Можно предвремено породување

Discussion in 'Бременост' started by zanusi, Oct 7, 2014.

1. Srnapetra

Srnapetra Активен член

Imav otvaranje vo 11
    Primam utrogestan 200 i dobreston dvapati na den , imav otvaranje na cerviks vo 11 nedela se sredi bez serklaz so miruvanje sum , ne izreagira nikako prodolzuvame so terapija i miruvanje samo toa mi kaza

2. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Да ќе ме види одручек ќе одам ама за плодовата вода и пак ќе и напоменам дека ова со стомакот е неиздржливо да ме стави или на цтг или не знам подобро да примам и јас нешто вака многу тешко дали лажни се или не нз ама можат да направат да се отворам повеќе.

3. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

На цтг обавезно..кај мене не рргистрираше болка и ми даде едмо како апаратче за јас да го притиснам сама кога осетам контракција т.с тоа стврднување... и тогаш ме прати на гак каде ми ставаа нес венски нз што беше ама ми се намалија стврднувањата скоро па и да ги немав и со лежење до 36 та

Dzulija* likes this.
  4. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Читав една жна пиша дека магнезиум венски давале.
    Фала многу.

5. Fenix05

Fenix05 Популарен член

По некој просек треба да е околу 40мм таа недела...консултирај и друг доктор или оди на зачестени прегледи додека има опција да се постави серклаж да не се отвориш пак па да е покомплицирано.. има доста со мирување истерале до безбедно ама има и многу што имаа кратење на 1 недела, не се оставај така без да чуеш повеќе мислења.

Srnapetra likes this.
  6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

@Dzulija* лежиш срц? :D
    Како си психички?
    Физички вечер да пишеш после прегледот

Dzulija* likes this.
  7. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Мами оди на доктор нека те ѕирнат да не ти е во мисла, ако треба и во болница ќе полежиш.

Dzulija* likes this.
  8. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Лежам повеќе ама се погоди настина малото година и пол што ми е и само за меме залешено и ноќе плачи малку ме фаќаат кризи психички ама поминува.

9. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Отворена сум исто 2 цм, вода има, ама дека така со болки сакаше скопје сега да ме пушти па ја замолив да почекаме дека не се отворам можи ќе си тера и сега еве цтг ќе правам.

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Подобро лежи истерај уште малце одколку да ризикуваш да трчаш сама по децата. Нај добронамерно ти зборам

11. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Докторката ми нуди да одам скопје ама ако тера уште бебето да успеат со системи се да се забави процесот ќе лежам таму а дома 2 дечиња. А можи и да не појдам и дома да терам со лежење.

12. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Цтгто покажа мали болки, не биле ни лажни демек како подготвување.
    Систем за контракциите да се смират прилеп немало скопје имало ама ако појдам да лежамтаму да се одложи раѓањето оставам дечиња дома а можи и дома со лежење да тера уште. Е сега тоа само Господ знае.
    И сестрата ми спомна ќе паничиш дали ќе стасаш до скопје за пораѓајот навреме ако те фатат родилни болки.
    И сега биди паметен па реши

*Milicka* likes this.
  13. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Со лесно мајка што и да одлучиш, искористи помош од сегде кај што можеш... Јас со оваа бременост сфатив дека труден со дете дома е 1000пати потешко од прва бременост... Ти посакувам среќа да истуркаш до 36та бар

Dzulija* likes this.
  14. Алек***

Алек*** Истакнат член

Дај бе срцка распукај ги малце мајка ти и свекрва ти.:headbang: Сега најмногу ти се потребни, после за што ти се. За украс, за попување на глава како се чува дете. Нека остават и работа и сабота.

15. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Во право си скрос.
    Свекрвами прави се што може кога е дома башка што го шетка детето и вагани метење што ќе стаса тоа сопругот и тој помагазначи само мајками со изговор дека не ми е во куќата и не можи.

Алек*** likes this.
  16. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Ти благодарам и решив ќе чекам дома со лежење сама не одам скопје без да има индикација за пораѓај.

*Milicka* likes this.
  17. Isabel

Isabel Популарен член

Вчера и завчера примени две дози флостерон. Бебчето засега си мрда ама јас изгорев, топлотни бранови, стапалата посебно ми изгореа.

Искрено многу се разочарав, мислев со серклажот ќе поминам полесно оваа бременост, што до негде е така сепак не бев врзана за кревет од 27ма недела како претходната бременост, умерено се движев до 30+4, грлото си стоеше исто, но ете сега почна да се крати најверојатно сепак од самата тежина бидејќи последните недели почнав и да чувствувам дека повеќе ми тежи. Сега ќе лежам па недела за недела се надевам ќе истуркаме некоја недела т.е. се надевам ќе држи серклажот да не се отварам.

18. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Со лесно, се надевам ќе издржи колку можи повеќе.

Isabel likes this.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Која недела си? И дали флостеронот ти го ставија еден по друг ден?

Со топлотните бранови и јас сум, се ми крцка доле малава лупа многу силно цел стомак ме боли едвај чекам понеделник да видиме до каде е плодовата вода ама како што тргнаа работава нема подобрување со оглед на тоа дека бев на ГАК и пак е лесно намалена. :(

20. Isabel

Isabel Популарен член

Утре полнам 31ва. Флостеронот да, 2 ампули првиот ден и наредниот ден во исто време уште 2 ампули.
    Јас немав вака топлотни бранови мислам дека е ефект од флостеронот, колку што читав и кај други имале исто по примање флостерон.
    Не знам само дали од флостеронот или од страв/нервоза првиот ден и стомакот како да ме болеше. А сега дека веќе лежам 3 дена и кичмата почна да ме боли.
    Тебе ти предложија флостерон доколку не се зголеми плодовата? Гледај пиј повеќе течности.