Da mi kaza da ne mrdam, bukvalno samo wc i krevet ama imam uste dosta ne znam sto ke bide ponataka... Na kontrola mi kaza da odam na 15ti
Оди на уште едно мислење,моја препорака ти е во Систина,ке те прегледаат убаво и ако треба ке ти стават серклаж.и ке биде ок,тогаш ке примаш терапија и ке одмараш.
I jas se soglasuvam so ova, obavezno pojdi sistina ili remedika tie barem se taman strucni za vakvi raboti, recisti site sme so ovie problemi bas od taa nedela jas od 22 nedela bev so golema infekcija na kanal pa So funeling i eve so site tie raboti teram 31 nedela ama sto pobrzo reagiras to podobro. Za sistina ne znam ama za re medika sum mnogu zadovolna
Да, се сложувам потполно. Само Систина. Моја блиска во 21гн, серклаж и ставија и истера до крај. Само таму се нафатија. Она имаше 3 последователни спонтани абортуси во 20гн. Сега си роди живои здраво бебуле. Со среќа и без стресови
Сестра ми се породи 34+ и внук ми не беше во инкубатор. Само позитивна мисла и што и да биде верувај дека на крај ќе сте си дома заедно
Ne se plasi jas prvata bremenost vo 6ti mesec se otvoriv 4cm .. pa ja iznosiv fala mu na gospod samo poveke miruvanje i ke bide se kako sto treba
Lelee srce si, polesno mi e vednas.. Probuvam da se smiram pozitivna da bidam, da ne mislam na toa ama zaludno..Inaku lezam, kako mi e kazano taka pravam, pa se nadevam ke bide dobro so Gospod napred. ❤️
Inaku eve i vtorava bremenost rizicna startno otvorena 1ipol santim skraten cerviks so funeling fala na gospod uste malce 9ti ke vlezam samo misli pozitivno i ke bide ok .. te guskam
Obicno taka vikaat ako prvata bila rizicna i vtorata isto, ama da ste zivi i zdravi samo, se se izdrzuva. Ajde uste malku ke guskas bebuss, ti posakuvam samo ubavini i srekni momenti. Gushki, backi i do tebee❤️❤️❤️
Ај појди Систина ако си во можност…. Матичните знаат мн. да паничат Мојата 1cm помалку ми го мереше грлото секогаш
Има ли некоја мајка која се породила предвреме и за 1 година повторно останала бремена? Каква беше втората бременост ве молам за искуства? Јас со првото се породив во 36 недела природно сеуште не знам зошто ама ете водењакот ми пукна тогаш и природно се породив. Инаку сакам за отприлика 1.5 година да планирам второ детенце но се плашам за тоа што ми се случи. Секој искуство добредојдено. Благодарам
Бебиња родени во 36та недела нели се сметааа за веќе термински? По таа логика не би требало со втората да имаш проблем.
Прематурно ми пишува на отпусна листа. Бебето ми е родено природно со 2460 гр апгар 9/10 . Ме испуштија од болница за два дена како и останатите. Дали има некои измени нови дека од 36 нед се термински бебиња јас еве не сум знаела за ова.
Девојки и мене ми е препорачано да лежам 2 часа во денот со перница под задник. Но дали перницата треба да е и под кичма? Бидејќи потоа кичмата ме боли. Ако имате слика како треба да е поставена перницата многу би ми помогнало.
Која недела си? И јас сум на мирување ама ништо не ми објаснија колку време во текот на денот да мирувам... Цело тело боли од што сум во кревет цел ден.
32+1 сум, од 30та недела сум на мирување. Случајно откриен скратен цервикс на трет скрининг, бидејќи фала богу немам контракции и болки, примам само магнезиум, утрогестан, фемибион и ферона. Во 30та ми беше 1.8цм, сега 1.67цм. Мирување, одење до вц, туширање, прошетка 30мин во денот. Страв ми е ептен, ама тоа е. Се си беше супер претходно. Ти која недела си @The_Doctor ?