Можно предвремено породување

Дискусија во 'Бременост' започната од zanusi, 7 октомври 2014.

1. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.670
    Допаѓања:
    26.554
    Ќе биде се во ред :hug:

2. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Утрогестан дабростон
    Имам 2 деца 6 и 1,6 месеци
    Мора да станам јадење, млеко сама сум до 17 часот

3. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Не знам кој ум немам веќе мажотми не можи на боловање свекрвами мајками не се нудат сами на работа двете се од сабајле одручек само свекрвами го чува мајками не ни иди .
    Ми се нуди жена од пријатели да го чува од сабајле тие што треба не не знам веќе што да правам како дака Господ така нека биди.

4. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.675
    Допаѓања:
    9.290
    Не можам ни да замислам колку ти е мака особено со мали дечиња.. пробај што можеш максимум да си помогнеш, сопругот нека ти припрема во близина работи кои ќе ти требаат за следен ден, јадење оброци некои бар да ти се спремни за да не треба долго да стоиш за припрема. Пробај со дечињата да им наоѓаш игри каде ќе седат, боење цртање некои идеи од интернет чисто за да не клекнуваш стануваш цело време. Ти посакувам бар уште 4 недели да издржиш :hug:

На IRBBB и Dzulija* им се допаѓа ова.
  5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Ако ти е за утеха 2 недели веќе ми истекува како вода и чат пат секрет бел густ. По пх не плодова вода најверојатно уринарна инфекција и се подмочувам. Дали имаш проверено црп? Мене по тоа ми увидоа дека се работи за инфекција.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112

Ти благодарам многу сега не се наведнувам скоро ич и лежам денеска повеќе и во вц кога одам сеќавам тежина и долу ме пецка нешто не е болка пецкање е, дај боже да не е отворање

7. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.675
    Допаѓања:
    9.290
    Црп не, завчера направив крвна слика,урина и уринокултура се е во ред таму, само дека сум имала песок па рекоа повеќе течности да пијам за да се дочисти... а кога прашав дали да правам пак брисеви сега (последно во 14та недела направив) рекоа нема потреба рано е тоа може во 28ма пак ама ќе сме виделе

8. Bulka12

Bulka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    324
    Jas nemav problem za predvremeno, ama od 36 nedela bev 3cm otvorena, na termin se porodiv.
    Stiskaj bebe, neka odmara ushte malku, se ke bide vo red

На Dzulija* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.034
    Имаш уште доста.
    Непредвидливо е.
    Гледај да одмараш колку што е можно повеќе,знам дека е невозможно со други две деца ама дај максимум и барај помош овие неколку недели.

На IRBBB, Dzulija* и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  10. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.670
    Допаѓања:
    26.554
    Ќе се скараме малку сега.
    Не чекај да ти се нудат, јасно и гласно кажуваш дека ти треба помош. Ти ако си ќутиш и си се влечкаш по дома, никој нема да те праша.
    Жената од пријатели нека доаѓа, зашо се мислиш?
    Дечињата колкави се? Феникс убаво пиша, најди им занимации од интернет. Има милион ствари, цртање шкртање лепење одлепување, ма шо сакаат нека прават само да се мирни :D

Издржи уште некоја недела ајде :hug:

На IRBBB, H.VAGA, Dzulija* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Некако децата освен што нормално ќе растурат друго не ми е тешко ме нервира поќе што нема кој да собери да фати да се исчити ама тоа е.

12. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Сум за карање децата 6 год и 1,6 месеци не ми се толку се заигруваат големото помага, проблем е што нема кој да замети да измија поголеми работи низ дома еден куп а 5 недели никој се нема понидено да фати свекрвами немам лице да и речам си иди од работа го зема малото го шета го игра мене ми е проблем мајками што воопшто не подидува и да за карање сум што не сум строга мора и готово но таа е таква со сила па душата ме боли како родител така можи.

13. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Значи можи да терам.
    А чувствувам тежина кога движам постојано ми се мокри и пецкање долу така ти беше или?
    Сега со секој симптом си мислам се отворам

14. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.675
    Допаѓања:
    9.290
    Јас овие 5.5 месеци лежење едно конечно сфатив, куќата и чистењето нема да избегаат!!
    Во слична ситуација сум за помош од мајка и свекрва и тоа ние немаме дечиња. Еднаш се немаат понудено, сопругот чисти она што е главно ама генералка нема направено ниту па е тип што ќе се снајде, првиот месец збеснував од стрес дека ми е нечисто дека ќе дојдат НА ГОСТИ мајките и ќе речат не е чисто дур не сфатив дека сега е бебево најважно, ако не си дошол да помогнеш немаш право да коментираш, се ќе се стигне одпосле и така го смирив тоа психотичното во мене што мораше на 2 денови да прави генералка дома од 0. Важно е да се јаде нешто во денот и ете садови да има за јадењето, за тоа сопругот навечер може да прави измие за да не се трупаат. Другото ич не му ја мисли, не вреди! Штом дечињата се нахранети и си играат не си прави потешко кога чистењето сега е најнебитно.

На IRBBB, Brpbrp и Dzulija* им се допаѓа ова.
  15. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.606
    Допаѓања:
    2.452
    Сите што сме повеќе на мирување хаосот дома не нервира. Маж ќе фати нешто ама не може како ние што ќе средиме. И јас се нервирав, се нервирав и се помирив, барем чинии и алишта да се средени тоа што најмногу ни треба. Па за прашина, прозори... ќе има време пак ќе биде се цут. Искрено едно време мислев да најдам некоја жена да и плаќам, но од друга страна не сакам никој да ми се мота дома, да ми ги фаќа вешот и слично.

На H.VAGA, Dzulija* и Fenix05 им се допаѓа ова.
  16. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Во право си за се, не можам да се помирам со мајками колку стрес ми предизвикува што родители така ќе беа.

На Mihaela123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Затоа викаат памти па врати. Не само родител било кој и да е, кој како за тебе така и ти за него. Они не разбираат дека утре ден ќе треба ти да им помогнеш ама затоа ќе имаш лице да кажеш чекај извини јас кога не дај боже имав ризик да го изгубам бебето ти не ме ни праша како сум сега немам време со 3 деца извини.

Никогаш нема да биде дома чисто особено со 2 деца затоа не се замарај и надвор не е чисто па фала богу здрави прави се децата издржи уште малку.

На Snowflake92, H.VAGA, Isabel и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Така е само дали се свесни не знам и ме бендиса многу муабетот од @Fenix05 ако не помагаат немаат право на мислење

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Suze18992

Suze18992 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.121
    Допаѓања:
    1.595
    Денот кога се породив у 8 сабајле бев на преглед се во ред , вечерта во 8 ми пукна водењак, иначе една недела претходно само една вечер имав лажни контракции и уште во 27 или 28 недела едното бебе си притискаше доле.

На defocus и Dzulija* им се допаѓа ова.
  20. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    A koga se porodi koja nedela? Toj den nemase simptomi drugi?