1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Можно предвремено породување

Дискусија во 'Бременост' започната од zanusi, 7 октомври 2014.

1. демотивирана

демотивирана Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    563
    Јас имав повеќе надеж и дури мислев дека до крај ќе истуркам потсвесно тоа ми се вртеше, ама по последниот муабет сум ептен на штрек. А тоа да лелее... филмови колку сакаш, мрда не мрда не е доволно активно па не дишам ми се чини додека не мрдне пак :D Имам надеж уште, ама многу ми е тешко после муабетот. Со лесно да е кај тебе. :hug::hug:

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.356
    Допаѓања:
    2.830
    Znam kako ti e,no morash da si davash sila,da si ottrgash misli od losho i da imash silna veba vo toa DA KE USPEAM.
    Poddrshka od mene.Jas bev so serklaz,na strogo miruvanje i izdrzav se porodiv vo 38+1 so zakazan carski.

На dromka, macalavica, дамјана и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    563
    Ти Благодарам на поддршката. Што убаво, ти симнувам капа. Дај Боже и јас да издржам до тогаш.

На lia22, macalavica и дамјана им се допаѓа ова.
  4. дамјана

дамјана Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2016
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    252
    Ти благодарам...издржуваме сигурно...ова само жена може да го издржи...еве го мм демек ме теши се ќе биде во ред , а го гледам очи му полни грижи...ниеден маж не може да издржи нити физичка ,нити психичка болка како жена....ЖЕНА=ЛАВИЦА

На Mateas, Kbr, демотивирана и 5 други им се допаѓа ова.
  5. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.253
    Допаѓања:
    4.920
    Кога си издржала 10 недели до сега ке издржиш уште 10 минимум.Мисли позитивно ке биде се ок

На демотивирана му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Женички еве и јас да се прикмучам на темава и да прашам, вчера бев на контрола кај матичната ми кажа бебка е добро ама постелката ми е постара и можно било предвремено породување (инаку сум 32 и 3 дена), па ми објасни дека имало некоја инекција за зреење на белите дропчиња на бебето, ако некоја е информирана или ако ја примала, нека ми подобрасни поубави, бидејќи од вчера од глава не го вадам тоа, мм уплашен до немај каде, сега сум на работа па чекам да дојде термин и да одам на ГАК да ме прегледаат, да видам таму што ќе ми кажат. Кажете ми дали е нешто страшно или не

7. дамјана

дамјана Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2016
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    252
    Јас ја примив пред 10 дена ,бев 28 недела...но ја примив заради скратен цервикс...јас искрено имав тахикардија ,осип по лицето од неа, но кај деугите читав немаат такви нус појави...не се секирај ,прими си ја за секој случај ,штета немаш ,само ќе си помирна

На Kbr му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Фала мамичка, денеска бев на ГАК кај докторката ја прашав ми рече другата недела пак на контрола па ако има потреба ќе ја примам, ми ги продолжи клексаните па се надевам ќе биде се во ред ☺ со лесно на сите и побрзо да си ги гушкаме сите бебушките ❤❤❤

На дамјана и демотивирана им се допаѓа ова.
  9. avtorka

avtorka Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2021
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    91
    Јас примив 2 и пол дози, ќеркичка дишеше самостојно родена во 35 недела. Кога ги примав имав несоница неколку вечери, а бебето го чувствував многу малку. Иако ми кажаа дека ќе е помалку активно само 24 часа, тоа по цела недела само 2-3 пати на ден мрдаше и тоа ептен слабо. Од страв одев на ехо на два дена, супер беше. Ич да не се плашиш за инекциите, помагаат многу.

На Kbr му/ѝ се допаѓа ова.
  10. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    563
    Храбри мајки да Ве прашам тие што веќе сте породени предвреме, дали некоја примала клексани и аспирин и дали ги прекинале пред пораѓајот?

11. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.253
    Допаѓања:
    4.920
    Како си,до која недела стигна,аспирин знам дека не се пие последните недели пред породување за клексани незнам.

12. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    563
    Гурам некако со страв, од денес сум 26та уште оваа да ја издржам и да примам наредната за зреење инекции. Знам и ја дека треба да се прекинат, ама никој ништо не ми кажа за да ги прекинам.

13. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.190
    Допаѓања:
    5.744
    Примав клексан 24 часа пред пораѓај.

14. macalavica

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.253
    Допаѓања:
    4.920
    Не се предавај, овие се најважни недели, нека не те обзема страв, лежи ептен строго, тешко е ама ке издржиш, само добра мисла.

На дамјана и демотивирана им се допаѓа ова.
  15. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Јас шримав клексани утро вечер, последно се боцнав сабајлето, вечерта ми пукна водењакот ми рекоја да не се боцкам, нареден ден се породив

На Kbr и демотивирана им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.626
    Допаѓања:
    174.870
    Во 08ч сабајле се боцнав клексан, во 13 ч истиот ден ме породија царски. Цела бременост боцкав клексани, а до кај 23та недела.пиев и аспирин
    Во 37ма недела се породив

На Kbr, дамјана и демотивирана им се допаѓа ова.
  17. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    563
    Мене ништо не ми прекинаа а аспиринот највише ме плаши. Ти Благодарам за споделеното искуство.

18. дамјана

дамјана Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2016
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    252
    Е што е сега ова...нели се договоривме ќе истуркаме до крај и така ќе биде ,никако поинаку...инаку последен пат кога бев кај Јани го прашав до кога ќе примам клексан ,ми рече до крај

19. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    563
    Ти Благодарам, највише клексанот и аспиринот ме плашат, а пошто бебево удира нешто на цервикс овие дена страв ме фаќа :)

На dipsidipsidipsi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. демотивирана

Се зачлени на:
    30 октомври 2021
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    563
    Еее што е... :Dеве се паничам, а и ме паничат повеќе, ја стискам заби за до крај па ќе видиме

На дамјана му/ѝ се допаѓа ова.