Женски, бебињата родени во 35та недела, одприлика колку седат во инкубатор? Имаат потреба од цевчиња за дишење и такви раб?
Моето не беше воопшто во инкубатор, 2 дози зреење примив, си дишеше само. Беше само во топло креветче. Тоа е индивидуално зависи бебето како се развива.
35+2, тежина 2340, не беше во инкубатор ниту пак останавме повеќе денови во болница од регуларно. Инекцијата за зреење ја примив околу 11ч, а се породив во 17:40 Ова пред 3ипол години, сега се надевам пак да истерам до 35та Со лесно
Не Си дишат самостално и нема да биде во инкубатор ако е се друго ок Само ке има мала тежина Не мисли на лошо се ке биде добро и до тебе и со бебе еве ја ти гарантирам
Ајде бе некој во термин ги раѓаат па се пак 2 кг Моето е 33 со 1900 гр па падна 1500 гр на месец не пуштија дома со 2170 гр се ке биде добро верувај ми
Ne panici ke bide dobro moeto bebe bese pred vreme rodeno a bese najgolemo od site tamu duri i nad noseni so bea
Фала ти Првото ми 2800 родено над термин, и ова ќе р мало ама бар да нема мака, да не седи многу во инкубатор. Ќе известам до вечер, како што тргнало ,ќе биде дп вечер
Моите двете се предвремено родени. 35+6, 2500 гр и 36+5, 2250гр....глувчиња. Ама самостојно дишеа и не беа ниту ден во инкубатор. Не мора да значи ако е предвремено да биде во инкубатор. Без грижа,се ќе е ок
Здраво девојки. Дали некој овде имал било какво искуство со гарденела вагиналис? Дали некој имал болки предизвикани од неа? Предвремено породување? Како ја лечевте и дали се излечи? Последно пиев амоксиклав, користев флажил и ацидосалус вагиналети. Многу сум исплашена, немам баш некое искуство со бактериски инфекции. Ви благодарам.
Mesinja pomos baram, znam deka ne e za tuka prasanjeto ama morav da pisam i tuka, denes me fati pak dijarea mozi 6 pati imam odeno vo wc od sabajle (dali e mnogu toa se plasam) se imam napieno linex forte 2pati pred legnuvanje uste ednas ke se napijam, prasanjeto mi e dali e mozno nesto loso da se napravi 27 nedela sum? Plis help oti zbesnuvam od mislenje i od citanje po forumi i predvremeno ragjanje..
Дане имаш зголемено магнезиум доза? Јас сум скоро месец дена со дијареа од многу магнезиум имам појачана доза ради контракции и плус др апчиња.
Ne pijam dopolnitelna doza magnezium, samo premama gi pijam, mozno e da mi e od niv nesto primer ako mu idi na teloto zgolemena dozana magnezium?
Само од нив не верувам, чим не примаш дополнително тогаш или од храна или вирус дане те има фатено. Мислам можеш и јаглен да пиеш прашај.