Tie ferona ne se isto magnezium i b6? Da ne se predoziram? Moze traskam gluposti ne znam, ama mnogu sum zagrizena.
Jas startno bev so cerviks 17mm bez serklaz so miruvanje do 35ta nedela stasav bebeto mi e 40 dena fala bogu fobro zavrsi se
И мене од кај 23та ми открија цервикс 10мм, со серклаж истерав до 38ма. Мислам дека на државно не прават серклаж после 23та јас последен воз фатив ама размисли за опција на приватно, многу помага да си ја износиш бременоста.
Definitivno odam privatno, se molam samo da se nafatat. Mnogu go pofalija dr. Jane od remedika, utre pravam brisevi i pravac tamu so rezultati.
Со среќа да издржиш до крај,јас плус примив индометацин 3 чепчиња. Носев и појас за трудници. Лежев речиси 10 недели,потоа постепено се движев а од 36та бев турбо
Здраво Првото бебенце го родив 34+6, ми падна мукозниот чеп, веднаш на болница и со провокации ме породија природно нареден ден за да не се случи некоја инфекција кај бебето . Среќа голема што бебето беше убаво развиено и немаше потреба од инкубатор и сл. Така да поддршка за сите идни мајки ,ќе успеете и ќе родите здрави бебчиња Сега сум втор пат бремена но од 16та недела ми кажаа да примам вагиналети на база на прогестерон за да не се случи предвремено породување. Ме интересира дали сте користеле и дали сте имале несакани ефекти ? Поздрав
Decki, stignaa rezultati od brisevite, negativni se site a leukocitite vo mokracata se 6-8. Shto bi bilo pricina za mekot grlo i skratuvanje na cervixot? Vecer sum vo remedika kaj dr. Jane da vidime za serklaz dali e vozmozno da se napravi zoshto vodenjakot bil mnogu dole, se gledal
јас пиев по едно, ама кога ги пијам сум како настината,сега ги прекинав испив само 4 се затнав цела, ги прекинав ми помина и веќе не ги пијам,а 33 недела сум
Здраво женска дали би сакала да споделиш дали имаше примено инекции за зреење на белите дробови на бебче?
Leukociti vo mokraca, brisevi cisti. Pijam pancef. Kako da znam dali e vnatreshna infekcija? Bev kaj 4 lekari, nikoj nishto ne rece. Sega se vrakjam od remedika, bev kaj dr. Jane. Gi vide site rezultati, vide se. Prasha shto pijam, mu kazav se. Ne spomna za deug lek. Gledam vas sumamed vi davaat. Shto da pravam? Nema prostor za serklaz, mnogu bilo rizicno izlezen e vodenjakot na usnite od grloto
Zdravo zenski. Sega bev kaj Petrova vo Remedika. Jas sum 31 nedela imav bolki nisko dole levo. Mi go izmeri cerviksot so sonda. 2.4mm. Vntresno imam infekcija i se otvaram vnatresno Mi rece da pijam 7 dena sumsmed po 2 apcinja na den i da odam na kontrola za 10 dena. Ste piele volku sumamed???
Teddy85 , si se porodila vo 31 nedela. Imase skrsten cerviks? Primase inekcii za zreenje? Kade se porodi? Sistina?
Да, јас пиев од истата причина, некаде во 25та недела. Преплашена бев од предвремено породување ама издржав до 36та и ќе терав уште, ме породија со итен царски поради компликации од ковид. Не се плаши, пиј ја терапијата и мирувај и оди на контроли. Ако има потреба ќе примиш инекции за зреење. Ќе биде добро.
I ti piese sumamed 2 tableti na den , 7 dena? Jas se plasam da ne e golrma doza... verojatno ne mu steti na plodot...
Da,ima skraten cerviks.So konizacija sum.Okolu 25mm bese vo bremenost.Na drzavna se porodiv.Sistina e mnogu skapo za bebinjata vo incubator sto treba da bidatmDrzavna e najdobro opremena vo toj del,od sekoj aspekt
Peperutke vo istata situacija sum I jas, prethodnata nedela isto Petrova od remedika mi ja dade istata dijagnoza. Deneska zavrsuvam so terapija pa da odmaram uste nedela dena I sum na kontrola . Lezam kolku sto mozam povise sve pocna da me boli. Inaku ja sum 22 nedela cerviks 3.04 mm. Praev brisevi I urinokultura, sve e cisto. Sum imala vnatresna Infekcija I funneling. Se nadevam ke se smiri od antibiotikot. Odvaj cekam naredna sreda za kontrola.