1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Можно предвремено породување

Дискусија во 'Бременост' започната од zanusi, 7 октомври 2014.

1. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.320
    Да да земам по две ферона и циклогест пак зедов навечер а сабајле утрогестан и магнезиум по 800 мг, но спа... ммогу работи

На teddy85 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  2. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    334
    Вчера вторник,дојдоа на визита,ни направија контрола на сите,грлото веќе немаше фанелинг и си беше затворено 2.60 но омекнато,немав контракции па ме пуштија дома,сега сум дома кревет тоалет јадење и пак кревет но само се нервирам што од инекциите се успори детево а си беше премногу активен,веќе терам да бидам полна 31ва па да издржиме дај боже колку можеме повеќе..

На nice-girl, teddy85, Ladyme и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.009
    Допаѓања:
    1.735
    Мило ми е, одмарај. Само за вц станување, туш на 2-3 дена по 5 мин. Да стигнеш барем до кај 34-35. Јади малку чоколадо, ќе се размрда така е од инекциите.

На emal21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    334
    Фала ти многу :inlove::inlove:

5. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.320
    Денеска бев на преглед и грлото е 2.2 за 5 дена значи уште се намалило, незнам до кај ќе тера, ама ми препорача да пијам 7 дена по 2 сумамеди. Нема седиментација е добра, црп е добро. Слаѓ нема. 23+2 денеска мн е мало уште. Така си поплакав сега...

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  6. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    334
    Си поплакувам јас така од 18та недела,те добро е те не е добро,не ми било од почеток на бременост поголемо од 30мм,дури завршив и на ГАК со инекции за зреење,се крати па се подобрува,три гинеколога три различни димензии,одмарам ништо не правам станувам само до тоалет и пак се крати,еве сум 32ра недела,верувај дека и ден денес се фаќам на моменти да плачам ама па си помислувам кога догурав до тука ќе истуркаме до најбезбедна недела се надевам,само одмарај колку можеш повеќе.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.320
    Па тоа, Докторкава вика ајде дa видиме неделава незнам се мислеше за серклаж и незнам дали прават во оваа недела...

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    385
    Само смирено не се нервирај.Моја препорака е да направиш серклаж побезбедно е.Не е сстрашно 5 мин раб не осеќаш ништо.Ако док е за серклаж направи.Напрај си и брисеви ќе ти бараат. Јас со серклаж 16 недела па пак се намалува док вика добро што направивме а се мислеше дека тогаш беше 32мм.Јас еве од вчера станувам само до тоалет и назад се паркирав во дневна и не мрдам.

9. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.320
    Веци како лежиш? на страна со перница?
    Ќе видам сега да се слушнам со мм и кај димчев ли да ме види уште еден барем за мислење. Зедов сумамеди да почнам со терапија.

10. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    385
    На страна лежам со перница за трудници.На грб не ми дава трансфузиологот ддимерите вчера многу покачени за 2 недели од 2360 сега се 3750.Од вчера сум со 2 клехани и аспирин.Да знаеш од лежењето се качуваат.Отиди на уште едно мислење Димчев или Палчевски викаат за серклаж е добар.Јас кај Док Митко Ивановски го правев он ми ја води бременоста .

На Ladyme и Baby warrior им се допаѓа ова.
  11. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    872
    Допаѓања:
    1.620
    Сега со Гордана Петровска зборев пред некој ден, ми вика правиме до 25та недела во систина, да не се секираш, отиди нека те ѕирнат во систина и нека предложат, тоа е најсигурна мерка за зачувување на грлото :l:

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    385
    Другарка бремена со близнаци 27 нед на контрола откриена дека е отворено грлото кај истиот док сме и направиа серклаж хитно истиот ден.Она правеше една недела пред мене кај и да е чека да се породи.Така да најубаво уште едно мислење.

