Од утре сум 28 недела, ти која си? Ние ќе издржиме све само уште беблаците да сакаат да си поседат што повеќе во меше супер ќе биде.
Jas 29+ 3 dena deneska, ke dade Gospod sila i ke isterame do bezbedni nedeli. Ke odmarame sega poveke, jas malku se imav opusteno i se odrazuva toa valjda.. Sistina planiras za poroduvanje?
Па здравје ако стигнам до безбедни недели да таму планирам, е сега недај боже бааги порано незнам не сакам ни да размислувам на таа тема.
I jas sum resena za Remedika, tamu si odam na kontroli i se osekam najsigurno. Se nadevam deka toa barem ke ni se olesni, koga imavme vakvi bremenosti. Lezi poveke kolku mozes,jas isto.. i pobrzo da fatime strafta od ovaa tema..
Ќе успеете девојки оваа тема мора да ја испразниме сите заедно со термински бебиња или барем приближно термински
Сите што сме во иста ситуација и лежење со скратено грло сакам да ве прашам за искуство. Веќе два дена имам болки долу во стомакот слични на менструални болки (имав многу силни менструални болки кога не бев бремена). Дали е нормално или не е? Дали сте имале вакво искуство. Вчера дента ги имав некое време и поминаа, еве сега вечерва ги имам 2 часа и не знам веќе што да мислам и што да правам
Која недела? Испиј магнезиум ако не си до сега, ако не смири отиди да те ѕирнат ехо,цгт нешто зависно од неделата.. јас имам од замор ама веќе 35++ недела па мислам може ми ближи и пораѓај
Ќе ти пишев исто како Феникс за магнезиумот и легни на повисока перница да нема никаков притисок врз цервиксот па види дали ќе се смири или не ако не се отиди да те видат. Јас што знам како да кажам имам болки ама повеќе се кога движам пример кога одам до веце или ако постојам минута или две ( дури и од толку) при вртење во кревет исто болки ама да се константни и како менструални не .
31 недела сум (но во Неготино немаме гинекологија, а во Кавадарци не ми се оди зошто останаа без доктори само некои млади и еднаш кога бев летото на дежурен кога имав крварење ја чекавме од дома да дојди и плус не ми влеваат никаква доверба)
31 недела сум, во понеделник сум на контрола кај докторот што ме следи во Систина за мерење пак на цервикс и зреење
Mene za takvi bolki od Remedika mi davaat Nospa. Duri dve tableti pijam od ednas i magnezium plus sekako.
Pa toa e znak za nekompetentnost na cerviksot, odnosno deka zapocnuva vnatresno otvoranje na cervikalniot kanal od pritisokot na plodot vrz cerviksot. Jas taka go razbiram. Mozebi nekoj ke dade i podobro objasnuvanje. Na exo izgleda taka kako inka..
И јас потврдувам за но спа, многу, ама многу помага ако осеќаш како контракции. Совет од мојот доктор и пред да имам скратено грло ми беше даден совет ако некогаш осетам како контракции или отежнување, да земам но спа 2 наеднаш. Потоа кога ми открија скратено грло во 21ва недела (19мм ради инфекција во плодовата вода) ми препишаа високи дози на магнезиум, 3 х 2 но спа, 2х1 вагиналети утрогестан и строго мирување. По пет дена се качи на 24мм, а еве денес матичната ми го измери 27 (мислам дека не е толку) ама напредок е што седи мирно и се молам да остане исто . Стигнав 25+3.