Potpolno cela bremenost ja pominuvav so strogo miruvanje kratko grlo imav uste vo pocetok na bremenost ne se mrdnav od krevet jadev piev miev kosa na krevet bukvalno si ja sfativ rabotava. Sega eve fala mu na Gospod se guskame sega 15 meseci ❤️ Ke pomine se i se se zaborava vo vistinska smisla na zborot ti kazuvam kako patalec za prikaznava moja
Дали е страшно кога бебе е успанко на ГТЦ,примав инекции за зреење две,пулсот си иде све до 150 знае да клоцне,ама викаат успанко е и знак за контракции нема,дали имам место за паника?
Нормално е да е поуспано бебето и да се намалени движењата од инекциите. И јас паничев и ми беше страв но е многу честа појава после примање на тие инекции, после неколку дена ќе си се врати во нормала. Штом те следат на ЦТГ не треба да се грижиш
Ете денеска на преглед пак грло намалено после две недели појачано терапија и све сега е 2.6, беше 2.9 пред две недели. Сега сум 22+2 вика лежи одмарај земи боледување. Појачавме пак терапија и така некоја нервоза ме фати. Пак настината тупан, реков никој ни примам ни идам. Мм ќе го стегнам барем да пази на терен маска да става у гужви и тоа...
Јас дека предходната бременост сум со пукнат водењак 19недела ми го мереа грлото уште од 6 недела.Тогаш беше 3 ,со повеќе лежење ,шетање само до надвор пред зграда малку воздух да ме фати,забрането возење и односи се качи 9та недела 3.2 .За сигирно да истераме до крај направивме серклаж 17 недела ,2 недели строго лежење грлото е 3.4.Од терапија магнезиум само и кринон гел.Така да ако ти рекле повеќе да одмараш слушај го док.
Да, јас мирував ради хематоми до декември, декември почнав на раб и ми го мереа еднаш 3.8 кај средина декември, пред нова година 3.2 и ај викам да не си правам паники бев тогаш 16та недела. После нова година има слаџ нема вака така и дојде до 2.9 сега вика 2.6.. некако се намалува брзо скоро сантим за два месеци.. а имам уште мн до крај. И тоа свесна сум може требаше и да останам дома ама ај викам се осеќам добро можам на раб, малку во луѓе психа да средам после два месеци дома.
Па уште треба да биде 3.6-3.4 во 22ра сепак има уште 18 недели до крај. Наредниве недели треба и да качиме килажа, дете поголемо повеќе ќе прави притисок. Може и грлото ми е помеко кој го знае незнам што да кажам, бременоста баш како што несакав така испадна да ми е. Мозоков ми вика можам планина да померам, телово крахира.
Грлото ако е омекнато се осеќа како тежина и болки во долен дел.Ако можеш повеќе одмор и не вози со возење се скратува повеќе.И мене прошлата бременост заради инфекција ми се скрати.Оваа бременост пијам Д миноза по една таблета на NOW , и за сега се е ок со брисеви и уринокултура.
Па јас све во кола, може 4 сата во кола во гужви низ скопјево, 4 да сум по ординации аптеки.. пак мн сум во кола. Немам такви болки некогаш како струја осеќам нагоре по вагиналниот зид до грлото и ќе се стегнам малку ќе пуштат. Односи немам цела бременост, све пазам ете уринокултура можам утре да проверам да видам како е тоа немам проверено, еднаш само урина утринска кај средина јануари бев настината покажа некој плус ама немам болки или итност за мокрење често све е тоа најнормално, брисеви океј. Ќе одморам малку ајде и мозок сега подруго е барем не се повраќа хаха како на почетокот.
Јас не возам од позитивен тест.Уринокултура и крвна слика на 3-4 недели кај мене гинекологот бара дека одам на контрола почесто.Повеќе одмарај и избегавај јавни тоалети.
Јас најискрено би легнала и би пишала патолошка … чекам и ја во четврток да ми измерат ама твоево некако брзо се крати. Молимте не ризикувај отпиши и работа и све … поготово како што даде опис на работново место немој да ризикуваш најбитно ни е ова сега
Да сега баш се јавив кај Директорката од дома ќе вртам телефони нешто да не ме става патолошка ради плата едно друго. Реков више доста беше јуначење. Откажав све, добро е што све завршив со купување и сега креветот. Да сме добри само ❤️ пазете се и колку може одмор повеќе.
Ајде мама, храбро и се ќе биде добро! Магнезиум и види прогестерон кој тип ќе препишат за да работиш на грлото да го штитиш. Легнувај, прави една јака листа на серии до мај иначе патолошка ти е 70% од плата до пороѓај, после породилното редовно си тече 100% да знаеш
Одмарање дома,претежно лежење Прашај да земеш ферона,тие се баш за скратено грло.Мене со нив + лежење колку што се може со мало дете дома ,ми се зголемуваше.