Јас примив 25 недела инекции за зреење,ама кај мене беше грлото 14мм и се породив 26 недела.Не ти ги дале уште затоа што ок ти е грлото не е лошо 27мм за 26 недела .Сега кога ќе одиш на контрола ако има потреба ќе ти дадат, ако ти е ок нема потреба.
Јас идев на почетокот на 10 дена на мерење грло, почна да се крати од 16та натака , 20та беше 2.9, више 26та бев 1.3 па се врати малку и на крај лежев на ПИН 4 недели и се породив 31+5 затоа што се отворив 3 прсти. Првото зреење на 28ма недела кога ме сместија, после на 31+3 пак примив зреење. Бебе беше океј, ама недела беше на кислород за да не се оптоваруваат бели дробови и после уште 3 недели скоро беше во инкубатор за да качи килажа. Мирувај и редовно проверки, ако падне под 2.5. Па така ќе знаат и дали има потреба за зреење. А имаше инфекција некоја? знаат зошто се скрати?
Во 12та недела брисевите беа во ред. Кога го измерија цервиксот во 20та недела испитавме микробиолошки и уринокултура, бидејќи ЦРП ми беше 20. Брисевите беа во ред, имав само уринарна инфекција ENTEROCOCUS FAECALIS. Но никој не потенцираше дека причината за скратување може да е уринарната инфекција. Инаку пред две години ми беше направена и хистероскопија, отстранет мал полип на матка. Навистина незнам што може да е причината
Може, ако била само уринарната и се средила може да си тераш и до крај со тоа грло, така да немој да си правиш паники, Мирувај и ќе биде све добро со лесно
Не ми ги спомнаа тие таблети, туку ми препишаа: Циклогест вагиналети 2х1 Утрогестан таблети 2х1 Магнезиум 2х400 мг Фемибион 2 Витамин Д.
Ферона се со магнезиум и алфа липоична киселина (300мг), јас пиев Токорелакс форте ист е составот само што овие имаат дупло алфа липоична киселина(600мг). Прашај го докторот да ги земеш, јас ги пиев заради лажните контракции од 6ти месец.
Obicno se primaat do 34 nedela , ja ne gi primiv ginekologot me sledese sekoja nedela i imav mnogu pomal cerviks od tvojot ne se sekiraj jas izdrzav do 37 + 5 na kraj mi pukna vodenjakot samo lezi i bez stres. Srekjno