Можно предвремено породување

Дискусија во 'Бременост' започната од zanusi, 7 октомври 2014.

1. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    28
    Стара како за 40 недела..... најверојатно ке треба да ме породат за кратко со царски

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.434
    Допаѓања:
    15.805
    Која недела си?

3. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    28
    35

4. *Снегулка*

*Снегулка* Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    150
    Јас се породив со царски во 34 г.н. поради зрела постелка и малку плодова вода, и јас и бебето сме супер без никакви последици, за 3 дена не пуштија дома, сега правиме 4 месеци и се е во најдобар ред. Тоа е моето искуство, најдобро може докторот да ти каже согласно твојата ситуација.Се надевам ќе помине се како што треба.Ти посакувам лесен пород :l:

На tambelina и US.ER.1 им се допаѓа ова.
  5. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    28
    Од кога ви беше зрела вас постелката? и со колку кг беше бебче? Во ред е и плодова вода и протоци ама е непредвидливо до кога.... Се надеваат барем уште некој ден за да влезам во 9ти

6. *Снегулка*

*Снегулка* Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    150
    Од 32 г.н. а се роди со 1920гр.
    Се надевам ќе влезеш штом ти се добри плодовата вода и штом има добар проток,секако ќе те следат сега почесто.Кај мене беше многу посериозна ситуацијата па дотуркав уште 2 недели од дијагнозата.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    28
    Примавте инекција за зреење така? И дали бебе сега си напредува таман нормално се? Некигаш велат дека се послаб имунитет или по склони на инфекција

8. *Снегулка*

*Снегулка* Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    150
    Примав 3 пати инекции за зреење, сега за сега за овие 4 месеци си е супер, кога се роди не беше ни во инкубатор, ниту на респиратор.
    Ќе си го пазиш од настинки како и терминско бебе исто, нема дружби на затворено со дечиња кои посетуваат градинка, нас дружбите и видувањата ни се надвор на отворено.

9. Mh2

Mh2 Нов член

Се зачлени на:
    24 јануари 2026
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Здраво, да Ве прашам сакам неколку работи тие што сте до скратен цервикс до која недела примавте утрогестан/прогестерон и дали нешто почувствувавте веднаш по прекинот и дали ви дозволија да се движите нормално од 36 недела?

10. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    2.637
    Перл,како помина породувањето? Каде се породи и кај кој доктор? Дали го санираат дефектото -нишата со царскиот рез ,при самото породување?
    Дури сега,во 29 недела ми откри матичниот ,,ниша,, isthmocele. И прилично е голема. Испаничена сум, не знам како до сега никој ништо не ми кажал. Инаку сум со прв царски ,па две природни породувања. И сега ,четврта бременост, мислев пак природно ,ама ова скрос ја менува ситуацијата. Ми препиша и утрогестан200мг вагиналети 2х1
    IMG_20260521_101447.jpg

Прикачени фајлови:

11. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.434
    Допаѓања:
    15.805
    Според мислењата што и ги расчепкав, породена е предвреме со царски во 35та недела. Според тоа што читав, супер е и она и бебето.

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    2.637
    Прочитав Феникс,сепак фала ти. Повеќе ме интересира дали при повторен царски може да се поправи дефектот,и каде и кој доктор ја оперирал.
    Инаку најдов уште две членки кои пишувале за истово искуство со џеб -дефект на матка-т.н. ниша, и тие се царски и предвреме породени. Ама подолг период немаат пишано на формуов, па видов дека Перл имала активност неодамна и ја цитирав.

13. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.434
    Допаѓања:
    15.805
    Претпоставувам дека се средува со царскиот, повторно ќе ја зашијат раната. Познавам жени што биле прелошо сошиени со претходен царски и на следниот им било корегирано. Мислам ќе се среди. Не се плаши, мирување, се што ти дале пиј и за брзо ќе дојде бебе.:l:

14. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    28
    Тие што се имате породено во 37ма недела и една недела застој на бебе дали има некакви компликации?

15. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    689
    Јас се породив во 37ма точно, на последното ехо бебето беше со мерки некаде 35/36та, имав примено и инјекции за зреење на белите дробови и немаше апсолутно никакви компликации. 9 месеци има сега, право, здраво бебе. Ако те интересира нешто подетално, слободно пиши ми.

16. Snegulka099

Snegulka099 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2024
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    54
    Јас со првото се породив во 38 а бебето одговараше за 34, не сум примила инекции за зреење, бебето кога се роди беше супер, не му требаше кислород,сега е 16 месеци. Никаков проблем сме немале, освен што се роди со помала килажа. Се породив во чаир.

17. US.ER.1

US.ER.1 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2022
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    28
    А со колку кг? И дали застојуваше заради постелката или?

18. Snegulka099

Snegulka099 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2024
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    54
    2200gr се роди. Не, постелката и протоците беа уредни (примав клексан цела бременост). Се сомневаа на висок притисок,но беше уреден дури и низок. И едноставно не знаеја зашто заостана така.

19. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    1.428
    Јас, бебе одговараше за 34та, 2200 грама. Исто како @Snegulka099 немав никакви проблеми, ни шеќер, ни притисок, не сум ни пушач, немав ни инфекции. Се дотогаш си беше супер и виде гинекологот тогаш дека не напредува, иако протоци, постелка, се си беше во ред. Не примав инекции за зреење, ме задржаја неколку дена плус бидејќи го чуваа малку во инкубатор

20. Lejla992

Lejla992 Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2025
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Zdravo decki, dali ima nekoja devojka sto lezela do kraj na bremenost? Ili posle 36ta nedela dozvoluvaat poveke dvizenje? 2 nedeli po red vo drzavna Skopje mi merat grlo 2.0mm, posle 3 dena kaj maticna 1.2 mi veli, i uste do kraj da lezam za da ne puknel vodenjakot, 35+5 dena sum, drugi simptomi nisto nemam,lezam radi skrateno grlo i toa sto fatija kontrakcija 29 nedela i primiv zreenje na Gak,pa od togas i sum na strogo miruvanje,prethodno ne..od drugarki mi kazuvaat deka tolku pri kraj veke i ne im merat grlo,oti normalno e da e kratko