Прво прокрварив во 9та и 11та недела, после тоа имав болки, и ден денес имам на моменти ( нормално било, така викаат). Во 17та недела сама барав да ми измерат цервикс, беше во ред, во 21ва недела, на втор скрининг ми беше 31мм, денес 33мм. Ама не ми кажаа ни мирување ни ништо, во граници бил.
Бев да ме види дали се отварам уште оти цел ден стврднување на стомакот и притисок надолу. Во ред е си стои до 2 цм.
Дали пиеш но спа апчиња? Мене мн ми помагаа за болки и стврднувања, а дозволени се во бременост, сепак прашај за нив, ако не пиеш веќе. Има доста и мислења за нив по форумот читни си, и нормално ќе си го прашаш докторот. Јас кога почнав и со контракции од 32 недела, Котларова покрај но спа апчињата ми укл и зголемена доза магнезиум, фероната ја пиев а и таа имаше магнезиум, и плус пренаталните имаат и се смирија некако.
Или ради желатинот или ради шеќерот. Јас ни солено ни благо јадам многу, еве прееска 5 урми ставив во смути мислам дека дијабет ќе фатам . А за движење не сум застаната јас со оглед на тоа дека имам 3 годишно дете и сака надвор. Тебе ти се подобри ситуацијата? Која недела си?
Јас брв потполна иста ситуација.. 32 + некој ден. Тогап веќе бев ск а инав пред тоа Стврднивање на меше кои пд дрн на ден се зголемуваја... скопје на гак примив зреење два пати, и со строго строго лежење , воопшто не станував до 36 нед .. исѕо омркнато грло и отворена 2 прсти бев
Значи 2 прсти отворена омекнато грло до 36 истера и ти дозволија движење па со добиа болки се породи или како?
Не, лежев строго и 36 нед ми оукна водењако сам ..пораѓајот беше брз и лесен... чим е само омркнато ке истуркаш 2 3 4 недели секако ама само лежи не станувај ич
Омекнато 2 цм и стегнување на стомакот ако станам тежина чувствувам, станувам кратко да му дадам млеко на детето или д ајади да го облечам оти од сабајле сне сами.
И после лежај одмарај повеќе... ти посакувам да издржите повеќе и од нас...а првите бремености како ти беа ?