Последно купив во Дна Ани фарм во Хром ( сигурно истите и во капитол имаат) , имам купувано и во Данеа фарм во Ремедика, мислам може било која аптека да ти го нарача од веледрогерија.
Здраво на сите. Дали некоја од вас се соочила со тоа да биде отворена во 21 недела и што и сугерирале во случајот?
Со лесно нека ти е . Немам такво искуство но ти посакувам да помине се во најдобар ред. Што велат докторите?
Здраво Буби, јас бев исто ама 31ва и 3прсти отворена , ама претходно лежев од 26та и примав терапија.Ако прв пат примаш терапија сега, зреење, и нема контракции. Со мирување може да издржиш долго. Дај боже да е така. Имаше девојче од 21ва лежела отворена беше 29та више кога се породив и ми раскажуваше. И првиот пат кога бев ја сретнав и после остана после мене.Прва бременост и беше и мене исто. Така да мн е тешко да се лежи, ама ако тоа е патот за да биде успешна бременоста ќе се идржи.Биди јака Јас примав магнезиум, антибиотик, кортико и атосибан.
Мене ми се случи пред 5 години од 20та недела бев 2 прста отворена и со 10мм грло.. со строго лежење стигнав до 35та. Лежев и некоја недела во државна ми дадоа се што е потребно зреење итн. Смирено и среќно.