На Baby warrior и Ladyme им се допаѓа ова.
  13. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.320
    Сега ќе се јавам да видам кај кого има најбрзо термин да ми измераат и едно мислење да добијам. Докторкава Афрофита вика неделава со сумамед 1грам дневно да ја пробаме и строго мирување, па ако не да правам серклаж.

На Veci@123 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    1.211
    Лејди која недела си? Ако сакаш плус мислење и за серклаж јас би ти го препорачала доктор Панчевски во Систина. Јас бев со еднорога матка, една изгубена бременост предвремено поради отворање на грлото и пролабиран водењак. Оваа бременост од старт грлото ми беше 30 мм, имав полип на цервиксот и во 13та недела докторот ми стави серклаж и со лежење и мирување истуркавме успешно.

На Baby Girl123 и Veci@123 им се допаѓа ова.
  15. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.320
    Моментално сум 23+2 денеска, бебе е супер, вода, плацента, протоци.. Клексани по два... сега кога ќе се замислам Јани ми вика нешто има што ддмери мн непропорционално се зголемуваат... а на ехо све е добро само грлото се намалува премногу брзо. Еве недела како мирувам претходно идев на работа два месеци. Некако и многу ги поштувам Докторкиве од Ремедика знам дека имат мн знаење и Др Афродита и Др Симонида. Несакам да ги навредам... на 5 ума сум седам сега сама дома и мислам што да направам а да не се паничам.

На Една женичка му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    1.424
    @Ladyme во Ремедика ли ти мереа денес? И јас би те советувала да побараш уште едно мислење, ете како што ти предлагаат доктори од Систина. Ништо не е поважно од тебе и твоето бебе, не верувам дека некој би се навредил. Не паничи, решение има за се, само да се консултираш со уште еден доктор и да донесеш одлука дали да правиш серклаж сега.
    Штом има простор и може да се прави и во 27 недела, јас лично би побарала се што може да се искористи од лекарства и строго, строго мирување, па би следела уште една недела дали има напредок.

На H.VAGA, Baby warrior и Ladyme им се допаѓа ова.
  17. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.320
    Да денеска кај 12ч бев ме измери незнае и докторкава е на два ума што да правиме дали серклаж одма или прво терапијава... и како да постапи. Некако и свесна сум јас све еве пишувам тука ако ме читате, не сум некој што незаинтересирано седи така ми дојде некако тешко си поплакав. Сега му пишав на матичниот да знае. И ќе слушнам уште едно мислење секако до утре и тоа ќе се реши.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    872
    Допаѓања:
    1.620
    Многу ми е криво што го поминуваш стресов! Ама смирено, јас не би експериментирала со терапии да чекам уште… недели веќе примаш терапија и плус мируваш од пред некоја … серклажот правилно изведен и барем да знаеш дека си направила се што е во твои раце :l:те гушкам силно и известувај до утре пак

На Iva.T и Ladyme им се допаѓа ова.
  19. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.320
    Сега се слушнав, матичниов исто како и Др Афродита вика да не тргне тоа да се отвара и серклажот неможе да го спречи да се намалува грлото. Ама е превентивно. Тоа е дојди вика да направиме брисеви утре да си спремна за серклажот. Терапијата он смета по еден сумамед, Др Афродита вика два одеднаш. Откажав све и испит и све... малку сум растревожена. Ќе пробам да поспијам додека дојде мм од работа.

20. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    886
    Лејди, јас те читам некое време, не коментирав дека не сакам премногу да го потенцирам моето искуство и да те плашам, кај мене беше полош случај со од старт пократко грло и бактериска инфекција и мене ме оставија на wait and see пристап и грлото се скрати толку што беше невозможно да се аплицира серклаж. Па се случи најлошото и тоа со строг bed rest. Потенцирам јас имав две бактерии меѓу кои уреаплазма која е најлоша. Обавезно второ мислење во Систина.

На Baby warrior и Ladyme им се допаѓа ова.