Мене краен термин ми е 7 март. Јас за искачање купив шкикознички не дебели, боди на долги, капче и скафандерче планирам ако сум здравје систина многу ми е блиско, пола минута. Е сега сакав да прашам тие што имате и други дечиња на земање на бебето доаѓаа и они нели а на посети дали ви доаѓаа, моево е бааги емотивко а и љубоморен е многу и незнам како е паметно да се постапи.
Jas za zemanje planiram soprugot da dojde so golemoto, za poseti ne znam..zavisi od poroduvanjeto, a i ne bi sakala da me gleda po bolnici.. drugo e za zemanje, spremana ke me vidi.. taka planiram, a kako ke ispadne ne se znae
Добро утроо. Спиена многу малку, имав болки и контракции, си реков почна процесот, ама ништо се смирија, па сум дремнала малку. Краен термин 11.01, за породување не сум во мк, па можам после да ви кажам искуство од тука. Од облека имам спремано боди на долги, џемпер, хеланки, чорапи и скафандер.
Здраво мешиња. Краен термин 13.01 Вчера прв пат осетив вистинска контракција и може да кажам беше доста забавно викам готово тргна пораѓај сред викенд одма цел план во глава ама фала богу после смири и имав само повремени менструални болки еве и сега од време на време ќе потфатат, барем среда нека дојде да видам што ќе каже докторов. Јас спремив боди на долги, долни целосни со стапалца плус чорапчиња, од горе на преклоп блузиче, капче, ракавички и дебело ќебенце со тоа што не се предебели алиштава за да го сварам. Во Систина сопругот ќе паркира одма кај влезов па ќе го внесеме во топла кола одма. Го ставив и скафандерот за секој случај сестрите ќе ги прашам дали има потреба иако мислам нема да ми е практичен за во транспортер плус во топла кола одма ќе го прегреам. 30работи земав за да прашам таму дали да се облечат од пусти страв иако овде 10пати прашав сите рекоа доволно е.
Jas se mislam dali spikozni so bodi na dolgi odozdola, kapce i kebe od onie so 2 lica pleteno so krzno. Kraen termin kraj fevruari,ama zdravje da izdrzam do togaj. Nz ladno da ne mu bide. Dali i zivricki i corapcinja pod spikoznite ili dvodelniot komplet nz so ke bide
Јас мислам е доволно и моето доаѓа така само што е во два дела место шпихозни а ќебенцата се доста дебели нема да ги шетаме пешки ние надвор па да смрзнат покриени убаво
A dzivrinja ke mu oblecete? Jas i nemam kupeno, da kupam da zemam za svaki slucaj pa neka odlucat sestrite?
Утре сум официјално 36та, дали имате зголемен исцедок? Денеска ми е баш баш зголемен, чисто бел немам сукрвица, но ме копка да не е чепот Во среда сум на контрола се надевам дека ќе издржи барем уште една недела, ништо немам спремено за бебе сеуште, планирам овие денови да перам, пеглам...
Нормално е зголемен бел исцедок да имаш на крај се спрема телото, чепот викаат е баш како грутка погусто моево е водено и на средина како бело. @Besbes24 мислам немаш потреба од ѕиври особено за машко не.
Баш исто така ми е водено со бело погусто, но не баш како што гледав по нет за да биде чепот. Леле тотално ми е различно со првата бременост, тогаш два дена пред породување имав како сукрвица минимална, но тогаш бев спремна бидејќи бев отворена скоро месец дена и примав зреење, сега само молам да стасам до 37ма да нема некои компликации.
Па јас така мислам да го изнесам дебелината на шпихозните и долниве им е иста а од горе ќе биде покриен со дебело ќебе двострано, ми рекоа никако прегревање на машко бебе доле.
Dr nedela da vlezam vo 30, da primam inekcii za zreenje. Pa sledna cel 32, i taka do bezbedna zona. Trudam se cel den lezam. Deneska imam gostinka za pomos, ama cel den stanuvam da kazam so kaj stoe, so treba . Haos. Covek sam ako ne si potera rabota, ama toa e. Ke se izdrze. A, posle so bebe ko ke pocnat site da kazuvaat kako treba so treba. Ludnica
Abe dzabe domakinka ako ne stani kolku saka neka ima pomos. Dur da sfatat sto kade stoi polesno e da stanes to so mozes sama.
Бев денес на контрола, 31+6 и ми рекоа дожината е иста како минатиот пат 24мм (пишува со фанелинг на извештајот иако не ми го спомнаа усно). Ми ставија инекции за зреење, утре треба уште една да примам и сега цел да издржиме до 34 недела (после нова година на контрола). Со лажење да продолжам …. здравје се надеваме дека безбедно ќе стигнеме до 34 недела до наредна контрола
Супер вест, одмарање и 9 мес. не е далеко а и на бебка и одговара одмарање очигледно, ќе издржите сигорно а и инекции сте примиле така да нема потреба од грижи, празниците спокојно можете да ги поминете јас сум четврток едвај чекам да видам каква е ситуација ама бааги се и плашам
Jas 30 nedela i utre ke primam prva inekcija za zreenje i vo sreda uste edna. Isto sum i jas na strogo lezenje 20mm cervix. Stanuvam do wc i do kujna da zemam za jadenje. I ko prase vo krevet jadam. Vie kako minuvate