Пијам течности ама некако не оди еве 10 дена е вака ќе видам во понеделник во Систина мојата што ќе каже и ќе предложи јас и ти сме тука јас 30 полни сум Само ме интересираат искуства од други си викам варем до кај 34та да дотерам ама вчера и денес некако менструални болки, киселини, топлина ме облива може и од клексаните не знам веќе, се ми е добрано на куп згора на тоа и заб ме боли кога нема нема проблеми ама кога има 101 излагаат среќа бебе е понапредно и добро се храни сеуште тоа ми е надеж некоја. Мислев флостеронот го даваат сега една доза па посче 1 недела втора доза ама ете кај тебе еден по друг дале
Мислам дека кај сите го даваат така, па после ако има потреба пак пример во 33та недела може да ми даде пак да примам 2 дена едно по друго. Јас примав и со првото ама тогаш беше поризично со многу краток цервикс и без серклаж па примав во 28ма и 32ра. Инаку првото слична ситуација без серклаж дотуркав 34+4, па затоа се молам барем толку да издржам и сега. Ако може да влезам во 9ти уште подобро.
И оваа докторка ми го кажа истиот наод освен калцификации на постелка причини не се знаат не пушам немам инфекции и. Дидимери да испитам сега треба и да се следи.
Имаш испитано мутации?? Јас така нев со прва бременост, нит пушач ништо, здрава исхрана постелка ужас... Е сеа за оваа бременост од старт сум со клексани и постелка супер а еве 36+ сум
До сега немаше индикации за да испитувам се во ред беше е сега ќе ми дај да испитам се. Се си мислам можно е од тие за зреење инекциите можеби делуваат и на постелката. И што се случи редовно следевте? Знам те породиле и се видело дека е распадната но пред тоа бебето колку време не напредуваше па решија да те породат?
Не е од тие верувај, да редовно се следеше и ме породија со провокации. Примав по два клексани до крај. Не ја открија причината. Е после 4 год останав трудна пак и го изгубив бебето 4ти месец па испитувања па испадна дека имам мутации, па сега од прв тест на бременост сум со клексани. Испитај за да си знаеш и за наредна бременост. Инаку јас никогаш немав проблем со д димерите, едно време само скратено, др се добро.
Ako mozi da mi kazis uste kolkav period pomina odkako pocna da staree postelkata pa duri te porodija?
Ајде девојки како се држите со лежење? Која недела стасавте? Денеска 1 октомври нов месец со нови сили да истераме. Јас 34 +2.
Јас сум 31+1. Искрено лежам неколку дена и веќе ми се смачи, не можам да фатам позиција. Само трпение си велам. И јас така ден за ден ги бројам уште од серклажот, но полесно ми беше скоро 2 и пол месеци умерено се движев, сега ми е малку потешко во кревет. Но, да поминат барем 2-3 недели да стигнам до некоја побезбедна недела. Септември конечно го испративме, сега со лесно октомври нека ни е
Бев на контрола 34 +3 ама по ехо бебе 32 +2 недели 1922. Докторката вели цело време така си расти 2 недели помалце ама напредува спрема тие недели и сега термино како да го продолжува вели за да почнам на болница нели кога влегуваме во 9 ти таа вели покасно кога и по ехо ќе биди бебето како за 9 ти тогаш. Фактички наместо 10 октомври негде 20 ти се поместува, секако ако дочека до тогаш. Отворена 3 цм се зголемило. За постелката рече дека почнала со калцификации ама од што сум примила 2 зреења нормално било.
Мило ми е што сте добро и што се уште си напредува. Можеби едноставно си е поситничко, некои се раѓаат 2500кг во 9ти.
Поситно можеби ќе биде ама битно живо здраво ќе порасне. Кај нас во фамилија брат ми предвреме роден па ене го највисок и најкрупен во фамилија ни е така да уживај кога ќе дојде термин тогаш ти гледај да мируваш барем уште 2 недели после по друго е.
И јас така си велам можеби ете така поситно е помало зошто така докторкава 2 недели помало па чекај сега наместо 10 влегуваш 20 ти во 9 ти.
Да ти кажам што сака нека вели ми се смачи јас 10 октомври да помини и ќе се опуштам и кога сака колкабо сака нека се роди здраво живо само.