Можно предвремено породување

Дискусија во 'Бременост' започната од zanusi, 7 октомври 2014.

1. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Честитки мила, да е жив и здрав, ептен ми е мило дека толку истера и лавовски издржа, сега уживај со памукчето :l::l::l:

На blackdeath, CarrieBradshow и Evangeliaa22 им се допаѓа ова.
  2. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Честитки мајка да е здраво и живо големо да расти

На Evangeliaa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. teddy85

teddy85 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    431
    Браво.Бидете живи и здрави,растете безгрижно.Лежење уште некој ден:D.Чувајте се

На Evangeliaa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. teddy85

teddy85 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    431
    Тие што се боцкате со прогестерон депо од каде ги набавувате?барав на повеќе места,ги нема.Да не знаете некоја аптека да има

5. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.722
    Прва бременост се породив малку порано и лежев.. сега сим океѕ засега фала бога да е се океу до крај.. но матичниот вика да идам наредна нед брисеви да мо земи пак упте еднаш истите што ги земаше вп 12 13 недела... а тие што се двата 34 неделаа стандард.. има ли некој на кој земале брисеви токку касно ? Ми е шубе да ме брка внатре незнам па си викам знаат доктори се незнам

6. Bella.alleB

Bella.alleB Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    3.975
    Здраво, денес бев на преглед ради тоа што се посомневав дека водењакот ми е напукнат ( се разбудив со мала количина вода на гаќите). Според количината на плодова вода што ја имам, кашлав при преглед др кажа најверојатно не ми е напукнат. Ме вклучија на цтг и покажа контракции, др беше повеќе загрижен за контракциите и ми кажа да примам инекции за зреење за секој случај. јас таква болка не осеќам, најверојатно се од лажните контракции ама ни лажните не можам да ги распознаам. Како се осеќаат? Јас повремено осеќам цврст стомак и тоа се од десната страна ама до сега мислев дека бебчето така ми се мести со грбчето/газето и дека од него е цврсто, да не се случајно тие контракции? 31+4 сум

7. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.009
    Допаѓања:
    1.735
    Mene cel stomak mi se stvrdnuvase pa mi bese tezok kako kamen da nosam. Ke si legnev ke odmorev 15 20 min pa ke pominea. A i na dopir mi bese mn tvrd ama celiot.

8. .brm.

.brm. Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    36
    И јас имам вакви стврднувања. Дури испакнато се гледа на стомакот како јајце и само испакнатото е тврдо на допир. Негде минута време стои така. 31+2 сум јас. Пијам но спа и наутро и навечер и пак ги имам, и јас мислам дека е бебето. Пред неколку недели почнав вака да осеќам ама никој не ми ни спомнал за цтг. :|

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bella.alleB

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    3.975
    Не треба да правиш рано е јас имав и друг проблем. а ме вклучија дека имав како вода потечено не се знаеше дали е водењакот, цтг излезе доста разиграно ама болки немав. Прво цтг ми направија па абдоминален, вагинален преглед и со железното како се викаше не знам. Можно ли е да се вистински а до толку да не ги осекќам? До кај 40 одеа, ваљда пак нешто се осеќа ама послабо ако се до 40. И доста не правилни и чести и не на одреден интервал

10. .brm.

.brm. Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    36
    Прва бременост ми е и навистина не знам, ама што сум ги читала поискусните вистинските велат нема шанси да се утнат, башка биле на одредени интервали и со тек на време се зачестувале. Ако не е така, веројатно се лажни. :)

11. Bella.alleB

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    3.975
    И мене ми е прва, докторот вели може се спрема матката и вежба за пораѓај, може се и лажни, ама да си бидиме на сигурно да ги примам инекциите, штета нема од нив секако. Со господ напред да влезам во 9ти барем ќе лежам овие неколку недели.

12. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.009
    Допаѓања:
    1.735
    Ehe kolku se plasev dali ke gi poznam tie kontrakcii pa site ovde mi pisuvaa nema sansa da utnes i stvarno taka odma znaev deka se blizi poragaj. Ne se sekiraj tie se sosema razlicni.

13. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2020
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    385
    Дајте ми искуства со предвремени породувања, му кажав на докторот дека навечер ми се стврднува стомакот,а тој период имав проблем со намалена плодова. Ми рече ако има индикации во 32 недела ќе ми ставел инекција за зреење на плодот.
    32та недела ми се ближи па сакав да соберам искуства..

14. Bella.alleB

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    3.975
    И мене ми се стврднува без болки, кога ќе ми се деси тоа без воздух останувам. Минатата недела примав инекции за зреење за секој случај во 31 недела. Пријателка скоро се породи во 34 недела, имаше примено инекции за зреење бебето не беше воопшто во инкубатор.

На CarrieBradshow му/ѝ се допаѓа ова.
  15. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.722
    Истп и мене и уште осеќам посебно пваа недела... иначе тук тан осеќав не многу..почнав 32 недела ....со првото исто осеќав но со постелка зрела и омекнато грло ме пратија директ ск да примам зреење.. сега истото и јас се прашував ама постелката е океу.. грлото рече 34 мм затворено немам демек индикација... и тој стврднувањето со другото не го поврзува...вика инфекција било во прашање сигурно..а стврднувањето се спрема матка за пораѓај...одмор повеќе 8от месец само, лежење, друго нз што да правиме

16. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.722
    Господ нека не чува и јас нз што да кажам

17. Bella.alleB

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    3.975
    Иста ситуација сме јас и ти па дури и иста недела, затворено грло и долго 34мм, доволно плодова вода, освен стврднувањето никаква друга индикација, минатата недела цтг покажа контракции од тогаш направив уште два пати беше мирно, само верба, лежење, одмарање и тоа ни преостанува. Се ќе биде ок:hug::hug:

18. prinstongirl2

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.722
    Истото е и кај мене.. во вторникот бев за штип за боледувањр и тан ме гледаа ништо не кажаја дека има индикација за да примам зреење или неш слично... вчера многу пати ми се стврдна ама сменам положба и замоне..тоа и штип ме прашаја демек акп мрднеш дали замине викам да, епа вика не е страшно тпгаш нормалнп е се се спрема матка. Наредна недела ќе идам кај матичен за контролно ехо и можи и брисеви ќе му речам да ми земи тие што се 34 недела на мене нека се 33 ако ми земе... и ја се мислам дали да стават зреење, дали да барам, дали да паничам..а па зашто паничам... мн ме нервира стврднувањето

19. Bella.alleB

Се зачлени на:
    8 септември 2019
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    3.975
    Навечер се почесто ме фаќаат braxton hicks проследени со забрзано дишење и наеднаш ми доаѓа некоја жештина кога ќе ми се стврдне стомакот, со тенко ќебенце се покривам и утоп се правам, колку е нормално тоа? Згора на се имам од време на време слаби менструални болки а сабајле и дијареа и почнав да си правам филм. Лежам по цел ден, за јадење,вц и туш станувам. Ме фаќа некоја паника, дадете совет што може да помогне што подолго да се издржи?

Последна измена: 4 април 2024
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.542
    Допаѓања:
    76.774
    И мене со второто ме фаќаа јаки грчења, камен стомакот при крајот... башка две раце под гради можев да ставам, многу ми беше спуштен. А беба 40+8 се заборави. Може матката си се спрема, ако цервиксот ти е океј.. ќе си тераш може и до крај. На контроли што ти викаат?

На Bella.alleB му/ѝ се допаѓа ова.