Искуство на некој кој со грло 1.7 во 30 недела терал до безбедна недела? Само што завршив со преглед грлото од 2.0 за две недели 1.7 Имам серклаж. Само што примив прва доза за зреење во Ремедика. Утре треба пак. Др. Котларова само грло измери и ништо друго не кажа Можеби требаше да отидам на ГАК да ме хоспитализираат и таму да ги примам
Бејби лежи само, заврши со зреењето и лежи, почесто проверки и реагирање, магнезиум доза па атосибан може мене ми даде 5 недели јас прв пат на 26 се хоспитализирав. Значи ништо болка само тежина на стомак.. како 300 кила го осеќав. И последниот ден од што прв пат после 7 дена, обично на 4 правев проверка секогаш реагирав ама изгледа здосадено од гак не ми се мрдаше од дома. Вечерта осетив болка менструална или мене ми се чинеше па и мирис како на добивање ... и од 17 мм за 7 дена грло нема отворена 3 прсти. Шок. Не паничи ама утре уште една доза и иди дома за два дена три иди пак проверка. близначиња носиш така?
Магнезиум и атосибин давале ако има контракции. Кај мене немаше кога бев на ГАК и ми рекоа само зреење може да ми дадат.. Котларова никогаш не ми направи ЦТГ за да види. Не знам дали да се јавам утре па да ми даде…тоа на мое барање треба да е или тие одлучваат? инаку не се близнаци. Едно бебе е. И за преглед не ми закажа кога. Лежам само до вц и назад.
Магнезиум даваат за грлото, мускул е да се опушти и плус но спа инекции ми ставаа, дојдов со 1.3 во ремедика заминав со 2.1 тогаш за три дена. Нешто мора да го крати Бејби. Па ние почнавме цтг затоа што фати контракција на ехо. И мене на гак ме одбија со 1.4грло дојдов дома, таму цтг ми праеа едни од средно панче караѓозев тоа свири цтг не фаќаше добро. Треба врски за Гак преполно е...за магнезиум можеш ремедика ќе те опушти.
Ве читам и се стресувам со секое ново мислење во темава … друштвото за пораѓај во јуни ми се намалува полека ќе ме остајте сама на крај вие ќе израснете цели деца малце да пробам да ве насмеам во најкритичното, шала на страна другарки, ова со грлата стана пандемично … стварно е мн често. Моја другарка лани се породи во 31ва со примена инекција една доза за зреење и тоа на отворен канал 2прста кај некзе за една недела од 2цм и лежење до без цервикс отиде ситуацијата и еве во петокот бевме на прв роденден / убавица е порасната слатка почнува да оди по малку нестабилни со придржување, знае првични зборчиња мама, тата, опа итн само за кураж ова жени јаки и убави. Ви испраќам најубави вибрации и во мисли сте ми цело време
Не знам што да кажам. Да се изгура колку може повеќе е работата во овие недели. Чудно ми е зошто ова со грлото на матка се појавува кај секоја втора трудница А и мерењава. Кој како умее испадна работата. Во Ремедика и на ГАК 20 мм после 3-4 дена во Систина 24мм Денеска 17 мм во Ремедика во Систина да отидам сигурно ќе е 22мм Во Систина кога бев пред некој ден др ми вика со ова грло ако до сега два пати си идела на кафе сега можеш само еднаш.. Јас таква во несвест ќе паднев од советот. Викам докторе јас скоро 8 месеци во продавница немам отидено а не па на кафе.. Не знам… Ме нервира тоа што сами не ми предложија магнезиум во Ремедика.Лејди тука да не пишеше немаше ни да знам.Преска и пишав на др Симонида ако може за магнезиум вика можело.. Ама јас ли треба тоа да го барам. А можеше преска да ми понидат и да ме хоспитализираат. Не сум од Скопје треба пак да доаѓам. Преглед дури за недела ипол регуларен што си го имам заксжано. Др Симонида вика дури и пребрзо е прегледот. А некаде прегледи имаат на 2-3 дена Вечерва два саата во кола лежев за преглед од 5 мин и зборовите “ логично грлото мора да се крати,бременоста напредува серклажот држи” и тоа Не знам… не сум доктор ама викам да ми кажат брисеви да направам било што.. вика ако немаш исцедок ( а искрено немам ич исцедок, на бришење има само од мокрачата) нема потреба од брис. Ама има и асимпѕоматски инфекции За слаѓот бил минимален во Систина викаат минимален е саамо две парченца нема потррба од антибиотик. Во Ремедика едвај се договоривме да примам сумамед… Ете на државно не се замараат зошто не плаќаш ама и привватниве… колку и да треба ќе се плати само да се одржи бременоста до 36 недела Ете се примаат и антибиотици венски- никој ни ова не ми го понуди… Може и ние им паметуваме на докторите ама барем да се направи се што може за да се истера што е можно подолго… го немам тоа чувство дека се презема нешто…освен ако сам не се побуниш..
