Можно предвремено породување

Дискусија во 'Бременост' започната од zanusi, 7 октомври 2014.

1. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    822
    Tie ferona ne se isto magnezium i b6? Da ne se predoziram? Moze traskam gluposti ne znam, ama mnogu sum zagrizena.

2. ZlatnoRipce

ZlatnoRipce Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2022
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    232
    Jas startno bev so cerviks 17mm bez serklaz so miruvanje do 35ta nedela stasav bebeto mi e 40 dena fala bogu fobro zavrsi se

На martty06 и olly14 им се допаѓа ова.
  3. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.725
    Допаѓања:
    6.651
    И мене од кај 23та ми открија цервикс 10мм, со серклаж истерав до 38ма. Мислам дека на државно не прават серклаж после 23та јас последен воз фатив ама размисли за опција на приватно, многу помага да си ја износиш бременоста.

На macalavica му/ѝ се допаѓа ова.
  4. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    822
    Definitivno odam privatno, se molam samo da se nafatat. Mnogu go pofalija dr. Jane od remedika, utre pravam brisevi i pravac tamu so rezultati.

На Thinkerbell., anngelique и macalavica им се допаѓа ова.
  5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.384
    Допаѓања:
    18.626
    Со среќа да издржиш до крај,јас плус примив индометацин 3 чепчиња. Носев и појас за трудници. Лежев речиси 10 недели,потоа постепено се движев а од 36та бев турбо:D

На olly14 и macalavica им се допаѓа ова.
  6. Salmonelce987

Salmonelce987 Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2022
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    Здраво, ќе ве молам искуства со ферона или алеракт, како сте ги пиеле по 1 или по 2 дневно ?

7. FinnaDinna

FinnaDinna Нов член

Се зачлени на:
    3 август 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Здраво
    Првото бебенце го родив 34+6, ми падна мукозниот чеп, веднаш на болница и со провокации ме породија природно нареден ден за да не се случи некоја инфекција кај бебето . Среќа голема што бебето беше убаво развиено и немаше потреба од инкубатор и сл. Така да поддршка за сите идни мајки ,ќе успеете и ќе родите здрави бебчиња
    Сега сум втор пат бремена но од 16та недела ми кажаа да примам вагиналети на база на прогестерон за да не се случи предвремено породување.
    Ме интересира дали сте користеле и дали сте имале несакани ефекти ?
    Поздрав

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  8. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    822
    Ferona momenralno pijam po 1 na den

9. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    822
    Decki, stignaa rezultati od brisevite, negativni se site a leukocitite vo mokracata se 6-8. Shto bi bilo pricina za mekot grlo i skratuvanje na cervixot? Vecer sum vo remedika kaj dr. Jane da vidime za serklaz dali e vozmozno da se napravi zoshto vodenjakot bil mnogu dole, se gledal
    :(

10. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.256
    Допаѓања:
    4.922
    јас пиев по едно, ама кога ги пијам сум како настината,сега ги прекинав испив само 4 се затнав цела, ги прекинав ми помина и веќе не ги пијам,а 33 недела сум

11. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.178
    Допаѓања:
    2.237
    Здраво женска дали би сакала да споделиш дали имаше примено инекции за зреење на белите дробови на бебче?

12. FinnaDinna

FinnaDinna Нов член

Се зачлени на:
    3 август 2022
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Немав примено затоа што се му беше добро развиено и не беше ниту во инкубатор. Среќа голема

На jelo му/ѝ се допаѓа ова.
  13. olly14

olly14 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2010
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    822
    Leukociti vo mokraca, brisevi cisti. Pijam pancef. Kako da znam dali e vnatreshna infekcija? Bev kaj 4 lekari, nikoj nishto ne rece. Sega se vrakjam od remedika, bev kaj dr. Jane. Gi vide site rezultati, vide se. Prasha shto pijam, mu kazav se. Ne spomna za deug lek. Gledam vas sumamed vi davaat. Shto da pravam?
    Nema prostor za serklaz, mnogu bilo rizicno izlezen e vodenjakot na usnite od grloto

14. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.256
    Допаѓања:
    4.922
    Оди уште кај Баџаков во Систина.

15. peperutka8

peperutka8 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    Zdravo zenski.
    Sega bev kaj Petrova vo Remedika. Jas sum 31 nedela imav bolki nisko dole levo. Mi go izmeri cerviksot so sonda. 2.4mm. Vntresno imam infekcija i se otvaram vnatresno
    Mi rece da pijam 7 dena sumsmed po 2 apcinja na den i da odam na kontrola za 10 dena. Ste piele volku sumamed???

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. peperutka8

peperutka8 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    Teddy85 , si se porodila vo 31 nedela. Imase skrsten cerviks? Primase inekcii za zreenje? Kade se porodi? Sistina?

17. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.663
    Допаѓања:
    5.822
    Да, јас пиев од истата причина, некаде во 25та недела. Преплашена бев од предвремено породување ама издржав до 36та и ќе терав уште, ме породија со итен царски поради компликации од ковид. Не се плаши, пиј ја терапијата и мирувај и оди на контроли. Ако има потреба ќе примиш инекции за зреење. Ќе биде добро.

На peperutka8 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. peperutka8

peperutka8 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    I ti piese sumamed 2 tableti na den , 7 dena? Jas se plasam da ne e golrma doza... verojatno ne mu steti na plodot...

19. teddy85

teddy85 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2019
    Пораки:
    364
    Допаѓања:
    443
    Da,ima skraten cerviks.So konizacija sum.Okolu 25mm bese vo bremenost.Na drzavna se porodiv.Sistina e mnogu skapo za bebinjata vo incubator sto treba da bidatmDrzavna e najdobro opremena vo toj del,od sekoj aspekt

На Tiny Love му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ena0310

Ena0310 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    596
    Peperutke vo istata situacija sum I jas, prethodnata nedela isto Petrova od remedika mi ja dade istata dijagnoza. Deneska zavrsuvam so terapija pa da odmaram uste nedela dena I sum na kontrola . Lezam kolku sto mozam povise sve pocna da me boli. Inaku ja sum 22 nedela cerviks 3.04 mm. Praev brisevi I urinokultura, sve e cisto. Sum imala vnatresna Infekcija I funneling. Se nadevam ke se smiri od antibiotikot. Odvaj cekam naredna sreda za kontrola.