Imav otvaranje vo 11 Primam utrogestan 200 i dobreston dvapati na den , imav otvaranje na cerviks vo 11 nedela se sredi bez serklaz so miruvanje sum , ne izreagira nikako prodolzuvame so terapija i miruvanje samo toa mi kaza
Да ќе ме види одручек ќе одам ама за плодовата вода и пак ќе и напоменам дека ова со стомакот е неиздржливо да ме стави или на цтг или не знам подобро да примам и јас нешто вака многу тешко дали лажни се или не нз ама можат да направат да се отворам повеќе.
На цтг обавезно..кај мене не рргистрираше болка и ми даде едмо како апаратче за јас да го притиснам сама кога осетам контракција т.с тоа стврднување... и тогаш ме прати на гак каде ми ставаа нес венски нз што беше ама ми се намалија стврднувањата скоро па и да ги немав и со лежење до 36 та
По некој просек треба да е околу 40мм таа недела...консултирај и друг доктор или оди на зачестени прегледи додека има опција да се постави серклаж да не се отвориш пак па да е покомплицирано.. има доста со мирување истерале до безбедно ама има и многу што имаа кратење на 1 недела, не се оставај така без да чуеш повеќе мислења.
Лежам повеќе ама се погоди настина малото година и пол што ми е и само за меме залешено и ноќе плачи малку ме фаќаат кризи психички ама поминува.
Отворена сум исто 2 цм, вода има, ама дека така со болки сакаше скопје сега да ме пушти па ја замолив да почекаме дека не се отворам можи ќе си тера и сега еве цтг ќе правам.
Подобро лежи истерај уште малце одколку да ризикуваш да трчаш сама по децата. Нај добронамерно ти зборам
Докторката ми нуди да одам скопје ама ако тера уште бебето да успеат со системи се да се забави процесот ќе лежам таму а дома 2 дечиња. А можи и да не појдам и дома да терам со лежење.
Цтгто покажа мали болки, не биле ни лажни демек како подготвување. Систем за контракциите да се смират прилеп немало скопје имало ама ако појдам да лежамтаму да се одложи раѓањето оставам дечиња дома а можи и дома со лежење да тера уште. Е сега тоа само Господ знае. И сестрата ми спомна ќе паничиш дали ќе стасаш до скопје за пораѓајот навреме ако те фатат родилни болки. И сега биди паметен па реши
Со лесно мајка што и да одлучиш, искористи помош од сегде кај што можеш... Јас со оваа бременост сфатив дека труден со дете дома е 1000пати потешко од прва бременост... Ти посакувам среќа да истуркаш до 36та бар
Дај бе срцка распукај ги малце мајка ти и свекрва ти. Сега најмногу ти се потребни, после за што ти се. За украс, за попување на глава како се чува дете. Нека остават и работа и сабота.
Во право си скрос. Свекрвами прави се што може кога е дома башка што го шетка детето и вагани метење што ќе стаса тоа сопругот и тој помагазначи само мајками со изговор дека не ми е во куќата и не можи.
Вчера и завчера примени две дози флостерон. Бебчето засега си мрда ама јас изгорев, топлотни бранови, стапалата посебно ми изгореа. Искрено многу се разочарав, мислев со серклажот ќе поминам полесно оваа бременост, што до негде е така сепак не бев врзана за кревет од 27ма недела како претходната бременост, умерено се движев до 30+4, грлото си стоеше исто, но ете сега почна да се крати најверојатно сепак од самата тежина бидејќи последните недели почнав и да чувствувам дека повеќе ми тежи. Сега ќе лежам па недела за недела се надевам ќе истуркаме некоја недела т.е. се надевам ќе држи серклажот да не се отварам.
Која недела си? И дали флостеронот ти го ставија еден по друг ден? Со топлотните бранови и јас сум, се ми крцка доле малава лупа многу силно цел стомак ме боли едвај чекам понеделник да видиме до каде е плодовата вода ама како што тргнаа работава нема подобрување со оглед на тоа дека бев на ГАК и пак е лесно намалена.
Утре полнам 31ва. Флостеронот да, 2 ампули првиот ден и наредниот ден во исто време уште 2 ампули. Јас немав вака топлотни бранови мислам дека е ефект од флостеронот, колку што читав и кај други имале исто по примање флостерон. Не знам само дали од флостеронот или од страв/нервоза првиот ден и стомакот како да ме болеше. А сега дека веќе лежам 3 дена и кичмата почна да ме боли. Тебе ти предложија флостерон доколку не се зголеми плодовата? Гледај пиј повеќе течности.