Можно предвремено породување

Дискусија во 'Бременост' започната од zanusi, 7 октомври 2014.

1. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.181
    Допаѓања:
    5.742
    Не доаѓа во контакт, како се крати така се крева.

На IRBBB и emal21 им се допаѓа ова.
  2. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    278
    Моето од почеток тера за 2 недели плус,рана обулација,плус јас и маж ми родени крупни бебиња сега во 34та има 3кг бебе

3. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    2.121
    Не добри вести, грло се скратило 1.4, контракции ги фативме на ехо, има инка, има слаџ пак. Пак антибиотици, лежење до понеделник терапија дупло. Од пон ќе мора изгледа во болница дава предлог докторката да се прими интравенозно магнезиум некој... ах. Бебе поголемо за недела, вода на горна граница... тоа е

4. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.537
    Lady во минатата бременост во еден момент ми спомнаа за сумамед интравенозно + магнезиум за поголем ефект прашај и за тоа молимте :l: држам среќа и ти пуштам многу сила​

На nice-girl, IRBBB и Ladyme им се допаѓа ова.
  5. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    338
    Ајде смирено само.ти спомнале интравенозно магнезиум заради контракции.Дали ти спомнаа за зреење инекции превентивно.Дека јас примив 2 дози.И кај мене денеска леукоцити во урина и крвна слика покачени,ке чекам рез утре од уринолултура а црп се намалило.А пред 10 дена се беше ок.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    719
    Допаѓања:
    1.369
    Немам конкретен совет, ама знам дека во добри раце си.. добри доктори и верувам дека се ке биде добро. Тебе ти останува да се пазиш максимално и позитивни мисли само :hug:
    Ние ти ја пуштаме цела среќа и те чекаме со нови убави вести :f:

На nice-girl, Izzy_0504, LanaDelR и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    2.121
    Еве идеме со сопругот накај Гак, ќе направат испитување ако има простор ќе ме задржат, да ми спомна и за зреење ама вика рано е Др Афродита, незнам овие од Гак што ќе направат. Др Афродита вика ако те примат на Гак супер барем тројна терапија да примам за слаџот и магнезиум. ќе видиме ајде некако сум исплашена.

На Feniksgirl, Izzy_0504, Veci@123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.537
    Мене Ана Данева на ГАК ми го спомна интравенозно сумамедот минатата бременост кога и реков дека во систина виделе слаџ. Сигурно ќе те хоспитализираат и ќе пуштат одма се да тече. Бори се Lady :l: се молам и за тебе и за твојата бебушка од срце

На Izzy_0504 и Veci@123 им се допаѓа ова.
  9. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    338
    Смирено само ќе те примат на Гак ми кажаа примаат.Јас чекам Понеделник на контрола Систина ако ми рече болнички ќе се дружиме изгледа на Гак.Смирено и ќе биде во ред .

10. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    2.121
    Сега дојдовме дома.. контракциите на цтг не ги фати а два пати додека лежев се здрви стомаков. Докторот ни прими преку друг доктор тука од Гак пријател наш и ми вика грло исто 1.4, касно за серклаж и нема да смени искрено, слаџ не гледа што не значи дека нема инфекција кај прворотка без абортуси без операци грло не се крати без причина или лошо земени брисеви или лошо направени тука на државно итн... Ако сакаш ќе те примам, а мислам дека можеш дома терапијава или ја би идел на др место, овде само инфекции ќе закачиш и сега да зрееме е рано, исто ми рече др Во ремедика... така да дојдов дома терапија зедов и чекаме до понеделник. Др ми рече ако сметам во пон ако можеш да се сместиш барем 48 ч во ремедика да ти пуштам магнезиум интравенозно. Тоа девојки..

11. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.537
    Антибиотик каков ти препиша? :l:

12. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.618
    Допаѓања:
    97.828
    Во Систина ставаат подоцна серклаж и во 27-28нед. Отиди си за мислење. Тука читав дека Панчевски го фалат за тоа. Мн среќа и здраво бебче.

13. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    338
    Кај мене па кога измери 14мм грло одма ја викна сестрата да ме боцне за зреење секој док различно.Да побезбедно е дома да си лежиш да не закачиш нешто друго ама што со оваа инфекција.Само смирено знам дека е тешко ама мора да мислиш позитивно и дека се ќе биде добро.Крени ги нозете на перница јас користам 2 перници.И само до тоалет ми рекоа да намалам и со туширање не секој ден .Јади во кревет ,избегавај седење.Ајде мора да издржиме барем до 1 мај

На Ladyme и Baby warrior им се допаѓа ова.
  14. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    2.121
    Бев Еми кај Панчевски он измери грло 2.7 - 2.9, ми прекина сумамед, вика не само да лежиш и некако нормално тоа ми е подраго да го слушнам...другиве 2.2 тогаш во таа недела измерија и препорачаа сумамед и се најдов на средина лежев ама и си станував за храна, да се избањам, кафе да направам тако звано се опуштив малку и еве после 10 дена од преглед се скрати уште грлото... и др на гак и др во ремедика вика ако ја поставам вака јас сондата доаѓа поголемо ама не е реално има инка и 1.4 е ...сега само лежење, тројна терапија и не серклаж затоа што нема да смени јасно ми е.. ако треба понеделник ќе се сместам Ремедика на 48 ч за магнезиум...

На Emy867 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    2.121
    Незнам Веци двајцата рекоа рано е за зреење, вика овој од гак, да зрееме и после три недели пак да зрееме! ? и таков вика нема сигурно да те породиме во 28 недела... ми препорача и он мг интравенозно 48ч исто како во ремедика ама таму да го правам не на гак .. одолжува вика контракции ќе ја опушти матка и нема да има наредни недела и нешто притисок на грлото... да почекаме барем да влезеш во 30 недела па да зрееме.

Др Афродита вика не се препорачува зреење пред 28-29 недела... може да се издржи до тогаш па ако треба ќе дадеме.

16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.618
    Допаѓања:
    97.828
    Пази се само и сепак, пак види со некоја членка од оваа тема за серклаж, кој доктор, кога, како...
    И види за но спа таблетите, ако не ти ги дале, ги релаксираат мускулите на репродуктивниот систем и спречуваат контракции.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    338
    Најубаво оди си кај Док што најмногу му веруваш.Јас одам само во Систина и се он ми правеше и серклаж,и брисеви и знае се.Кај мене може док сака на сигурно дека предходната бременост ми пукна водењакот во 20 недела и може затоа ми даде зреење.Планот беше за 27 недела ама ги даде порано.Тоа е некад патот не е така лесен ама барем да заврши со убаво.И јас се надевам барем Понеделник ќе ми кажат дека е ок засега оди дома лежи си.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    2.121
    Пијам, од денеска 4 x2 ќе ги пијам, Фала многу на сите за советите.. се надевам ќе е добро.

На Baby warrior, Emy867 и Iva.T им се допаѓа ова.
  19. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    2.121
    Да затоа, останува по тоа што се договоривме со Др Афродита. Ме подржи за Гак да отидам со намера да ме примат за магнезиумот да го добијам интравенозно , да не плаќам приватно. Ама и докторов на Гак ми пристапи вика како на близок човек ми даде совет и се понуди вика доаѓај ако сакаш ќе те следам редовно како се движи грло, не ти треба ни упат ни ништо. Фала им на сите... се смирив дома сум, пиев терапија све и лежам. Понеделник ќе идам во Ремедика ќе видиме ако треба ќе ме хоспитализираат на 48 ч. Здравје ќе биде ќе издржиме, да знаат овие деца што мајки имаат хаха борбени ❤️

На Iva.T, Izzy_0504, Baby warrior и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.184
    Допаѓања:
    2.121
    Klaritomicin, pancev i flazhil kombinacija 10 dena