Можно предвремено породување

Дискусија во 'Бременост' започната од zanusi, 7 октомври 2014.

1. Srnapetra

Srnapetra Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2021
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    49
    Imav otvaranje vo 11
    Primam utrogestan 200 i dobreston dvapati na den , imav otvaranje na cerviks vo 11 nedela se sredi bez serklaz so miruvanje sum , ne izreagira nikako prodolzuvame so terapija i miruvanje samo toa mi kaza

2. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Да ќе ме види одручек ќе одам ама за плодовата вода и пак ќе и напоменам дека ова со стомакот е неиздржливо да ме стави или на цтг или не знам подобро да примам и јас нешто вака многу тешко дали лажни се или не нз ама можат да направат да се отворам повеќе.

3. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.981
    Допаѓања:
    1.732
    На цтг обавезно..кај мене не рргистрираше болка и ми даде едмо како апаратче за јас да го притиснам сама кога осетам контракција т.с тоа стврднување... и тогаш ме прати на гак каде ми ставаа нес венски нз што беше ама ми се намалија стврднувањата скоро па и да ги немав и со лежење до 36 та

На Dzulija* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Читав една жна пиша дека магнезиум венски давале.
    Фала многу.

5. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.675
    Допаѓања:
    9.290
    По некој просек треба да е околу 40мм таа недела...консултирај и друг доктор или оди на зачестени прегледи додека има опција да се постави серклаж да не се отвориш пак па да е покомплицирано.. има доста со мирување истерале до безбедно ама има и многу што имаа кратење на 1 недела, не се оставај така без да чуеш повеќе мислења.

На Srnapetra му/ѝ се допаѓа ова.
  6. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.670
    Допаѓања:
    26.534
    @Dzulija* лежиш срц? :D
    Како си психички?
    Физички вечер да пишеш после прегледот

7. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    538
    Мами оди на доктор нека те ѕирнат да не ти е во мисла, ако треба и во болница ќе полежиш.

8. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Лежам повеќе ама се погоди настина малото година и пол што ми е и само за меме залешено и ноќе плачи малку ме фаќаат кризи психички ама поминува.

9. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Отворена сум исто 2 цм, вода има, ама дека така со болки сакаше скопје сега да ме пушти па ја замолив да почекаме дека не се отворам можи ќе си тера и сега еве цтг ќе правам.

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Подобро лежи истерај уште малце одколку да ризикуваш да трчаш сама по децата. Нај добронамерно ти зборам

11. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Докторката ми нуди да одам скопје ама ако тера уште бебето да успеат со системи се да се забави процесот ќе лежам таму а дома 2 дечиња. А можи и да не појдам и дома да терам со лежење.

12. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Цтгто покажа мали болки, не биле ни лажни демек како подготвување.
    Систем за контракциите да се смират прилеп немало скопје имало ама ако појдам да лежамтаму да се одложи раѓањето оставам дечиња дома а можи и дома со лежење да тера уште. Е сега тоа само Господ знае.
    И сестрата ми спомна ќе паничиш дали ќе стасаш до скопје за пораѓајот навреме ако те фатат родилни болки.
    И сега биди паметен па реши

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Со лесно мајка што и да одлучиш, искористи помош од сегде кај што можеш... Јас со оваа бременост сфатив дека труден со дете дома е 1000пати потешко од прва бременост... Ти посакувам среќа да истуркаш до 36та бар

14. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    2.406
    Дај бе срцка распукај ги малце мајка ти и свекрва ти.:headbang: Сега најмногу ти се потребни, после за што ти се. За украс, за попување на глава како се чува дете. Нека остават и работа и сабота.

На MinnieM, Isabel, Мариаа. и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Во право си скрос.
    Свекрвами прави се што може кога е дома башка што го шетка детето и вагани метење што ќе стаса тоа сопругот и тој помагазначи само мајками со изговор дека не ми е во куќата и не можи.

На Алек*** му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Ти благодарам и решив ќе чекам дома со лежење сама не одам скопје без да има индикација за пораѓај.

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.606
    Допаѓања:
    2.452
    Вчера и завчера примени две дози флостерон. Бебчето засега си мрда ама јас изгорев, топлотни бранови, стапалата посебно ми изгореа.

Искрено многу се разочарав, мислев со серклажот ќе поминам полесно оваа бременост, што до негде е така сепак не бев врзана за кревет од 27ма недела како претходната бременост, умерено се движев до 30+4, грлото си стоеше исто, но ете сега почна да се крати најверојатно сепак од самата тежина бидејќи последните недели почнав и да чувствувам дека повеќе ми тежи. Сега ќе лежам па недела за недела се надевам ќе истуркаме некоја недела т.е. се надевам ќе држи серклажот да не се отварам.

На Slonce91, IRBBB, Fenix05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Со лесно, се надевам ќе издржи колку можи повеќе.

На Isabel му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.500
    Која недела си? И дали флостеронот ти го ставија еден по друг ден?

Со топлотните бранови и јас сум, се ми крцка доле малава лупа многу силно цел стомак ме боли едвај чекам понеделник да видиме до каде е плодовата вода ама како што тргнаа работава нема подобрување со оглед на тоа дека бев на ГАК и пак е лесно намалена. :(

20. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.606
    Допаѓања:
    2.452
    Утре полнам 31ва. Флостеронот да, 2 ампули првиот ден и наредниот ден во исто време уште 2 ампули.
    Јас немав вака топлотни бранови мислам дека е ефект од флостеронот, колку што читав и кај други имале исто по примање флостерон.
    Не знам само дали од флостеронот или од страв/нервоза првиот ден и стомакот како да ме болеше. А сега дека веќе лежам 3 дена и кичмата почна да ме боли.
    Тебе ти предложија флостерон доколку не се зголеми плодовата? Гледај пиј повеќе течности.