Zemaj tocorelax jas na 15 nedela bev so 15 mm cerviks pa izdrzav do 38 , deneska bev ma pregled eve vtorata bremenost fala na gospod 16 nedela 5 cm cerviks imav. Ama mnoguu se dobri apcinjava
Сега медицината е толку напредна да веќе од 24та недела бебе може да преживее,од 28ма натаму веќе е многу поголема шансата секако. Но,се разбира колку подолго толку подобро,па за некоја граница на веќе безбедни недели се смета од 34+,од таа недела и почнуваат да примаат жени за пораѓај во повеќето родилишта,пред тоа само на клиника. Ама те молам особено ако немаш причина немој да размислуваш на тоа...12 недели од бременоста до сега ги поминав во страв наместо да уживам па еве стигнав во безбедни недели со божја помош...уживај си сега после во 9ти ќе почниш да се плашиш од пораѓај ако си како мене
И мене доктор во Органџиски ми ги препорача tocorelax да ги пијам. За што се поточно апчињава? Гледам составот му е скоро ист како Фероната.
Има некоја причина за предвремено? И мене ми викаа предвремено а се породив 38+3. Примив зреење, лежев до 34та, после тоа почнав да се движам. Се додека кај бебето е се развиено како што треба колку кг ќе се роди и не е толку битно. По приватниве примаат од 34та за породување, во Систина може и порано.
Има неколку направени студии дека алфа липоичната киселина (која ја содржат во поголема количина од фероната) спречува предвремена активност на матката и со самото тоа ја одржува должината на цервиксот. Друго во состав имаат магнезиум кој исто во бременост го пиеме дека ако има недостаток можи да дојди до предвремени контракции и Б6 за смирување
Да, видов дека малку поголема алфа киселина содржат tocorelax. Да ги допијам Фероната па да ги пробам тие, секако со консултација на доктор. Фала ти.
Заради бактерииве читав дека може предвреме, примив терапија па ќе видам утре дали се ок резултатите. А и онака општо страв ми е, можеби и неоправдано, ама ете…
Mnogu se dobri za cerviks mene mi pomagaa mnogu dur ne se pojavilo pustiot slag i za edna nedela mi se skrati od 50 na 28
Isto i jas i so prvata bremenost e ima, pojma nema od sto se prajt a mnoguu steta prajt. Eve 1 nedela pijam pancef i Sumamed naednas i cetvrtok sum pak na kontrola pa da vida dali e snemal… tesko e kaj mene deka od virusit ne znaat dali da mi stavat serklaz deka ne se sigurni dali ke bidit vo red bebeto a pa vamu sum mnogu rizicno so cerviksot, i toa e
Se nadevam ovaa bremenost kje pominam bez toa. Sega mi vikaat deka e zatvoren celosno i dobra dolzina. So lesno i odmaraj povekje. Jas barem preth pat ne stanuvav od krevet, so pernica pod zadnik lezev, na krajot izlegoa drugi komplikacii ne povrzabi so slagj i cerviks.
Zdravo na site devojcinja, pred izvestno vreme uspesno ja napustiv grupata vo bezbedni nedeli. Pominav se i sladj, serklaz, patoloska bremenost 7 meseci vo krevet, zreenje na belodrobie.. tuka sum za podrska, sovet..slobodno kontaktirajte me vo poraka, a i vaka ako treba. Gospod e so site nas, veruvajte
I ja ima sve ova samo zgora ja sve i cytomegalovirus , e sega za slag vo prva bremenost e lecev so 2 sumamedi na den ama sega mi gi smenia 1 sumamed i eden pancef. Kakva terapia primase ti?
Фала на поддршка Јас во оваа тема не пишувам баш, некако не ми е активна. Инаку влегов во 6ти месец а лежам од сам почеток. Првично хематом, а од 13та недела и со серклаж сум. Дополнително сум со аномалија на матка која има помал капацитет од нормална матка. Се молам да стигнеме до безбедна недела, веќе боли се од лежење ама ќе издржиме