Јас се породив со царски во 34 г.н. поради зрела постелка и малку плодова вода, и јас и бебето сме супер без никакви последици, за 3 дена не пуштија дома, сега правиме 4 месеци и се е во најдобар ред. Тоа е моето искуство, најдобро може докторот да ти каже согласно твојата ситуација.Се надевам ќе помине се како што треба.Ти посакувам лесен пород
Од кога ви беше зрела вас постелката? и со колку кг беше бебче? Во ред е и плодова вода и протоци ама е непредвидливо до кога.... Се надеваат барем уште некој ден за да влезам во 9ти
Од 32 г.н. а се роди со 1920гр. Се надевам ќе влезеш штом ти се добри плодовата вода и штом има добар проток,секако ќе те следат сега почесто.Кај мене беше многу посериозна ситуацијата па дотуркав уште 2 недели од дијагнозата.
Примавте инекција за зреење така? И дали бебе сега си напредува таман нормално се? Некигаш велат дека се послаб имунитет или по склони на инфекција
Примав 3 пати инекции за зреење, сега за сега за овие 4 месеци си е супер, кога се роди не беше ни во инкубатор, ниту на респиратор. Ќе си го пазиш од настинки како и терминско бебе исто, нема дружби на затворено со дечиња кои посетуваат градинка, нас дружбите и видувањата ни се надвор на отворено.