Знаеш каде е комплексот клиники? На Водњанска горе кон водно, влегувате од главен влез рампите (од лева страна е огромна зелена зграда тоа е ГАК), треба со колата да свртите малце подоле по улицата налево (има голем паркинг) за да те однесе до влезот (влезот е префрлен не од кај рампите туку од другата страна скроз, има како и за качување со кола ама мислам има рампа за нагоре само за итни возила) Се надевам ме разбра. Важно зградата е одма лево прва на влез а за до неа внатре ќе ви помогне некој таму
Комплексот знаам каде е не знаев дека Гак е таму не знам што си мислев... Извинете можеби глупо прашањето беше фала многу.
Денес точно 30 недели . Од една страна сум преблагодарна што стигнавме до тука, од друга страна не се гледа крајот. Сега е се потешко, потешко за движење, потешко за дишење. Ама барем уште 6 недели се надевам ќе ги истуркам.
Да да, одговара потполно на неделите и е доста активно. Немам друг проблем, само ете цервиксот шо ме плаши. Ти како си?
Како што иди полошо во смисла кога ќе застанам или да седнам мнигу тежина чувствувам на стомакот и денеска еве и болки долен ден ама поминаа.
Беше ли на контрола,што викаат докторите? За зреење инекции ти дадоа или сметаат ќе тераш уште рано дека е? Инаку јас сум 24 и кога ќе застанам осеќам тежина и како секој момент да ќе попука и серклаж и водењак, ти си и понапредна недела сигурно е нормално.
Е такво чувство имам и јас. Едно зреење на 27 недела друго 32 докторката вели секој ден ни е плус.па и дека сега 2 цм отворена не знаеме кога ќе биди.
Ајде ќе издржи бебо внатре само ти гледај колку можеш да одмараш за да не се отвориш повеќе. Ти пуштаме среќа од овде
Sreka i podrska sne si nie ovde golema site bez vas mn potesko bi bilo. Vi blagodaram isto i jas za site se molam i drzam sreka.
А гинеколог што вика,во ред е? Не,не е во ред. 30 мм треба да е некаде околу 8ми месец. Се надевам те предупредија да се пазиш,можеби ти дадоа и утрогестан?
Ме мачи многу стврднат стомак, докторката ми рече дека тоа се контракции само не чувствуваш болка. Сега лажни или вистински ама вчера и ноќеска не можам се стврднува скрос цел стомак. Се случуваше и предходно поретко ама и сега бебето поретко прета. искуство некоја?
подобто е лекар да тр види...и кај мене беше така па лежев 2 3 дена во болница и нешто примав венски ама што беше нз...плус зреење како што ти пишав...се надевам ќр изгурате до 36 недела