Што глупо разговара со тебе те сфаќам како ти е.. Не се секирај јас сум 40+1 со омекнато грло па нема абер да искача бебе , само позитивни мисли 3,5 е одлична должина на грло.
Ми брцаа и мене околу 28-29 та недела. И моето беше омекнато. Нит мирував нит ништо. Да не аздисав за пораѓај во 37ма , гарант со тоа грло ќе терав до 40та. Не се секирај, све си е таман кај тебе
Фала ви мили @Bubce38 @stsmua05 Значи да не си правам филмови. Мислев единствена да не сум што толку рано и брцале, ме смиривте малку Па како може да знае кога ќе раѓаш бе ццц. Ај у петок сум кај Димчев па се надевам тој ќе ме израдува
мене ме брцаа до сега 3 пати со рака а допрва сум 13 недела, во 8,9,11 недела, не се грижи, мирувај ке биде ок.
Хмм... А ти имаше проблем нешто мила за да мора со рака? Јас не. Башка не ми рече дека морам на строго лежење да сум, вика само да не креваш тешко, и така не кревам, за прошетки вика колку можеш толку, дека си тежат бебињата
Мене уште во 26 недела ме приверуваа со рака и д- р констатиташе дека освен што е скатено ,па и омекнато , 25 мм...од тогаш сум на строго мирување ...примив и флостерон во 28 недела...денес бев на контрола кај ин витро докторот , 29 + 4 сум...ситуација не променета ,грлото исто , но бебето помало за 2 недели и се нанервирав иако докторот ме убедуваше дека не е страшно ...следно ми рече за 3 недели кај д- р кај што планирам породување...дали некоја членка знае како оди таа постапка...сакам во Чаир кај д- р Илиевски...дали треба упат од кај маричниот или пак овој д - р ми спомна да му се јавам кога бил дежурен да појдам...ич не ми јасно како треба
Лежи и не мрдај,не оди натаму наваму.Внимавај на движењата на бебето да ги осеќаш редовно.ке биде ок,само добра мисла и само лежи не мрдај
Ја сум со серклаж во 15та недела и цервикс 10мм, сега некако догурав 25та недела,ама докторот ми вика ја не верував дека ни до тука дека ќе стигнеш, а и до 27ма 8ма тешко дека ќе догураш ама ајде ќе видиме. Преплашена сум неможам да спијам како човек, цееела бременост до сега,а ова капак. Мислам оболев од нервоза овие денови. Дали имала некоја слично искуство и кога најрано може зреење да се прими?
Bog da cuva, svasta od doktori ej, bravo. Smeni go, kolku i da e losa situacijata sekogas ima nadez i moznost za napredok taka li se kazuva na trudnica...znaciii bljakkk odvratno. Odi si kaj drug doktor uste utre ako imas sansi, normalno deka ti e tesko i si zagrizena posle ovoj razgovor
Секако дека ќе успееш и до 30та штом си до сега издржала со строго мирување , продолжи така и никако со негативни мисли. Доколку докторот продолжи со такви муабети подобро би било за тебе да си го смениш , иначе мислам дека од 28+ можат да се примаат за зреење ама не ме фаќај за збор нека каже некој поинформиран. Со лесно ! ❤️
Размислувам за да го сменам, ама ми ја знае целата историја и е добар доктор реално, може само е искрено што може да биде, али мислам дека јас психички ќе попуштам од стрес.
Јас Јас примив во 27 зреење,ама тоа е рано многу.строго мирувај,највеќе под агол од 45 степени можеш да лежиш.Знам како ти е,поминав низ тоа,земај магнезиум до 3 пати дневно, тешко е лежењето ама ке издржиш.
Оф бре , иста сум и јас , потсвесно знам дека ќе дотуркам до крај , дека се ќе биде во ред , ама има моменти кога едвај издржувам..ме фаќа паника , се ми се чини нешто ме заболува , па си направам филмови некој ден малку го чувствувам да мрдка , значи ќе издржиме ние сме бре лавици...плус еве сме овде собрани како семејство да се бодриме
И јас треба да примам 27ма ама што не веруваат дека ќе догурам до тогаш, тоа ме плаши. За лежењето, само што трепкам во кревет и до тоалет што одам толку.