Јас и бебето сме добри. Само шо повеќе лежење. Не ме прегледуваат вагинално, само брисеви ми зедоа петокот
Ништо не се знае. Сега сум 25+5. Ако ја немам бактеријата серклаж ќе ми прават. Ако лежење и шо појќе да издржиме.
Со лесно мајка , дај боже да бидете и ти и бебуш во ред . Колку треба толку ќе лежиш , само се да биде добро.
Pred 3 dena lezev na GAK poradi krvarenje i blagi kontrakcii.33+4 sum bremena,primeni dve dozi za zreenje na pluka za bebe.Kontrakciite prestanaa,jas otvorena 3 4cm,no bez bolki ,bez kontrakcii na Ctg kako sto kazav.Me pustija denes doma so terapij,magnezium sabajle,vecer i pancef antibiotik.bebe od vcera mi e zaspano na CtG denes bese poaktivno ,no ete pak go nema,i me plasi ova malku iako mi kazaa deka e zaspano od inekciite za zreenje,no ke bide se vo red.Denes pred da me ispisat od Gak me gledaa na eho,bebe suoer,protoci,voda,cerviks dobar se e okej.Strogo miruvanje mi preporacaa,krevt i c.Dali i vie sto imate primano zreenje slabo si go osekavte bebeto?
Исто беше и кај мене дури и од благо и кока кола слабо реагираше, но после 4 дена мислам почна да се враќа како претходно.
Со две примени дози на зреење нема потреба за грижа, а и со лежење и одморање ќе си стигнеш и до безбедна недела, само пробај да не се стресираш.
Девојки, Некоја што примила флостерон за зреење, дали може да сподели до кога имавте тахикардии? Втората доза ја примив во средата, имав тие два дена тахикардии, но од вчера пак се чувствувам омалаксана и со тахикардии.
Па јас си ги осеќав некое време, мислев срцето ќе ми излезе. Но, спомни и на докторката чисто да си бидеш мирна.
Zdravo , ve molam da spodeli nekoj iskustvo dokolku ima kako moe po nedeli 35+4 bebe odgovara kako za 32 mi stavija 2 inekcii za zreenje eden po drug den i sega 2 dena na ctg bebeto e mnogu uspano i samo me panicat . Me spremaat utre za carski a bebeto e okolu 1700-1800gr. Nekoja ako imal slicno ismustvo da mi kaze kako pominavte i vie i bebeto