Можно предвремено породување

Дискусија во 'Бременост' започната од zanusi, 7 октомври 2014.

1. Ordinary Mom

Ordinary Mom Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    312
    Mene Kotlarova vaka mi ima objasneto, ako cuvstvuvas stvrdnuvanje na edna strana od stomakot ili samo na nekoj del ne e strasno, da ne se grci celiot stomak. Stom namalile znaci nema prostor za zagrizenost

2. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Не е на една страна цел стомак ми се стврднува кое трае пола мин. да речеме. Преку ноќта можеби 15 тина па и повеќе пати ми се стврдна а од сабајле само 2/ 3 пати, ама сакам да ги најдам таблетиве , да ги имам.

3. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.673
    Допаѓања:
    9.290
    Осеќаш болка или само стврднување? Ако нема болки се бракстон контракции. Дали внесуваш доволно вода? Магнезиум и вода помагаат многу за нив гледај да пиеш барем 8чаши

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Болки при стврднувањето не само непријатност, ме загрижија дека се зачестија баш. Болки си имам при вртење во кревет при станување и слично. Магнезиум и ферона пијам и вода пијам 2 до 3 кила сигорно.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    538
    И мене еден период ми беше така, ќе се зачестат па после ќе ги снема. Еве сега поретки се, а нели викаат при крајот треба да се почести, кај мене изгледа се обратно.

Денес од сабајле имав дијареа, дали тоа значи дека се ближи времето? :drunk:

На Fenix05, Ordinary Mom и Slonce91 им се допаѓа ова.
  6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.314
    Допаѓања:
    33.652
    Може, ама не мора да значи.
    Јас со 4 прста отворена појдов, опстипација имав и покрај тоа што еден тон магнезиум земав.

@Slonce91 јас од локална аптека во Битола ги зедов.
    Некаде прочитав (не знам дали е точно) дека ако при контракција ти е тврд стомакот како врвот на носот е лажна, ако е тврд како челото, тоа е тоа.
    Ама не се води по ова, консултирај си го гинекологот.

На Nataliii, Fenix05, Ordinary Mom и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    312
    Moze i od visok magnezium da ti se pojavi, toj deluva laksativno.

На sj *O* и Nataliii им се допаѓа ова.
  8. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    312
    Jas na sekoe vrtenje vo krevet imam cuvstvo deka serklazot otide.. takva bolka luge moi ...denes lezev vo dnevna,valjda ne mi e bilo udobno, ne mozev do toalet da otidam, bukvalno vaginalna bolka kako rana..odmoriv vo spalna sea poarna sum...ne znam da minuvaat ovie denovi

На Nataliii и Slonce91 им се допаѓа ова.
  9. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Дај боже да намалат и кај мене, вака на психа ми маваат :sweat: јас имам дијареа константно ама знам дека ми е од магнезиумот така ми делува тој.

Не можам баш да препознаам искрено тврдо е ама можеби не до толку како челото:?:

Јас највеќе болки имам кога одам до веце, мислам отиде бебо :sweat: и карлица и препони све боли, се држам за стомакот цврсто да не испадне (facepalm) Ден година никад побавно не ми минело време .

Го пратив маж да купи надушек ова креветов во дневна ама е неудобен и тоа што не ме болеше од него ме заболе.Ај белки ќе помогне и тој некако.

На Nataliii и Ordinary Mom им се допаѓа ова.
  10. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    312
    Te boli od mnogu lezenje, daj boze da ti pomogne dusekot. Mene iskreno ne mi menuva mnogu, koga ke se zdrvam celata mislam na perduvi da me stavat toa e. Ona sto mislam deka treba da ne tesi deka site gore dolu minuvame niz slicni ili isti maki, no da veruvame cvrsto deka se na krajot ke bide dobro. Jas bev vo ekstremni paniki, placev po cel den. Mi pomogna molitva, ama onaka iskrena od srce, so leenje na milion solzi i isturanje na sekoja losa emocija od dusata- bas sekoja, i strav i gnev i lutina i bespomosnost...sega da ostaneme smireni, najubavite praznici prestojat, denovite ke odletaat, veruvaj mi!

На IRBBB, Nataliii, Slonce91 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983

Во право си знам морам малку да олабавам и да се смирам и со паники и со све и да прифатам така е како е и стравот и беспомошноста и да се надеваме само на убави работи. фала ви мила и тебе и сите кои постојано наоѓате утешни зборови да напишете :l:

На IRBBB, Nataliii, Fenix05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    312
    Zatoa sto nikoj ne znae niz sto pominuvas osven onoj so koj delis ista maka.. Tuka sme zatoa..mene prvata bremenost mi bese relativno lesna, ovaa mi pocna kako pesna.. odev na odmor,setav,izleguvav do 15nedela.. da ti kazam deka mozebi ne znam, velam mozebi od stres se dovedov do tuka.. i toa od rabota. sega ne mozam da si prostam,zatoa sto najbliskite i deteto mi se mace so mene, ama pamet i skolo za idnina.

На Nataliii, Fenix05 и Slonce91 им се допаѓа ова.
  13. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Od kaj lezam, celo vreme pa od nigde nikade pocna grlo da me boli. So smeam da pijam , ko spenki da goltam taka se osekam.kazuvajte lekovi i care, neso so ke mozam sama da spremam oti sama sum cel den.

14. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    312
    Jas zemam AngiSept na Dr.Teiss. Inaku cist limon ceden pomaga za bolno grlo, mozes i gargara so solena voda..

На Nataliii му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Svariv supa sega od petel so limon i crn piper,ke cedam limon. Neli treba strogo miruvanje samo do wc. Ama sama sum mm e na rabota, nemam pomos. Gospod na pomos od tie nekolku minuti valjda niso nema da se sluci. So abdominal serklaz sum plus,pa valjda se ke bide vo red

На Nataliii и Ordinary Mom им се допаѓа ова.
  16. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    312
    Ne be isto kako vo toalet da si bila, pa ne e tolku rabotata sig. plus tvojot e mn pobezbeden od nasite serklazi.

На Fenix05 и Nataliii им се допаѓа ова.
  17. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    538
    @IRBBB @Ordinary Mom @Slonce91 пијам цело време магнезиум ама до сега вака не ми делувал. Ми се случи пред некој ден вака и денес, затоа се загрижив.

@Missmaza неколку минути не се ништо, плус имаш серклаж. Јас сум без серклаж, па морав да станам да си земам за јадење, поголемиот дел од денот сум сама.

@Slonce91 те разбирам потполно како се чувствуваш. Само ако можиш без паники, смири го стравот, насочи се кон позитивни мисли и се ќе биде во ред, ќе издржиш до безбедни недели.

На IRBBB, Fenix05, Ordinary Mom и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    @Nataliii Да пробувам да не мислам на негативности и денес сум подобра мислам психички. Морам да бидам за цуцката мојаа :inlove:

На Nataliii, IRBBB и Fenix05 им се допаѓа ова.
  19. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Kolku ti e dolzina na grlo.
    Mene gorno grlo me boli, dolno kratko

20. Ordinary Mom