Јас се породив со царски во 34 г.н. поради зрела постелка и малку плодова вода, и јас и бебето сме супер без никакви последици, за 3 дена не пуштија дома, сега правиме 4 месеци и се е во најдобар ред. Тоа е моето искуство, најдобро може докторот да ти каже согласно твојата ситуација.Се надевам ќе помине се како што треба.Ти посакувам лесен пород
Од кога ви беше зрела вас постелката? и со колку кг беше бебче? Во ред е и плодова вода и протоци ама е непредвидливо до кога.... Се надеваат барем уште некој ден за да влезам во 9ти
Од 32 г.н. а се роди со 1920гр. Се надевам ќе влезеш штом ти се добри плодовата вода и штом има добар проток,секако ќе те следат сега почесто.Кај мене беше многу посериозна ситуацијата па дотуркав уште 2 недели од дијагнозата.
Примавте инекција за зреење така? И дали бебе сега си напредува таман нормално се? Некигаш велат дека се послаб имунитет или по склони на инфекција
Примав 3 пати инекции за зреење, сега за сега за овие 4 месеци си е супер, кога се роди не беше ни во инкубатор, ниту на респиратор. Ќе си го пазиш од настинки како и терминско бебе исто, нема дружби на затворено со дечиња кои посетуваат градинка, нас дружбите и видувањата ни се надвор на отворено.
Здраво, да Ве прашам сакам неколку работи тие што сте до скратен цервикс до која недела примавте утрогестан/прогестерон и дали нешто почувствувавте веднаш по прекинот и дали ви дозволија да се движите нормално од 36 недела?
Перл,како помина породувањето? Каде се породи и кај кој доктор? Дали го санираат дефектото -нишата со царскиот рез ,при самото породување? Дури сега,во 29 недела ми откри матичниот ,,ниша,, isthmocele. И прилично е голема. Испаничена сум, не знам како до сега никој ништо не ми кажал. Инаку сум со прв царски ,па две природни породувања. И сега ,четврта бременост, мислев пак природно ,ама ова скрос ја менува ситуацијата. Ми препиша и утрогестан200мг вагиналети 2х1 Спојлер: ниша
Според мислењата што и ги расчепкав, породена е предвреме со царски во 35та недела. Според тоа што читав, супер е и она и бебето.
Прочитав Феникс,сепак фала ти. Повеќе ме интересира дали при повторен царски може да се поправи дефектот,и каде и кој доктор ја оперирал. Инаку најдов уште две членки кои пишувале за истово искуство со џеб -дефект на матка-т.н. ниша, и тие се царски и предвреме породени. Ама подолг период немаат пишано на формуов, па видов дека Перл имала активност неодамна и ја цитирав.
Претпоставувам дека се средува со царскиот, повторно ќе ја зашијат раната. Познавам жени што биле прелошо сошиени со претходен царски и на следниот им било корегирано. Мислам ќе се среди. Не се плаши, мирување, се што ти дале пиј и за брзо ќе дојде бебе.
Јас се породив во 37ма точно, на последното ехо бебето беше со мерки некаде 35/36та, имав примено и инјекции за зреење на белите дробови и немаше апсолутно никакви компликации. 9 месеци има сега, право, здраво бебе. Ако те интересира нешто подетално, слободно пиши ми.
Јас со првото се породив во 38 а бебето одговараше за 34, не сум примила инекции за зреење, бебето кога се роди беше супер, не му требаше кислород,сега е 16 месеци. Никаков проблем сме немале, освен што се роди со помала килажа. Се породив во чаир.
2200gr се роди. Не, постелката и протоците беа уредни (примав клексан цела бременост). Се сомневаа на висок притисок,но беше уреден дури и низок. И едноставно не знаеја зашто заостана така.
Јас, бебе одговараше за 34та, 2200 грама. Исто како @Snegulka099 немав никакви проблеми, ни шеќер, ни притисок, не сум ни пушач, немав ни инфекции. Се дотогаш си беше супер и виде гинекологот тогаш дека не напредува, иако протоци, постелка, се си беше во ред. Не примав инекции за зреење, ме задржаја неколку дена плус бидејќи го чуваа малку во инкубатор
Zdravo decki, dali ima nekoja devojka sto lezela do kraj na bremenost? Ili posle 36ta nedela dozvoluvaat poveke dvizenje? 2 nedeli po red vo drzavna Skopje mi merat grlo 2.0mm, posle 3 dena kaj maticna 1.2 mi veli, i uste do kraj da lezam za da ne puknel vodenjakot, 35+5 dena sum, drugi simptomi nisto nemam,lezam radi skrateno grlo i toa sto fatija kontrakcija 29 nedela i primiv zreenje na Gak,pa od togas i sum na strogo miruvanje,prethodno ne..od drugarki mi kazuvaat deka tolku pri kraj veke i ne im merat grlo,oti normalno e da e kratko