Можно предвремено породување

Дискусија во 'Бременост' започната од zanusi, 7 октомври 2014.

1. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Dobro utro. Kako ste . Se e vo red so site nas neli. Mora , zeni sme . Da stiskame i novata godina da ja picneme ubavo i bez stresovi.

На Nataliii, Мариаа., Slonce91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Evangeliaa22

Evangeliaa22 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    1.031
    Јас примам дневно 1400 мг магнезиум, ферона и еднаш дневно но спа. Сега ми ја намалија дозата на лекарстава иначе беше вака: 7:30 магнезиум, 8:30 но спа, доручек па пренатални витамини, па 15:30 магнезиум, 16:30 но спа, па 21:30 но спа па 23:00 магнезиум. Јас немав контракции, ама поради прераното откриено скратено грло 19мм ради инфекција во матката, оваа терапија мислам дека многу помогна заедно со сумамедите за да остане матката мирна. По пет недели грлото се качи на 24/5/7 мм и сега но спа примам само еднаш, ми додадоа ферона, ама високата доза на магнезиумот си остана. Вака и што читам магнезиумот за нашта состојба е најдобар

На IRBBB, Nataliii и Slonce91 им се допаѓа ова.
  3. Ordinary Mom

Ordinary Mom Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    312
    Jas vcera imav bolki cel den, se uplasiv malku. Sega sum dobra, daj boze da ne se povtoruva!

4. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    1.031
    Јас сум на бед рест, ама со амин од докторката имам закажано фризер на 27ми, да се исфарбам и исфенирам и за нова година има да се средам пиц пец

На Nataliii и Slonce91 им се допаѓа ова.
  5. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    1.031
    Заборавив да пишам утрогестан два пати вагинално

На Nataliii и Slonce91 им се допаѓа ова.
  6. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    1.031
    Мајки за вие што сте на бед рест или веќе сте го поминале овој пат… јас сум исто на бед рест, 26та недела и цело време размислувам како ќе можам да одам да купувам работи за бебето. Ништо, ама ништо немам… ќе биде кај нас во спална и цело време размислувам како ќе одам да разгледувам, да споредувам цени и слично ;(.

На Nataliii му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.673
    Допаѓања:
    9.290
    Мајкичка златна сите истите плачки ги поминавме лежејќи дома. Ти сега гледај да ја поминеш 30ката па после ќе си имаш време за сè. Јас така мислам околу 32ра почнав со купување но пред тоа дома имав веќе најдено што од каде сакам да видам за да не стојам долго на нозе. Количката ја земавме за 15мин со презентација, креветчето за 10мин. Облека дел по дел си земав перев,па пеглав легната во кревет. Еве ме скоро 37ма (со лежење од 18та недела влегов во безбедни па и се подопуштив на моменти). Само да стигнете до безбедно после за 2 3 денови се ќе си купите и изберете сами

На IRBBB, BoNaNa123, Nataliii и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Што значи , терапија јака и одмарање е еднакво на океј резултати, супер мила само така мора и да продужиме и бебарките во девети мес. ќе излегуваат (fingers)јас слична терапија од вчера и но спа улкучив па ќе видиме здравје.

На IRBBB, Nataliii и Evangeliaa22 им се допаѓа ова.
  9. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983

Немој за ова воопшто стресови да си правиш ама воопшто. Или како што пиша феникс ќе си имаш одберено па ќе тркнете на некоа мин кога веќе ќе влезеш во побезбедни недели или пак и сопругот сам ќе иде да купи тоа ти што си имаш веќе одберено онлине па и видео ќе ти пушти да ги видиш работите. За све има решение .А за помалите работи како облека и слично можеш постепено и онлине да си порачуваш реално и за првото бебе и сега се од онлине страни нарачувам па нема уткии .Знам нема споредби да одеш и сама да си одбираш све ама бебето е уствари најбитно нели за него ги првиме овие работи. Имаш време ехее сега да си гледаш по страни да си споредуваш цени да зачувуваш работи што ти се свиѓаат и постепено да си купувате. :hug:

На IRBBB, BoNaNa123, Nataliii и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. BoNaNa123

