Знам во право си ама толку сум тажна и ми се плачи зошто е тоа така,па на крај си увртив во главата дека стомакот не ми е толку голем колку што ми беше...Господ да ме чува да не ме фати некоја депресија.....
Нема за што да си тажна, тоа избриши си ги таквите мисли од главата, грлото си е таман не мисли на лошо. Ако имало нешто ќе ти кажеле.
Bev včera, Ctg mirno. Dr vika ima plodova voda, normalno e na kraj da se namaluva. Spomna za denes ako sakam carski, ama vikam aj uste malku, Sreda polni 38,izgleda Vtornik e dezuren pa ke zavrsime rabota. Ke mu se javam vo Nedel apa ke znam sigurno
И кај мене почнала да се намалува а и цервиксот 27ца. Полна 34 недела сум а бебе е 36 та. Ме фати страв и си се исплакав.
Ne znam ne sum merela cerviks od 32 nedela negde, Ne se sekiraj vo bezbedna zona ste, primi li za zreenje?Znaes ja rodiv Daria vo 34ta,ne bese ni vo inkubartor ni nisto
Ne ona vika nee mmogu namalen za ovaa nedela nema potreba od nisto. Samo utrogestan da stavam. Bebe e 2900. Maliot e 35 roden a zapisan kako 38ma 3400 bese. Ama nekako ovoj pat poveke se plasam.
Ehe so se zamaras super e. Mojata e Sega okolu 2900.Pusti mozok na pasenje i ke isteras do kraj, eve jas vidi skoro 38ma, koj bi rekol
Многу ме фатин паника, скратено грло намалена вода, меро движења абе пукнав вчера. Со малиот вака не бев паничарка а барав по извештеаи исто ми било скроз ама докторката ништо не ми спомна. Само рече во 33 недела амо случај о се породам бебето си е супер.
Премногу сум испаничена. Вчера и денес на цтг покажува неколку контракции кои одат до 40. Докторот ми даде кетонал чепчиња. 32 и некој ден сум. Не ми спомна ништо за инекции за зреење.
Не плаши се, можи притисокот да ти се покачи, проблем друг да си направиш. Прашај го ти дали има потреба од зреење. Може и да побараш мислење од друг доктор. Јас исто недели како тебе имав контракции, примав зреење, се породив во 39 недела.
Не се паничи. Прашај си за инекциите, јас ги примив втор пат во 32ра недела, а скоро сум 38ма. Можеш да примиш, нема штета од тоа, ама дали има потреба? Побарај второ мислење..
Девојки дајте некој совет за скратен цервикс. 27+4 сум, а цервикс 26мм. Пијам утрогестан од почеток на бременоста, бидејќи сум со ивф. Дали некоја се соочила со ова вака рано?
Консултирај се со докторот, а можеш и магнезиум да почнеш да пиеш. Одмарање и лежење во кревет, без шетање и седење многу и без веднење, тоа е превентивата
Магнезиум пијам 1×400мг навечер. А докторката ми го кажа истото само одмор... сакав само да слушнам искуства, дали некој истерал барем 35та-36та недела
Ма и ги надносуваат некои, прочитај во тема Серклаж има повеќе искуства, сите ги носат ко што треба, само си ара дисциплина