Здраво слична ситуација имам како тебе сакав да те прашам колку часа дневно може да се движиш или само да лежиш мора?
Voopsto ne e strasna taa dolzina.Nema mesto za panika.Slusaj go doktorot I odmaraj poveke,zatoa sto bebeto ke raste se poveke ke nateznuva,da si imas dolzina za nataka
Многу ти благодарам за подршката❤️ дали може да се движам и колку часа на ден? Или само треба да лежам цел ден?
Јас морав постојано да лежам. Немав фанелинг или отворање, ама терапијата ми беше таа- лежење, два пати утрогестан вагиналети, магнезиум 1400мг, ферона, но спа како превенција
Тоа најубаво ќе ти каже докторот,обично велат да се избегнува долго време стоење на нозе,качување по скали...повеќе одмор ама секој е различна приказна
И со двете бремености така ми беше. После пораѓај си го осеќав и стомакот како да ми се прелапува. се е нормално
Devojki 19 nedela sum, na posledniot pregled pred 5 dena cervixot mi beshe 27cm Doktorkata mi prepisa utrogestan po edno navecer i magnezium dva pati na den Ovie denovi povekje miruvam zasto citam so miruvanje i terapija cervixot moze da se pokaci
Мене докторката ми даде циклогест рече подобри биле од утрогестанот ставав сабајле и навечер по една истрого мирување се покажаа многу добри само поскапи се 950ден една кутија беше.
Девојки и мене во 17 недела измерени 31мм..Матичнава ми рече да не се секирам, одлично е затворен каналот, да си продолжам се најнормално. Ризично било ако дојде до 25мм. Не ми даде терапија ништо, ама рече ќе следиме на 3/4 недели.. Јас мир немам, ќе одам неделава на уште едно мислење зошто ептен ме загрижи ова.. Од самата помисла почнав да осеќам и болки во стомак, анксиозност ќе развијам вака Некоја да била во слична ситуација?
Јас не знам дали памтиш те прашував за циклогестот за да го заменам утрогестанот. Ја прашав и докторката и ми рече: ако делува, ќе делува и утрогестанот… ете додржав и јас до 37+3 со утрогестанот 2 пати од 21ва.
Проблемот е што мн брзо може да падне, а си многу рано. Не се стресирај, одмарај повеќе, примај терапија ако ти е препишана… за нас таа беше терапијата- утрогестан два пати на ден- вагинално, магнезиум, ферона и некој од нас пиевме но спа. Мислата е многу битна да знаеш, гледај да не се опреретуваш многу и слушај си го докторот