BoNaNa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2019
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    303
    Ако ти е за утеха јас еве 36та ја почнав, облека имам купено, повеќе онлајн порачував но се што порачав ми се погоди, додека крупни работи како креветче, количка се уште немаме земено, но веќе имам одбрано кои, така да сопругот ќе оди се надевам оваа недела и во еден ден се ќе земеме. Не се оптеретувај многу, што ти се допаѓа зачувувај си нарачувај онлајн поситни работи, нема утка :)

На Nataliii и Evangeliaa22 им се допаѓа ова.
  11. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Ne misli na toa0. I jas od lezenje nz da0li imam bolki ili film u glava. Deneska primiv edna doza flosteron i so citav nekoi so imale te ova ona. Si napraiv film deka od flosteron nemozam da disam ubavo. A jas zatnata ke izdrzime.

На Ordinary Mom и Nataliii им се допаѓа ова.
  12. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    1.031
    Така си терам, прво ми беше да стигнам до 24та недела, сега ми е 28ма, па здравје 32ра. па кога ќе стигнам до безбедни недели ќе одам…

На Ordinary Mom, Nataliii и Fenix05 им се допаѓа ова.
  13. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    538
    Ние имавме разгледано од пред тоа и одбрано, па кога мислевме дека ќе се роди порано сопругот во 2-3 дена купи се, испра и на крај он пеглаше, јас само диплев. Сега гледај само да одмараш и да стигнеш до безбедни недели, другото е најмал проблем.

На BoNaNa123 и Evangeliaa22 им се допаѓа ова.
  14. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.025
    Допаѓања:
    1.752
    Lezenje, lezenje pa ne znam devojki alal da vi e kako izdrzuvate. Jas i ne sum na tolku strogo stanuvam za jadenje spremam kratko nekoja sitna rabota doma ama gledam sega ko ke stanvam potesko i disam mozi deka bev naviknata na aktivnost.

На Nataliii и BoNaNa123 им се допаѓа ова.
  15. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    1.031
    Ќути, првите две/ три недели ми беа агонија. Сега ми е подобро

На BoNaNa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Devojki, vie sto zimate pogolemi kolicini magnezium,zaradi podrska na cervix ... Imate problemi so dijarea.
    Mojata terapija e sabajle i vecer ferona, vo nea ima 225 mg magnezium
    , 1 kesecki magnetrans 400mg i premama plus pijam. Ko ispijam dve kesicki magnetr6i ferona imam ko potecna stolica / dijarea. Ne sekogas. Da panicam da baram dr ili normalna pojava e

17. Evangeliaa22

Се зачлени на:
    1 мај 2023
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    1.031
    Многу нормално е да знаеш, треба да видиш кој магнезиум најмалку ти прави такви промени. Јас земам магнезиум глиценат 1000мг и 400 мг цитрат. Едно време кога бев на поголема доза цитрат имав претечна столица со денови и после докторката ми кажа сама да видам која доза најмногу ми одговара и така ја правам оваа комбинација.

18. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Pijam celo magnetrans, od 375 ili 400 mg. Nz,da ne panicam odma

19. eleonora7852

eleonora7852 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    66
    јас од плашење и мислење секоја вечер несоница имам, не знам како мозокот да си го исклучам да не мисли на тоа :(

20. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.673
    Допаѓања:
    9.290
    Чистиот магнезиум ти прави течна столица. Ако пример дента не осеќаш болки и потреба не земај по 2х400мг чист. Јас баш и наназад имам пишувано јас никогаш не сум земала повеќе од 400мг магнезиум никогаш докторот кој ми стави серклаж не ми рекол да земам поголеми дози (убав е но течна столица е резултат на презаситеност на организмот од магнезиум)
    Дури и матичната кога ми препорача 3х300 мг плус од пренатални и фолна докторов кој ме води рече немаш потреба од толку 300мг навечер е сосема доволно. Е сега ќе си следиш како ти кажува докторот види дали ќе трае повеќе денови дали е повеќе пати во денот па побарај совет дали да го смениш видот на магнезиум.
    А ако е повремена течна кога одиш редовно во тоалет а низ цел ден нема ништо може да се и хормоните. Јас така од време на време имав па сега имам обратен проблем на крајов...

На Nataliii му/ѝ се допаѓа ова.