Можно предвремено породување

Дискусија во 'Бременост' започната од zanusi, 7 октомври 2014.

1. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    27
    Стара како за 40 недела..... најверојатно ке треба да ме породат за кратко со царски

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.330
    Допаѓања:
    15.682
    Која недела си?

3. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    27
    35

4. *Снегулка*

*Снегулка* Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    149
    Јас се породив со царски во 34 г.н. поради зрела постелка и малку плодова вода, и јас и бебето сме супер без никакви последици, за 3 дена не пуштија дома, сега правиме 4 месеци и се е во најдобар ред. Тоа е моето искуство, најдобро може докторот да ти каже согласно твојата ситуација.Се надевам ќе помине се како што треба.Ти посакувам лесен пород :l:

На tambelina и US.ER.1 им се допаѓа ова.
  5. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    27
    Од кога ви беше зрела вас постелката? и со колку кг беше бебче? Во ред е и плодова вода и протоци ама е непредвидливо до кога.... Се надеваат барем уште некој ден за да влезам во 9ти

6. *Снегулка*

*Снегулка* Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    149
    Од 32 г.н. а се роди со 1920гр.
    Се надевам ќе влезеш штом ти се добри плодовата вода и штом има добар проток,секако ќе те следат сега почесто.Кај мене беше многу посериозна ситуацијата па дотуркав уште 2 недели од дијагнозата.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    27
    Примавте инекција за зреење така? И дали бебе сега си напредува таман нормално се? Некигаш велат дека се послаб имунитет или по склони на инфекција

8. *Снегулка*

*Снегулка* Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    149
    Примав 3 пати инекции за зреење, сега за сега за овие 4 месеци си е супер, кога се роди не беше ни во инкубатор, ниту на респиратор.
    Ќе си го пазиш од настинки како и терминско бебе исто, нема дружби на затворено со дечиња кои посетуваат градинка, нас дружбите и видувањата ни се надвор на отворено.

9. Mh2

Mh2 Нов член

Се зачлени на:
    24 јануари 2026
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Здраво, да Ве прашам сакам неколку работи тие што сте до скратен цервикс до која недела примавте утрогестан/прогестерон и дали нешто почувствувавте веднаш по прекинот и дали ви дозволија да се движите нормално од 36 недела?

10. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    955
    Допаѓања:
    2.635
    Перл,како помина породувањето? Каде се породи и кај кој доктор? Дали го санираат дефектото -нишата со царскиот рез ,при самото породување?
    Дури сега,во 29 недела ми откри матичниот ,,ниша,, isthmocele. И прилично е голема. Испаничена сум, не знам како до сега никој ништо не ми кажал. Инаку сум со прв царски ,па две природни породувања. И сега ,четврта бременост, мислев пак природно ,ама ова скрос ја менува ситуацијата. Ми препиша и утрогестан200мг вагиналети 2х1
    IMG_20260521_101447.jpg

Прикачени фајлови:

11. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.330
    Допаѓања:
    15.682
    Според мислењата што и ги расчепкав, породена е предвреме со царски во 35та недела. Според тоа што читав, супер е и она и бебето.

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    955
    Допаѓања:
    2.635
    Прочитав Феникс,сепак фала ти. Повеќе ме интересира дали при повторен царски може да се поправи дефектот,и каде и кој доктор ја оперирал.
    Инаку најдов уште две членки кои пишувале за истово искуство со џеб -дефект на матка-т.н. ниша, и тие се царски и предвреме породени. Ама подолг период немаат пишано на формуов, па видов дека Перл имала активност неодамна и ја цитирав.

13. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.330
    Допаѓања:
    15.682
    Претпоставувам дека се средува со царскиот, повторно ќе ја зашијат раната. Познавам жени што биле прелошо сошиени со претходен царски и на следниот им било корегирано. Мислам ќе се среди. Не се плаши, мирување, се што ти дале пиј и за брзо ќе дојде бебе.:l:

14. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    27
    Тие што се имате породено во 37ма недела и една недела застој на бебе дали има некакви компликации?

15. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    638
    Јас се породив во 37ма точно, на последното ехо бебето беше со мерки некаде 35/36та, имав примено и инјекции за зреење на белите дробови и немаше апсолутно никакви компликации. 9 месеци има сега, право, здраво бебе. Ако те интересира нешто подетално, слободно пиши ми.

16. Snegulka099

Snegulka099 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2024
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    53
    Јас со првото се породив во 38 а бебето одговараше за 34, не сум примила инекции за зреење, бебето кога се роди беше супер, не му требаше кислород,сега е 16 месеци. Никаков проблем сме немале, освен што се роди со помала килажа. Се породив во чаир.

17. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    27
    А со колку кг? И дали застојуваше заради постелката или?

18. Snegulka099

Snegulka099 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2024
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    53
    2200gr се роди. Не, постелката и протоците беа уредни (примав клексан цела бременост). Се сомневаа на висок притисок,но беше уреден дури и низок. И едноставно не знаеја зашто заостана така.

19. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    977
    Допаѓања:
    1.398
    Јас, бебе одговараше за 34та, 2200 грама. Исто како @Snegulka099 немав никакви проблеми, ни шеќер, ни притисок, не сум ни пушач, немав ни инфекции. Се дотогаш си беше супер и виде гинекологот тогаш дека не напредува, иако протоци, постелка, се си беше во ред. Не примав инекции за зреење, ме задржаја неколку дена плус бидејќи го чуваа малку во инкубатор