Охх мила...ајде барај помош од сите кои можеш периодов бар уште 3 4 недели да истерате. А како ти се стврднува, цел стомак или? Јас баш за мокрењето прашав утрово истото ми го кажа докторката, доволно вода има ако е плодова ќе има почесто и повеќе. Пробај максимум што можеш да лежиш
За водата ми рече можно било погоре да е пукнато и бебето да го запира течењето ако се подмести подтекува и после пак го запира, не знам и јас сама мислам дека ако е така повеќе ќе ме изводени. За помошта мислам дека никој толку сериозно не сваќа дека немам болки и сите само знаат да речат посебно мајка ми одмарај лежи ти не слушаш а да понуди помош не никако зафатена е. Свекравами колку што можи не можи се да ми прави . Тебе од кога така ти подтекува?
Па нема ли некој тест да направат да видат како тоа можно е? Па долго, прво со утрогестанот така ми се правеше па си реков од тоа е. Па сега, после серклажот почна од време на време да забележам ама не е голема количина и има и малце како бел исцедок па мислам дека е од тоа. Вака количина константно е добра на контролите ама планирам за 2 недели да прашам и барам посериозно да проверат за да сум скроз мирна. Наводно ако пушта плодова вода ќе се полнела улошка и ќе имало и како трагови низ неа а не скроз проѕирно..ама не знам може се тешам додека е ок количински.
Како приметувате дека е можно предвремено? Ништо не ми кажаа на скрининг, бебето само го чувствувам подолу поставено.
Мила барај помош, објасни им каква е ти е состојбата и по илјада пати ако треба. Легнуваш в кревет и ако сака светот нека се превртува наопаку, нема да мрдаш. Знам дека е тешко, ама мора да издржиш подолго, оти после раѓањето е уште потешко-неизвесноста убива.
Го сваќаат озбилно мајками дури немој ни да седиш ми вели ама проблемот е што не иди да помогни демек сега не можи па кога ќе си дојди од работа имала работа дома. И многу тоа ме нервира. Свекрвами нема услов ни сопругот да седат со мене цел ден да не одат на работа па тоа е Господ да помага јас морам да потстанувам ама што можам најмногу ќе пазам.
Ништо доколку нема друг проблем ако е надолу има многу така што им е носењето. Мене болки ми се јавиа башка бебето со главата долу, кај друг цервиксот скратен, но ако има шанси докторот ќе ти кажел
Zdravo. Iskustvo nekoja od vas za NISKA PLACENTA NA PREDEN ZID. Bremena sum 17 nedela, terapija utroge6i generalno lezenje. 10 min dali sum na noga vo cel den. Sedam za jadenje,ili vo polu sedecka lezecka sodtojba na krevet. Na 1 skrining visoko postavena na zaden zid a sega nisko na preden. Ako ste imale iskustvo ve molam pisete mi za terapija za preporaki za se. Fala
Јас од 36та до 38ма бев 2цм отворена и си шетав и си работев по дома, не ни знаев дека сум отворена 2 дена пред пораѓај ми кажа докторката кога ме провери со рака. Не значи дека ќе се доотвориш ако си веќе отворена тоа се е индивидуално ама барем до 36та гледај да мируваш колку што можеш.
Еве сум. 2цм отворена од 32ра до 36та. Се запечатив на креветот од страв, мислам дека уште има дупки од мене. Станував, не дека не. Не знам дали ти препорачале строго лежење, кај мене беше кажано да лежам колку можам повеќе. Си правев кафе и за јадење оти сама живеев тогаш. Во 36та веќе станав да пеглам оти ми скисна од бременоста и од се шо ми се деси тогаш и сакав само да се породам. До 37ма се отворив 4цм и се зацементирав така до 39та.... уште на глава што не застанав за да се породам на крај
И кај мене веќе неколку дена еднаш до два пати на ден ми истекува белузлав исцедок. Не е растеглив туку баш кремаст и млечно бел. Ама штом истече ми ги мокри гаќичките и ептен е нелагодно чувството... не користам никакви вагиналети, ама планирам најдоцна за една недела да отидам баш за ова да ме види... Инаку со првото ми беше напукнат водењакот 4-5 дена пред пораѓај и одвреме навреме истекуваше озбилна количина дури и по нозе ми течеше... инаку имаат тестови гинеколозите мислам дека пх мерат со нив и така одредуваат дали е плодова вода
Мајка имаш ли поголемо детенце за чување? Ако не, тогаш лежи и одмарај, не е крај на свет. Не знам колкав ти е цервикс и која недела си, ама верувам се ќе биде во ред до крај. Ти рекоа ли строго мирување или само припазување? Пс. Прочитав сега ти рекле дека си отворена, тогаш релаксирај се, лежи, не знам дали ти имаат нешто за смирување на контракции препишано за да не се доотвори уште грлото
Ааа тие ли се стапчињата за пх? Добро ако се тие сега сум помирна ми проверуваат редовно со тоа. Мене матичнава за тој исцедок ништо не ми кажа, рече нормално е ако нема боја мирис, ќе видам на 02ри што ќе каже докторот од Систина а периодов баш ќе си намалам и благо обично знае од тоа да ми појави Фала ти
Да, и јас мислам дека ми е активирана кандидата од благо... мислам со лакмусовата хартија мерат пх на вагина, некои жени си зимаат од аптека па дома си проверуваат мислам дека читав и тоа може да сигнализира дали е плодова вода... а еднаш кога ми проверуваа стриктно дали е плодова вода тестот беше како тест за бременост колку што можев да видам..
Јас бев 2 цм отворена скоро три недели. Се движев,а незнаев дека сум отворена. На крај дури во 42ра се породив со провокации. Не знам која недела си,меѓутоа не е кај сите исто. Може да стои 2цм со недели ,може за неколку дена да се отвориш повеќе. Најдобро да се пазиш и да издржиш.
Да прво ми рече мирувај кога добив контракции на 27 н Вчера виде омекнато грло и 2 цм па ми рече строго кашење еднашнеделно набрзина низ дома да не работам, но сум сама кадење јадење на деца да дадам, млеко тоа мора.
Ооо ти имаш и други дечиња.. Мораш да викнеш некој за помош барем на некое време, да не си направиш беља.
Fala duso, sepak mene me zadrza deneska vo bolnica utre sabajle ke mi stavat serklaz za pobezvedno da bideme taka ni kaza dr Kirevski vo Chair se nadevam deka dobro postapuvame, da ne se otvoram uste poveke i da ni se komplicirat rabotite ...toa e, da dade gospod da bide se vo red.