Ama kako ne se do sega eve 3 bremenosti site 3 pijam analgin imam mnogu maka so glavobolki i ginekolog mi dozvoli. Kako mozi vaka razlicno sekoj doktor ne mozam da razberam.
Не знам шо да речам, кој има ум нека даде. Еве гугл шо вика https://www.medicoverhospitals.in/m...e dangerous to,Consult your physician, please.
Ti si imala 3 zdravi bremenosti vo sorabotka so analgin/benalgin taka da site razlicno. Mene maticniot mi rece mozes analgin sega. No jas deka so nizok pritisok se napiv kafet6,a toa mi go kaza Kotlarova. Koles9moja 2 bremosti so analgin od pocetokot vika. Taka da da odbereme na koj dr ke veruvame i da se vodime po toa. Site so razlicno mislenje
Подршка и од мене,ќе издржиме машки. Мене ме фати паника пред некој ден имав болка во долниот дел од стомакот и под претходниот царски рез. Претходна контрола матичниот не ми измери цервикс, наредно сум дури на 23 и болката баш ја осеќам ако се движам повеќе
А да појдиш порано? За симптомите јас ич не сум репер оти апсолутно никаков симптом немав/немам дека ми се крати грлото. На втор скрининг ми го измерија 3.2 и од тогаш сум со утрогестан и контроли на за да го следиме и ете среќа шо го следевме за да го фатиме, ако можи да се кажи дека е навреме фатено..
Јас мислам ако не ми дозволеше аналгин за главоболка докторката не знам што ќе правев но сигурно такс ќе беше штетно за бебето, бидеќи со јака главоболка да трпиш а јас имам голема мака со тоа, и ми иди главата од ѕид да ја акнам тоа штетно е за бебето сигурно.
Здраво мајки... После цел месец лежење на патолошка Скопје, породена 27+2 со 1100 бебушка и 890 намали... после цели 63 дена лежење на бебето во инкубатор, конечно си ја зедовме малечката дома со 2360гр. Ви кажувам за сите шо сте на тој пат, да издржите со позитивна мисла и верба во Господ и све ќе биде со среќен крај и ќе си се гушкате со бебушките.
Здраво мами, колку често одите на контрола за цервикс и останати параметри? Јас сум бремена со близначиња 23та недела, последно бев пред 10тина дена ми кажа матичната во ред е должина на цервикс ама имам контрола на 4 недели исто како што имав со првото. Некако многу долго ми се гледа и наредна контрола ќе и напоменам дека сакам барем на две да одам, чисто цервикс да измери. Некако дека се две имам страв од предвремено кратење и сакам да се следи... Исто ме интересира дали тие што ви се скратил ви е прва бременост или веќе сте износиле една нормално? Јас гледам дека истите симптоми што ги имав во првата ми се јавуваат и сега само со многу поголем интензитет... првото го родив во 37+0
Јас носам едно, 21ва недела цервикс прв пат ми измерија 28мм во 18та, општо одам на 2 недели поради крварење, па хематом, па крварење, па скратен цервикс од сам старт, гледам другите кои немаат никакви проблеми одат на 4 недели. Сега веќе одам на 1 недела, така се погоди со контролите инаку и мене ми рекоа на 2 недели да се следи, на 1 било прерано. Не знам за претходен проблем имав 2 абортуси во прво тромесечие кои кажаа дека не влијаат.
Фала ти. Мене на секоја контрола прво цервикс ми мери вагинално, до сега беше во ред. Ама едното бебе е со главчето таму сместено и уште кога го става вагиналното ехо, оп се појавува глава. Мислам дека тоа притиска малку и затоа сакам да се следи почесто. Имам зачестени брекстон хикс контракции ама фала Богу не влијаат тие долу на кратење. Гледам да одмарам колку е можно, со едно мало детенце дома... Што терапија ти имаат дадено конкретно за цервиксот? Јас имав мало крварење во 12та нед добив дабростан 2 недели, инаку користам фемибион и магнезиум од 1000 до 1200 на ден зависи како ќе осетам потреба.
Здраво. Прво ти посакувам успешна бременост до крај. Јас веќе имам зад себе една успешна бременост, докторот велеше дека бременоста ми е ептен школска. Се породив во 38+1 г.н. Проблеми немав никакви со грлото на матка,ниту кратење ниту крварење,ништо. Сега терам втора бременост, 25+5 г.н. Во 24 г.н поставен ми е итно серклаж поради внатрешно отворање, скратено грло и пролабиран воденик во канал. Во однос на контролите, мене првата контрола после серклажот ми е закажана за 4 недели. А,од искуства од други,гледам дека најчесто после серклаж контрола закажуваат на 2 недели. Тоа е моето искуство досега ❤️
Прва бременост уредна, се породив на мое барање со провокација во 41ва недела. Пред породување бев една недела отворена само еден прст, претходно цервиксот 4цм ми беше. Во оваа бременост од 5.5цм за неполн месец ми се скрати цервиксот на 3.2цм и тогаш почнав само со утрогестани. Контроли правев на 3 недели откако ми се скрати, претходно еднаш месечно. Симптоми никакви немав ни тогаш, ни сега со 1цм цервикс. Ти посакувам лесна бременост до крај да си имаш, живи и здрави бебчиња да си донесиш на свет.
Магнезиум, утрогестан 2х200 вагинално и стандард другите, витамин ц, метил фолат, метилиран б12, премама, плус ферона пијам за цервиксот баш. Ќе видиме дали нешто ќе помогне имам јас уште многу до крај плус утрогестанот кој велат е најдобар за цервикс го примам од старт а очигледно сепак се крател. Не си прави паника знаат докторите како треба, добра должина ти е за неделата
Ferona ti predlozi maticen. I jas ja imam ama vikam da ne mi dokde mnogu. Jas sum so abdominalen serklaz pred bremenost,sega sum 15 nedela bez 2 dena . Cervix ne mi merat oti pred serklaz i bremenost mi bese 11mmm. Nema sto da se meri. Abdominalen serklaz ke drzi. Kontrola mi zakaza za 1 mesec, no meguvreme jas otidov kaj maticen na kontrola na pola na 2 nedeli. Od terapija utrogestan navecer, metilirani folna i b12, pre mama, vit c1000 i magnezium,e sea se mislam i ferona da gi pocnam.
Ќе прашаш таму каде што ти ставиле серклаж,каде те водат, Јас ги прочитав овде па си прашав дали смеам да ги пијам и ми дозволија. Ти би требало да си покриена со терапијата и абдоминалниот серклаж.