Zdravo zenicki, jas sum 5 mesec bremena grloto na matkata mi go izmerija 2mm preporacano mi e lezenje i procedura da me sosijat. Dali nekoj se soocil so takvo nesto? Ve molam za sovet mn sum zagrizena
Лежи цело време не станувај .Ако ти речат Серклаж направи ништо страшно еве мене вчера ми направија во Систина 5мин интервенција.Јас го направив превентивно поради спонтан во предходната бременост во 19 недела и 6 дена.И мирувај само додека те викнат.
28ма недела измерено грло 2.03мм,во паника што одеднаш повторно се скратило дадено ми е 2хмагнезиум 2х утрогестан 1х ферона Премама и витамин ц и д Денес 29та недела,за една недела е вратено на 2.58мм рече докторката да си продолжам со терапијата и со одмарање,премногу сум во паника и премногу сум исплашена за бебето,инаку бебе е супер и дури е покрупно од таа недела што сум всушност..
Нема потреба од паника, терапијата ти е добра пиј редовно и најмногу одмарај. Лежење повеќе и односи секако не.
Јас со најнови информации за нашата состојба од вчера ме примија итно на паталошка со лежење,грлото се скратило на 16мм,јас океј,цтг океј,мирно е,јас 30та недела бебе одговара за 32недела,примив прва за зреење и лежам и неможам да се смирам и да дојдам при себе што ми се случува и се плашам многу за бебето..
Не се секирај ќе бидеш добро и ти и бебче. Најбитно од се е да пробаш колку можеш да си по смирена. Со терапија си покриена, се што останува е да веруваш и да мируваш максимално. Многу членки не има низ форумов што со лежење истерале цела бременост, верувам и кај тебе ќе биде исто
Смири се, тоа ти е најдобра одлука сега. Како и да е во болница си, со терапија покриена. 32 недела и не е баш така лошо,јас сум родена 7 месец 1.600 гр па ете ме возрасна жена. Биди смирена и одмарај.
Многу добро ти го знам стравот, но те молам смири се, се ќе биде добро покриена си со терапија. Мене ми беше 10мм отприлика таа недела и плус имав контракции кои цтг ги регистрираше, но со терапија се среди и на крај се породив во 40та недела.
Трет ден,ЦТГ не регистрира контракции,јас немам никакви болки освен психички што ќе отидам веќе од страв и паника
Ne se sekiraj, ke isteras uste nekoja nedela so stogo miruvanje. Jas od 29 nedela bev otvorena 1 prst. Primav terapija primiv i za zreenje na beli drobovi i isterav nekako do 34 nedela posle me porodija prirodno. Znam mnogu e tezok psihickiot del ali mora da razmisluvas malce popozitivno( znam deka zvuci nevozmozno vo momentov) Sto i da se sluci i da dojde do poragjaj ke bide dobro bebe ima primeno za zreenje na beli drobovi toa e najbitno.