Можно предвремено породување

Дискусија во 'Бременост' започната од zanusi, 7 октомври 2014.

1. Mamapovtorpat@

Mamapovtorpat@ Нов член

Се зачлени на:
    18 мај 2025
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    7
    Бев рече исто е, но на извештајот стои дека е 24мм, а не 25 мм. Сеуште постои некој крвен чеп, но нема фанелинг бар не пишува. Докторот не изгледаше загрижено. Ми рече да продолжам со утрогестан, магнезиум и циклогест и мирување, а контрола наредна среда. Имам јас некои болки повремени во вагина незнам дали се нормални. Сеуште не сум мирна. Како си ти?

На Ena0310 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    570
    Супер, тоа се добри вести, милиметар ,два,три не е некоја разлика. Супер е што нема фанелинг. Само продолжи така се ќе биде ок.
    Јас добра сум, повремени стврднувања имам на стомакот ама ништо страшно.Примам терапија денеска 5ти ден и одвај чекам контролно ехо да видиме како стојат работите. 24+6 сум. Се надевам да остане све така да стигнам барем прво 28ма недела.

3. Mamapovtorpat@

Mamapovtorpat@ Нов член

Се зачлени на:
    18 мај 2025
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    7
    Терапијата ќе те среди, можда пофино таму колку и да е тешко бар под надзор си. Ќе истуркаш со сигурност и мојата цел е 28ма, а уште подобро 30та да издржиме. Јас сум од утре 22ра. Имам уште доста недели неизвесни, страв ме фаќа ама ќе се тешиме. Стануваш до тоалет или воопшто не стануваш?

4. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    570
    До тоалет и назад. Пијам многу течности и инфузија тече цело време па стално идам до тоалет. Тешко е ова лежењево ама мора да издржиме. Многу се надевам да се стабилизира све и да ме пуштат па ќе си лежам дома.

5. Mamapovtorpat@

Mamapovtorpat@ Нов член

Се зачлени на:
    18 мај 2025
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    7
    Многу е тешко лежењето да, јас трета недела лежам. Среќа детето ми е 7 години и може само да си земе што му треба, ама и помош имам. Мораме да сме силни, психички да издржиме. Ќе се среди се после терапијата, полесно ќе ти е дома што бар детето ќе си го гледаш ❤️

6. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    570
    Ме пуштија денеска. Терапија кларитромицин уште 5 дена и сумамед 3 дена. Таму 3 вида антибиотици 5 дена, пред да идам 10 дена Панцеф. Се отрув , страв ми е за бебето се надевам ќе биде све во ред. Инаку грло ми се зголемило од 1 цм на 2.5 цм. Слаџ сега не видоа, а фанелингот уште си стои...
    Незнам више кого да верувам и што да правам. Во болница како што кажа Лејди на секоја визита различни доктори и сите различни терапии кажуваат, дури како намерно да се контраат еден со друг .
    Така да Господ нека не чува незнам што да кажам друго..

На LanaDelR и Mamapovtorpat@ им се допаѓа ова.
  7. Mamapovtorpat@

Mamapovtorpat@ Нов член

Се зачлени на:
    18 мај 2025
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    7
    бравоооо, ептен се радувам дека е се како треба не добро, туку одличнооо. Бебе ќе е добро, не мисли негативно. Сега мирување од дома и Господ да не чува

8. Peperutce6

Peperutce6 Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    143
    Ќе биде добро дај боже:l:Чувај се одмарај и мисли на бебче како ќе си го гушкаш

9. Lolittalook

Lolittalook Нов член

Се зачлени на:
    Петок
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, 33+3 г.н сум. веке некое време имав мендтруални болки и грчеви и пред 3 дена одлучив да отидам на лекар и ми измерија скратен цервикс 22мм ми дадоа одма инекции за зеење и ме хоспитализираа 2 дена примав инфузија за да се сопрат контракциите. Вчера ме пуштија дома и ми дадоа вагиналети утрогестан за 5 дена за да влезам во 34 недела и после 34 недела ми рекоа дека и да дојде до порагај дека веке не соречуваат, као безбедно било па сакав да ве прашам дали има некоја со вакво искуство, бебето е сега 2 кг и многу се плашам дали ке се породам предвремено( инаку не ми препорачаа никакво мирување што ми чудно)

10. Mamapovtorpat@

Mamapovtorpat@ Нов член

Се зачлени на:
    18 мај 2025
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    7
    Не се плаши воопшто. 22мм и не е така страшно за 33 недела. Дуеи и да дојде до пораѓај бебето ќе е супер. Јас сум 22 недела со грло од 24мм.

11. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    670
    35+2, цервикс ми измерија 2,7. Нормално ли е? Исто имам чести бракстон хикс контракции, не ми дадоа никаква терапија ни препорака за мирување

12. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    811
    Допаѓања:
    1.588
    Супер е. Мене веќе од 35 недела не ми ни мереа грло. Контракции имав и имам сеуште, не е страшно, матката се спрема. За недела дена ти би почнала и со цтг. Така да, не се плаши воопшто :inlove: Уште малку останува. :sun:

На nice-girl и LaTama им се допаѓа ова.
  13. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    670
    Почнав веќе со цтг, уредно беше. Имаше 2 контракции до 25

14. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    1.500
    Допаѓања:
    3.244
    @Ena0310 како си? :hai::l: кога ќе можеш пиши :e:

15. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    481
    Допаѓања:
    570
    :l:

16. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    811
    Допаѓања:
    1.588
    Епа воопшто немаш простор за паника :hug:
    Те следат, а и во скроз безбедни недели си.
    Само со лесно да е кај сите :f:

На LaTama му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    639
    Девојки дали вакви протоци водат кон предвремено пораѓање? 35+2 денес. IMG_20250524_151733.jpg
    Едно не ми се верува дека стигнав до овде и многу се радувам, ама имам и голем страв од царскиот. Помагајте :hug: