Исто и јас примав зреење две инекции во два дена во 28 недела,во четврток влагам 33 недела и докторката ми рече најверојатно ке те задржиме да го примиш второто зреење,иначе со второто дете,примив зреење 30/31 недела само,не се сеќавам точно пред 9 год беше,а се породив 34та и се беше во ред бебето беше 2080 и не беше во инкубатор.
Moze i ambulantski da ti stavat i da te pustat doma i naredniot den pak da dojdes za inekcija i za ctg, kako ke odluci doktorot.
Јас не примив второ зреење, ама откако изминаа тие 2 недели ме следеа многу почесто. Докторката ми рече ако дојде до породување дека има опција и бебето да прими веднаш по раѓање. Ама за среќа, некако успеав да стигнам до 37+0, па бебето иако имаше помала тежина беше супер и си дишеше самостојно.
Здраво пишав и во друга група но да пишам и тука.. 27 недела сум, прва бременост, цервиксот е скратен на 30 мм и забележан е фјунелинг( претходната контрола беше пред 4 недели и се беше во ред и цервиксот беше 43 мм), докторот предложи наредна недела да примам инекции за зреење на плодот, дали некоја има искуство и примила вакви терапии? Дополнително строго мирување, во која положба е најдобро? Ми препиша токорелакс, магнезиум, пролутекс инекции, утрогестан. Земам и антибиотик заради уринарна инфекција, е.коли. На постелката виде и лакуни, но јас веќе примам клексани поради мутации.. Докторот кажа дека во ваква ситуација можно е предвремено порудување, дали некоја има искуство.. многу се исплашив Дали некоја се породила пред време, дали било се во ред и во која болница?
Само смирено прими инекции за зреење заради доброто на бебето.Јас ги примив во 25 недела поради скратен цервих се породив во 26 недела и 2 дена.Нема некоја реакција од инекциите само не го осеќаш бебето неколку дена послабо е актовно.Кај мене немаше бактериа ама грлото се кратеше а бев со серклаж.Моја препорака оди на Гак барем за бебињата има добра нега.Јас водев во Систина бременост ама самиот док ми кажа оди на гак добра нега за бебињатс има.Кај тебе изгледа е.коли го крати грлото.Пиши слободно ако ти треба нешто.