Mozno e, na strog bed reste stavi. I narednata nedela da primam inekcija za zreenje. Vodenjakot blizu konecot od serklazot mi bil mi rece
Cervix 18mm. 29 nedela vo 30 vleguvam i zreenje inekcija narednata nedela. Da lezam so pernica pod gazot, toa nemozam. A ovie denovi treba do maticnata za uputi krv... Ajde belkim nisto nema da bide posle ke lezam
Odlicna dolzina, se menuva vo zavisnost od pozicijata na bebeto. Odmaranjeto pomaga mnogu. Smireno do bezbedni nedeli..
Дај боже… и ми рече вчера дека е со газето надолу и дека сѐ уште не тежи веројатно. Ете си мирувам, станувам за тоалет и јадење и тук таму некој тањир да кренам. Докторката ми рече да истуркаме барем до 32ра, ќе било полесно, но мојата цел е прво да стигнам до 28ма Туку за вие што лежите, како се справувате со болка во рамена и грб? Страшно знаат да ми се фатат те левата, те десната страна… локална масажа малку понага, ама тапата болка стои.
jas od prethodno imav problemi so grb i polovina, sega plus maka mi se kolkovite.Si imam eden fizioterapevt tuka sto mi prae masaza vo domasni uslovi. Kolku tolku pomaga..
Ако ти е утеха, нема јасна причина зошто ни се случува тоа, едноставно е природа… мене во 8ма недела ми било 34мм што не е којзнае колку долго… Физиолошки е така можеби. Мене на пример, по природа матката ми беше свртена накај грбот и секогаш сум слушала искуства „Ау тешко да не е за деца правење…”, па кај мене од првиот месец фати малиот ❤️. Ова ни се искушенија што треба да ги прифатиме и да ги пребродиме и никако да не очајуваме. Добрата мисла и вербата во Бога прави чуда. Ете, јас почнав петта недела лежење и вака се трудам да размислувам. Не е лесно, има моменти каде едноставно ќе си поплачеш- како минатата недела на проверка на крв кога бев, лејат солзи сами само затоа што излегов на чист воздух… ама ќе биде добро
Slusaj si go teloto, ako ti e mn optovaruvanje jas mislam podobro dva dena po malku stoenje, otkolku eden den da si postojano na noga
Isto i jas, sega samo fo bolnicata za konzilijarno, a utre ili ponedelnik za krv. Da bide samo od edno mesto do doma. Ovaka nemam problemi ili bolki ,ama da izdrze minimum uste 1 mesec. Ako mozam do kraj uste poubavo
Девојки вие ко мене што сте на бед рест како лежите, со перници под газ или нормално, јас комбинирам ама осеќам како да не правам доволно, ако лежам на грб со перници под газ за брзо ми станува неубаво, лошо дури како да ми се вракја јадење во грло, ми се стврднува стомакот повеќе, болки во кичма, ако пак лежам на страна не цело време ама повеќето време па имам болки долу ниско и поголем притисок врз грлото валда незнам стварно битно никако не се осеќам добро, што правам погрешно или и кај е вака слично.Болки од лежењето во мускули и коски тоа не спомнувам јасно мие дека ќе ги имаме.
Јас лежев по макс 30мин со 2 перници под колена 1 под задник и од страна си местев за да издржам. Остатокот лежев на лева страна важно да не седиш врз цервикс директно...и перница за трудници земав многу ми помага од старт А да и на страна кога лежев обавезно перниче меѓу бутови за да не те боли тоа што го осеќаш како притисок
Па да седење никако не ни можам одма почнуваат болки и притисок некој а за лежењево значи тоа е нема што друго, добро, ми фалеше да чујам друго мислење да знам дали океј постапувам. Фалаа ти
Важно е да нема директен притисок врз грлото. Гледај колку можеш макс да си со поткренат задник ама реално ниедна од нас не можела цел ден така кичма ќе ти утрне па болки оди стани до вц...само мирување преместувај се лево десно на грб со перниче и ќе биде добро
Јас со перница под газ не можев да лежам, ми беше тешко. Имам перница за трудници и си менувам страни, де лево, де десно. И официјално 36та недела. Ова е голем успех за нас, мислев дека нема да стигниме дотука. Не верувам дека сега ќе се опуштам за да се движам. Овие 2 дена како беба мрда долу со главата чувствувам поголем притисок, како секој момент да ќе излези, ама си викам не е можно без никаков знак тоа да се случи. И така сега други филмови ми се прават.
Jas sum so abdominalen serklaz , 30 nedela i sega veke sum na bed rest. Iskreno nemozam so pernica po gaz, loso mi i nemozam da disam. Lezam na levo i na desno so trudnicka pernica pomegu noze. Stanuvam do wc i do kujna da zemam neso za jadenje nabrzina ,i normalno kralicata jade vo krevet ama toa e. Sto se mora mora se. Bolki fala na Boga nemam,ponekogas grcevi ama so magnezium se sredat. So lesno na site da stasame do bezbedna zona
Ајде се надевам , така и првам па ајде со божја помош ќе догураме фалаа ти Ма пробувам секако по малку и со перници и без само не бев сигорна дали правам добро ама изгледа тоа е што е до нас. Ете си стигна до безбедни недели скрос сега уживкај си и и чекај го бабко дај боже и сите други во темава вака да пишуваме ко тебе за некоја недела
Да ти кажам јас во старт ја прашав докторката дали да лежам со перница под газ или кренати нозе и за мене рече немало потреба, за други состојби било тоа. Си ја имам трудничката перница и цело време лево/ десно лежам. Долу немам приметено апсолутно ништо, ни притисок веројатно дека е многу рано (25та на крај сум). Единствено што приметувам откако лежам е што при вртење ми пука карлицата и тоа малце ми е необично. Ама, па од друга страна, јас и цела си пукам по природа. Веројатно што не се движам е тоа
Јас си осеќам тоа ме и плаши уствари, болки, притисок , стврднувања на стомак, неможам ич да се движам одма имам болки мислам ќе искочи. Ама и секој организан е различен не е кај сите исто дај боже до крај да немаш ништо, само одмарај си ако не осеќаш болки.