Мене во 27 недела 2цм,во 30 недела 1.7 и во 33 1.4 ми беше. Ниту ми ставија за зреење ни цтг ништо а имав и менструални болки. Појачав магнезиум, утрогестан и лежев цело време и се породив во 38 недела.
Ми даваш многу надеж со ова. Дај Боже сите што моментов се плашиме од предвремено породување да бидеме како тебе. Дали цело време лежеше? И колку утерогестан и магнезиум примаше?
Дај те малку надеж и ја сум со скратено грло, во 19 недела 3.2цм и минимален слаѓ, во 22 недела 2.5цм измерено во ремедика, 22+5 на ГАК измерено 2.7, пиев сумамед 1г во 19 недела, сега кларитромоцин, магнезиум, носпа, токорелакс и циклогест вагиналети, се надевам ќе издежиме што е можно повеќе, ама во глава само глупости ми се вртат, спојам по 3 4ч, ако се разбудам после никако не можам да заспијам
Да, цело време лежев. Магнезиум 3х400мг кога ќе имав болки инаку 2х400мг (почесто пиев 3х400) и утрогестан 3х200мг. Станував само за до тоалет. Јадев во кревет. Како издржав и јас не знам
Исто и јас откако ми се скрати грлото. Само до тоалет и јадам во кревет и лежам цело време ( не седнувам и не сум полуседечка положба) Ќе видам со др и јас ако може 3 по 200 утерогестан да земам
Jas sum sum od 21 nedela so 1.8 celo vreme varirashe do 1.4 se simna pred 3 nedeli, a vekje dve nedeli e stabilno i ostana na 1.8. , sega sum 31 + 4. Od terapija imam 3×200 utrogestan, 3×400 magnezium i 1×1 Vitamin B. Nemam primano inekcii za zreenje i doktorot e mnogu pozitiven deka kje isterame do 34 pa i povekje. Kje bideme dobro site
Gledaj da ne se voznemiruvash so ubava misla samo ima mnogu shto izdrzale, miruvaj lezi i brzo kje projde vremeto
Само што ме сместија во Ремедика. Ќе примам магнезиум венски. Се надевам грлото да се зголеми колку толку и да купиме време со малава барем 34 да издржиме Фала ви на советите
[ Инсистирај за магнезиум па и за брисеви. И да нема исцедок зошто да не се исклучи можноста дека се е чисто, прашај си и за цтг. Доколку нешто се примети на цтг па и за таа инекција атосибан Жално е што све мора да се прашува, да се препрашува, да се даваат идеи и да се правиме доктори некогаш ама во милион случаеви се докажало дека препрашувањата на пациентите давало резултат и тоа е. нема друг начин битно се да се заврши како што треба..
Kje se zgolemi i kje se stabilizira kje vidis samo bidi stalozena i bez nervozi , znam deka e teshko. Se kje bide dobro
Не се секирај, ќе се смири со магнезиумот, не сфатив само дали до сега ти појачале доза или не, ама јас претходната бременост по 1200мг. пиев на крај и ми се врати грлото на 40мм за неколку недели. Со лежење и мг ќе изгурате до посакуваните недели .
Леле како и кој магнезиум го комбинираше за до 1200? Никако неможам да погодам добитна комбинација за да зголемам. Ми прави течна столица секој.Дома сум аптека за магнезиум. глицинат.. цитрат... оксид.. од сите видови. Сега 3×200 пијам глицинат на now.. ок ми е ама сакам да зголемам..