов период, ама времево како да ми летна. Имаме уште многу, сакам да потпорасне уште малце- барем до 38ма да накачи повеќе килажа и секако да е сѐ во ред…
Немав никогаш, само скратено грло. Почна во 21ва 19мм ради слаџ во плодова вода, па се качи 24мм и се држеше 7 недели, па неколку недели беше 16/17 и на крај уште неколку недели 13/14. Терапија но спа, магнезиум, ферона и утрогестан два пати вагиналети. Никогаш немав ни контракции ни некои болки… едит: ама затоа имав ентерокока во урина, па ешерихија на брисеви, пиев амоксиклав, панцеф и панцеф вагиналети… ужас.
Можам да замислам како ти е.Втора лежечка бременост поминувам.Ти не беше со серклаж?Дома само лежеше?Или се движеше по малку?Сега можеш да почнеш да се спремаш за бебчето
Не бев со серклаж, никогаш не ни ми беше опција, што знам. Цело време лежев, никакво шетање апсолутно… инаку да сега попнав да се спремам, додуша сѐ купивме веќе, на пола сум со перење, па пеглање
Кога најрано ви проверија грлото сп рака ? Збпрувам на нежен допир само со прст да осети доктор дали е тврдо /меко..?
Со првото 40та нед во Чаир. А второто во Ремедика бев, па 39та некаде преглед имав, нежен.. не тој што е за провоцирање за отварање Тие ги имав тек 40та.
Imalo 2 vida??? mene vecer Cair ama ne znam od koj vid bese haha. Bolen neprijaten, 3 prsti sum bila otvorena.
Има, има... На едниот пикаат рака да проверат дали и колку си отворена. На другиот пикаат рака, па ја вртат и малку повеќе стискаат.. за да го отворат грлото, испровоцираат. Мене и со двата пораѓаи после тие појаките прегледи ми падна чепот
Жени херојки и лавици! Јас стасав 36 + 3, веќе си се движам и се осеќам преубаво после лежење полни три месеци. Првите денови ми беше претешко- СЀ ме болеше… Сега се чувствувам пре пре преубаво, пркнав физички, а богами и психички. Од докторката имам и дозвола за частење со сопругот , ама неуспешно, хаха многу боли (хелп). Скоро сѐ ми е спремно, здравје ќе се пораѓам во Ремедика, последните брисеви ми чисти. Бебуш уште е горе, абер нема за вртење - затоа и ми е сугерирано повеќе движење. Јас сакав да прочитам ваши искуства од ваши пораѓаи со скратен цервикс. Нешто да сугерирате и советувате? Поздрав до сите
Здраво на сите 17+3 дена сум , цервиксот ми е 3.4 , докторот ме стави на мирување и ми даде Утрогестан 2x 200mg сабајле и на вечер , исто така и треба да примам и инекции , сакав да прашам дали некоја мајка се соочила со вакоб проблем воолку рано , многу сум испаничена …