Можно предвремено породување

Дискусија во 'Бременост' започната од zanusi, 7 октомври 2014.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.695
    Искрено подобро прими уште антибиотик отколку да го мислиш и јас така размислувам. Само внимавај на твојот имунитет пробиотици обавезно јогурт пробиотски и се друго си знаеш :l: ајде женски уште некоја недела и на safe side ќе сме па помалце ќе се плашиме :inlove:

На Lotus25 и Baby Girl123 им се допаѓа ова.
  2. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.870
    Зошто не побараш мислење од Димчев во Систина?

3. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    623
    И јас тоа викам. Читам дека ако слаџот е минимален може да се повлече сам од себе. Ама треба многу јак имунитет за тоа. А во бременост јак имунитет е тешка работа.
    Да, да пијам и јогурт и пробиотик секој ден.
    Здравје Боже сите да си дочекаме безбедна недела и во оваа група веќе никој да нема потреба да пишува :l:

На Lotus25 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.695
    Замислувам како ќе пишуваме летово во тема бебе … нејке да спие … нејке да цица …. Зошто плаче 8) ај побрзо да ни поминат некако магично неделиве наредни само :inlove:

На Lotus25, Ladyme и Baby Girl123 им се допаѓа ова.
  5. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    2.391
    Девојки јас си дојдов дома :sun: нема посреќен човек од мене денеска. цтг беше мирно, грло 17мм, бебе супер, еее сега вода повеќе и изгледа по све таму што јадев неможев да пазам, мм беше растргнат работа болница сеа сум на строга диета за шеќерот и јас неколку пати прашав леукоцитите може и од гест. дијабет да се качуваат, не бев само за антибиотик ама тоа е тоа.. добив шок а негатив пишале од трансфузиологија, а јас сегде пишана А позитив од возачка испитувано. Сега шок 30+2 матичниот вика утре пак проверка па ако треба инекција да се прими. Така само дома си е дома од владо јанески :D

На arwen93, happygirl, medena147 и 24 други им се допаѓа ова.
  6. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.695
    Леле леле ова со крвнава група е тотално ненормално :drunk: сеа дома те замислувам легната на твој кревет уживааааш :rofl::rofl: ајде све да си биде супер сега :l:

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    2.391
    хахха Да, дојдов се избањав, јадев и легнав чекам кафенце од мајка :$:inlove::sun:

На Joanna28, Kejt362, Ena0310 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.695
    Ајде мами уживаааај, јас на работа се мислам кој состанок да го откажам да имам време да јадам :D

9. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    514
    Лејди те пратам и баш се израдував сега :inlove:
    Уживај дома ќе те чуваат блиските, више си во безбедна недела со една нога.
    Се изнамачивте и ти и бебка.
    Ќе биде добро, јас со тоа грло од истата недела издржав до 38+6.
    После 34та почнав и да се движам по малку, и више не ми ни мереа грло. Прими си зреење и одмарај уште малку зошто после нема одмор..
    Сигурна сум дека ќе истерате до крај... А сега више крајот се гледа :l:

На Baby warrior и Ladyme им се допаѓа ова.
  10. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    623
    Драго ми е за тебе :l:
    Пола саат вчера бев на ГАК и доволно видов. А пак 4-5 дена ама тоа е. Битно помогнал престојот таму.
    За диетата, ти препорачувам топла вода( млака) и стисни или исцеди лимон и на гладно секое сабајле.
    Ова ти го кажува човек кој се дави во благо а шеќерот кога не бев бремена ми беше 3.6 во бременост 3.9( секако сега внимавам да јадам здраво , ама пак јадам доста овошје)

11. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    534
    Дома Лејди :l: Ептен ме израдува!

Околу шеќеров, кај мене не го качува благото ама тестенини, теста и слично знае да покаже.
    Мој совет: цедени сокови/смути и мед никако, тестенини, тесто и благо после јадење на салати и протеини. Не треба најстрога диета.

За благово со неколку членки сме пишувале и сме мереле со апаратче дома и заклучокот е дека не го крева толку.
    Види како ќе биде кај тебе.

12. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.695
    Ја утре ќе правам гестациски 8) 28ма сум на крај више сма не стигнсв порано, на гладно 4.9 ми е, си каснувам благичко и искрено нејкам ни да помислам дека нема да биде утре ок оггт тестот 8-| зошто си сакам и тестенини и благо :hai: ама што се мора не е тешко баш ќе ви пишам што ќе искочи :worried:

На Ladyme, Baby Girl123 и Kejt362 им се допаѓа ова.
  13. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    2.391
    Да денеска јадев само домат краставица и пиперка салата со малку сирење и парче тонус леб. Сега покасно ќе видам нешто. Зкг сум качила во болница две недели што лежев. Сега малку се осеќам и отечено.
    Фала Кејт на советите ❤️

14. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    2.391
    Да Бејби планирам да внимавам може и малку ќе намалам и килажа. Се осеќам надуено. Иначе точно 10 дена на Гак и 3во ремедика месецов рачунај две недели во болница поминаа. Важно помина нека расте бебче да издржиме уште малку.

На nice-girl и Baby Girl123 им се допаѓа ова.
  15. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    2.391
    Се надевам Ена, поминаа 4 недели, сега ми е цел наредните 4 да ги поминам. Зреење еднаш примив па ќе видиме за понатака ако треба пак. ❤️

На Lotus25, nice-girl и Ena0310 им се допаѓа ова.
  16. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    627
    Ајде лејди храбро издржи уште малку броиш, сега чим си дома одмарај кулирај и со убава мисла само:)

17. specificone

specificone Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    946
    Ептен се радувам за тебе. Сега уживај дома, се ќе биде во ред! :hug:
    Јас утре сум на трансфузиологија за крва група и кај мене на сите документи сум А+ , да се замисли човек што прават :x

18. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    604
    Како мислиш цедени сокови/смути никако да не се пие ако се има гестациски дијабет? Значи само вода ни останува за пиење.

19. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    534
    Овошните шеќери многу влијаат кога се во таа цедена форма. Се препорачува цело овошје да изедеш, всушност внесот на влакната од овошјето нема да дозволат шеќерот да се качи.
    Препорачано е поголем осврт на малини, капини, бобичасто овошје со низок гликемиски индекс.
    Органичување на банани, портокали…

Плус, при јадење овошје, најдобро е да го консумираш во умерени количини, во комбинација со протеини или масти (на пр. со јаткасти плодови или јогурт), за уште подобра стабилизација на шеќерот.

20. Veci@123

Veci@123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2024
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    392
    Мене од возачката не ми признаа крвна слика.Имав од Систина ама касно ја донесоа и ме боцнаа ама испадна иста крвна група.Како можеле до толку да утнат кај тебе.Ајде сега релах дома ,уживај и да издржиш што подолго .Јас на моево бебе му викам прво ме излежи скоро 7 месеци а сега ме раздвижи цел ден сум натака навака

На Baby warrior и Ladyme им се допаѓа ова.