Фала ти на поддршката, многу ми треба. Дај Боже кај сите сѐ да е во ред и живи и здрави бебенца да си донесеме на свет.
Мила верувај во себе си, верувај му на бебенцето и во бога, само позитивна мисла ( знам дека е тешко ама потруди се ) верба и позитивна мисла планини поместуваат и ќе видиш, дека све ќе биде океј, мислам дека примаше флостерон нели? Те гушкам и ти праќам среќа еден тон
Душо мене докторката ми рече 32 да претера друго е така да јас мислам и да не се плашиме толку ако се предвреме па и родени само здрави прави а мислам после таа недела дека бебињата се супер, не сакам да ме сватите погрешно дај боже сите на термин да се породиме.
Ама мила вие сте во Скопје, каде шо има услови за толку рано родени бебиња, затоа. И во 27ма недела родени во соодветни услови имаат реално добри шанси за сѐ да е во ред. Ќе стегаме нозе, ќе држиме колку можеме повеќе.
Kolku sto te imam citano ke se poragas vo plodnost, vo plodnost so polna 34 poragaat toa e veke bezbedna nedela, znam poveke sto se porodile vo plodnost so polna 34 nedela I nemale nikakov problem zadrzuvaat vo bolnica onolku kolku I za terminaskite bebinja
Да знам, затоа докторот инсистира да ја дочекаме фамозната 34та. Иако смета дека и сега да тргни процесот има услови, бидејќи веќе еднаш имам примано флостерон.
@IRBBB Ќе биде се во ред мама, тешко е да мируваш со тодлерче и верувам дека деновите ти мируваат како години. Јас мирував од 29 недела со цервикс 2,2 и истерав до 39 недела. Те гушкам и ти праќам позитивна енергија
Чисто за мотивација. Од маж ми сестра му кога ни медицина, ни апаратура имало како сега родена е во 7 месец и само 800 грама, и славевме 28 роденден пред некој ден. Само позитивно и ќе биде се супер
Dobro utro. Mami 5 denso glavobolka vo desnata strana slepoocnica i pozadi vo tilot Paracetamol ne pomaga. 14 nedela sum. So moze da se napijam da pomogne. Pijam i kafe i koka kola , voda mnogu dzabe.
Немој мама Аналгин/беналгин, не се дозволени во бременост. Пробај многу хидратација и кафе со лимон. Консултирај матичен гинеколог за бруфен и кетонал.
Kotlarova mi dozvoli ili ketonal ili kafetin. Se napiv kafetin malku podobro e, zakazav i masaza. 5 dena ne se izdrzuvase veke. Tecnosti pijam i goda i ceden portokal i limon.