Честиткии мајкаа сега уште 1 недела балансирано па после веќе можеш да го активираш да доаѓа јас од утре сум 36та ама би сакала да ја почека 37ца нека си е баш баш терминско веќе кога се издржа до овде купен ананас урми швепс спремно за да го терам надоле од следна сабота ахахахахах @Slonce91 која недела беше ти мила мислам имаш баш уште доста или грешам? Види ако имаш веќе контракции чуј си доктор за носпа ако треба да дадат да те смират стегањата, јас еве 36та препреретко осеќам контракции фала богу ама менструални болки веќе зезаат.... Движење исто ми е претешко,болно, а тој притисок доле со болки може е од лежење и укоченост. Јас си приметувам кога лежев на едниот дел од гарнитура лошо наместена после не можев да станувам па сега 3 денови лежам на друг начин и еве немам болки (доле баш јака болка осеќав препони, колкови и како самата матка)
@Slonce91 која недела беше ти мила мислам имаш баш уште доста или грешам? Види ако имаш веќе контракции чуј си доктор за носпа ако треба да дадат да те смират стегањата, јас еве 36та препреретко осеќам контракции фала богу ама менструални болки веќе зезаат.... Движење исто ми е претешко,болно, а тој притисок доле со болки може е од лежење и укоченост. Јас си приметувам кога лежев на едниот дел од гарнитура лошо наместена после не можев да станувам па сега 3 денови лежам на друг начин и еве немам болки (доле баш јака болка осеќав препони, колкови и како самата матка)[/QUOTE] Да да уште доста имам 28 недела сум, за носпа прашав веќе од тука што читав и ми рече док. бидејќи на цтг не регистира уште контракции немало потреба па ќе следиме секоа недела. А ти пиеш носпа ?
Е добро значи е проверено тоа тогаш само трпение знам колку е тешко со лоши мисли но првата побезбедна недела си ја поминала 27, сега следна цел нека ти е 30 и така по малце ќе стигнеш со мирување. Не кај мене фала богу до сега немало болки контракции ќе видиме цтг што ќе каже во среда. Да лежам цел ден немам гајле до 50та недела мислам ќе седи детево напикано горе хахаха ама јас само смислувам нешто да правам си ја барам бељата
@Slonce91 ако случајно имаш антирефлукс душек, искористи го него да го ставиш под газ. Јас сменував перница, па него, па на страна со трудничката перница..кога ќе се сетам пекол жешко, плус трудничката, плус перници под мене, јас под клима, не можев да живеам од жешко Зголеми магнезиум до максимални дози, но спа ако имаш болки или пречести контракции (јас ги следев на апликација, оти баш пречести беа еден период) и пиј многу вода. Мислам дека имаше пишано дека прими индометацин, тој исто ги намалува контракциите.
Душек немам имам трудничка перница, со нејзе и други перници лежам некако. За магнезиумот пијам кога како некогаш двапти по 400 и плус ферона еднаш а некогаш еднаш магнезиум и еднаш ферона, док рече како сакам јас како осеќам јас демек ако повеќе стврднување повеќе магнезиум ако не да намалам и така незнам ти како пиеше ? Инаку да примив двапати индоматацин за сваки случај рече док. Ама јас за контракциите не сум сигура дали имам имам стврднување на стомак и непријатно е накако и прекинува за брзо па пак и така некогаш почесто некогаш по ретко тоа ли е ?
Швепсот го мислам 9месеци некаде видов дека бозел прави контракции и не пиев абе ќе си пукнам кога ти е нешто "забрането" тогаш најмногу ти се пие ахахах Ма не моево топче горе си седи мноогу ретко знае мочен меур да ми опипа ниско и после пак рикверц горе
Од една чаша ништо не е, напиј се, да не го мислиш, јас пиев чат пат по една до две чаши, негде прочитав дека е добар за низок притисок. Посетите во тоалет се зачестија, најдобро е таму да почнам да спијам и недај боже да е полн мочниот меур и да мрдне. Не прашувај ме од кај знам
Тоа стврднувањето се контракции. Нормално е да имаш лажни (кратки и ретки), рано е за вистинските, кои верувај ќе ги осетиш. Јас некогаш имав по 10 контракции дневно, краткотрајни, безболни ама непријатни, еден период ден за ден ме затераа околу 50 контракции дневно, некои од нив траеја и по цела минута и се јавуваа на 15 минути па дури и почесто. Тогаш земав но спа. Инаку редовно земав магнезиум директ наутро и навечер по 400мг (некогаш и преку ден уште едно) и ферона една наутро една навечер, исто утрогестан по 2 од 200. Не се устручавај, најди си позиција во која си најрелаксирана и мирувај. Знам дека се предолги и предосадни се деновите, ама ќе летнат одма 2 месеци. @Fenix05 другарка јас цела прва бременост по една лименка тоник си пиев, во 41ва се породив со провокација. Чести си ја душата една чаша Швепс, искусна си ти веќе.
Фала ти бе милаа , форумов значи ми е најголема подршка.Не ми беа јасни само дали се лажни контракции ова со стврднувањето а вистинските ги знам со првото неможам да ги промашам јаки болни и пречести и директно на бокс завршив без никакви подготовки.Значи си имам јас сепак контракции иако цтгто вчера беше рамна линија или лажниве не ги регистрира незнамстварно
Знаеш од што цела бременост треперев и бев најстрога на свет па и изгубив допир со реалност дека стигна 36та недела. Уште сега ќе се симнам до продавница гушки до сите
Ги регистрира, ама не ги нотираат, не им оддаваат значење оти реално немаат. Не може цтг-то да е скрос рамна линија, матката е мускул и мора да има некакви, мини контракции. Не се грижи, ако имало нешто сигурно ќе ти кажел гинекологот, опушти се и изналежи се, кога ќе се роди бебе со новороденче плус тодлер...
Ve citam i si naogam mir. Ja sum 29 + nekoj den ,nz tocno od vtornik, sreda vleguvam vo 30 nedela. Na strogo miruvanje sum, so abdominalen serklaz no sepak sega na miruvanje. Sum imala nekakvo vklinuvanje nad konecot na serklazot. Ustvari ako ne bil abdominal ke sum se otvorela. Terapija ferona i utrogestan sabajle i vecer i plus magnezium. Bolki nemam, do sega fala na Boga. Kontrakcii nz, prva bremenost i nz da si gi prepoznaam. No mislam deka nemam nekoi cudni promeni. Ama mn me smiruvaat vasite pozitivni muabeti iskustva itn... Znaci jas edna bezbedna zona pominav ,sega da vlezam vo 30 nedela,i taka da brojam. Se nadevam so terapija, abdominal i miruvanje ke izdrzime ko so treba
Ќе издржиш не смее да се мисли друго! Во оваа тема сите сме се бореле заедно со неделите сме си помагале да сме силни и да не паднеме психички. Абдоминалниот е многу посигурна варијанта од вагинален само мирување и ќе биде добро, ќе влезеш во 30та па следна мала цел нека ти е 32ра па 34та покриена си со терапија, мирувањето е најдобрате терапија. Не се правило лажните контракции, некои ги осеќаат некои не. Јас баш зборував дека стегање на стомак и лажни контракции ретко осеќам и не се ни опседнувам со нив зошто едноставно тие се неважни. Ќе си следиш знаци на телото и секое прашање не се срами да го поставиш, овде за утеха на доктор за сигурност. Реков јас од темава сите ќе излеземе како победници со нашите мали борци
Narednata nedela treba da primam i Flosteron inekcii za zreenje. Bebus dobpro napreduva sega sme 1,800gr. I to mi e uteha, deka so kg e dobro . Spored nego se vodam 31 nedela. I sekoja nedela e plus bezbedna zona za nego. Lezam na levo na desno. Nemozam na grb so pernica pod gaz se gusam. Stanuvam do wc, i do kujna od sabajle za kafe i dorucek da si zemam i si posluzam vo krevet. Sama sum od sabajle i moram nekolku minuti da postojam. Belkim ne e do tolku noz do koska. Ama posle cel den lezam i stanam do wc samo. Ke izdrzime ke si kazuvame ubavi prikazni
I jas sum sama nautro, plus so dete..ne e strasno za jadenje ako stanes. Da ne e seriozno optovaruvanje.. @Nataliii i @Fenix05 se raduvam za vas devojki, stiskame palci za 37 plus nekoj den i vlecete ne site edna po edna od ovaa tema vo pobodri i poveseli
Девојки а од каде наоѓате Но-спа сакам да ги купам па ако даде амин док. да почнам ова дефинитивно се веќе контракции и тоа честии .
Vo Remedika vo aptekata gi ima, inaku jas sum od vnatresnosta i potesko se naogaat pa gi poracuvav. Sega kako si?
Е фала ќе порачам да побараат денес, па така така сум синоќа имав постојано сега подобро сум, што се дешава незнам.