1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Можно предвремено породување

Дискусија во 'Бременост' започната од zanusi, 7 октомври 2014.

1. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Mene mi se slucilo ko i dadam pregolemo znacenje na bolkata se poveke prisutna e. Ko ja ignoriram ja snema. Moze i do glavata da ni e ,avtosugestija mene mi pomaga. Moze cudno i smesno e no probaj. Jas tivko ili vo sebe povtoruvam, ne me boli, ne me boli... I ja snema nz. Toa od so sum citala psiholigija nz

На BoNaNa123 и IRBBB им се допаѓа ова.
  2. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Po 2 magneziuma naednas piete li

3. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Od sinoka i sea od sabajle imam ko blagi menstrualni bolki/ grcevi nisko vo stomak i vo polovinata. I sega me faka panika

На Ordinary Mom му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ordinary Mom

Ordinary Mom Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    312

5. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Nemam no spa. Tie zasto se. Ko bev na 2 skrining imav problem so isijalen nerv, Kotlarova togas mi gi spomna no ne gi zedov. Ve citam mn so niv. Nz da i pisam da ja zamaram ili... Konkretno so im e namenata.
    Sea se napiv ferona, poposle magnetrans.

6. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    312
    Pomagaat mnogu pri takvi bolki, ja relaksiraat maznata muskulatura vo organizmot i idealni se za bolki, bubrezni,menstrualni, slicni na spasmex. Taa gi dava cesto.. Moze i vaka ke se smirat, no ako te plasat pisi i. Ne ja zamaras, jas kako ja imam zamarano samo taa znae. Gospod zdravje da i dava zatoa e najdobra

7. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Lele kuti, ja imam na fb. Nemam kontakt od nea. Abe pola saat sum i u ambulanta,nisto. Dojdam doma 100 prasanja i pocnam da i pisuvam. Ke mi objasni ,jas pak potprasanja (facepalm) sram mi e. Ke ja prasam, a ako moze da gi nema kaj nas nz. Bez recept odat

8. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    312
    ti pisav poraka

На Missmaza му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nataliii

Nataliii Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    538
    Девојки и официјално 37ма недела. Цтг мирно, не сум отворена, сега кога ќе реши бебуш дека сака надвор тогаш. Успешно се одјавувам од оваа тема, но се разбира тука сум за поддршка, се надевам сите ќе имате успешна приказна како мојата. Мирувајте, имајте позитивни мисли, слушајте си го телото бидејќи вие најдобро си го познавате и не заборавајте ние сме најголеми борци. Ве гушкам сите :hug::inlove:

На LiquidLuna, IRBBB, Ordinary Mom и 7 други им се допаѓа ова.
  10. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    1.141
    Од денес 29та недела. Пред три недели на преглед ми го мереа грлото на матката ми беше 33мм, но вторникот на контрола беше 20мм, има доволно плодова вода, со бебето е се добро и ми препорача мирување, ми даде две инекции за зреење флостерон, панцеф 10дена и вагиналетки циклогест 14 дена по една сабајле една навечер. Многу сум испаничена како ќе биде до крај. Ова ми е втора бременост со првата немав никакви проблеми.. Ако може ваши искуства да споделите :hug:

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Update od mene. Ctg mirno, nema kontrakcii na matka. Valjda lazni bolki nz. Cervix 12mm. Strogo lezanje,i uste 4 nedeli max da isturkam. Imam minimal bolki aj moze od no spa ke se smirat

На Joanna28, Nataliii, Ordinary Mom и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Слично ко тебе сум 29 недела сум примив и јас флостерон , предходно ми беше околу 3 см па во 28нед. ми беше 1.8 и сега е 1.2см. Терапија примам утрагестан 2, магнезиум 2, ферона 2 и но спа 3 пати , на строхо лежење сум. За паника не збори само се молам секој ден да стигнам до некоја безбедна недела. Не ти помогнав ништо знам ама колку да ти кажам не си сама не има и други слични и дека сме тука сите за подршка. Одмарај максимално само веце одење и терапијата па другото како треба ќе биде ние правиме што е до нас :hug::hug:

На IRBBB и malecko5 им се допаѓа ова.
  13. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.699
    Допаѓања:
    9.374
    Мешиња, дојде 37мата недела што толку ја чекав. Пресреќна сум што ја напуштам темава а бебарко е уште во меше. :inlove:
    Тука сум за секоја од вас за сè што треба, да се радуваме заедно. Чувајте се, лежете ќе биде се во ред. Многу мами од овде излегоа со здрави бебчиња во безбедни недели :l:
    Не заборавајте ние ги носиме најголемите борци под срце. :hug:

На sani99, eleonora7852, H.VAGA и 11 други им се допаѓа ова.
  14. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Dobro utro. Devojki vie so dtr do krstok cervix i na strogo miruvanje. Osven terapija od ferona, utrogestan i magnezium so vi e redovna.
    No spa, tabletite gi piete po potreba ili vo redovna terapija. I ako vi se vo redovna terapija poradi koi pricini. Jas vcera so bolki i popladne se napiv edno i sinoka kasno se napiv uste 2. Sega e ok da ne se uricam.pa me interesira dali da pijam i deneska ili ne daj boze ako imam bolki

15. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    1.788
    Jas ne pijam no spa, samo magnezium ferona nekogas da ko ke stojam podolgo imam bolki ama legnuvam i 2 saati ne stanuvam pa pominuvaat. Se mislev da gi zemam ama veke pijam 10 apcinja dnevno pa i to mn nekako.

16. Mon223

Mon223 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Здраво ве следам подолг период па сакав да прашам доколку некој знае со серклаж сум веќе 21 недела меѓутоа цервиксот ми е 2мм и има веќе внатрешно вклинкување ми рекоа строго мирување со крената карлица е сега дали може на страна да се лежи или мора на грб ?
    И дали бил некој во ваква ситуација дали може да се повлече тоа вклинкувањето?

17. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Jas ima0m isto abdominal serklaz, cervik 12,13 mm. Na etrogo miruvanje sum ama0 lezam na strana. Menam levo i desno, nemozam so pernica pod karlicata. Koja nedela si sega ne te razbrav 21, ili od 21 si so serklaz. Kakva terapija ti dadoa, i kako ti go objasnija vklinuvanjeto

18. Mon223

Mon223 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    So cervikalen serklaz sum od 16 vo momentov sum 21. Inaku vklinkuvanjeto kako vnatresno otvaranje do konecot e otvaranjeto i mi e strav i konecot da ne popusti od terapija pijam magnesium 2×1,ferona, dabroston 3x1, i inekcii ednas nedelno progesteron.

19. eleonora7852

eleonora7852 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    66
    Здраво, тие што имате примено инекции за зреење како минувате после примањето на инекции. Јас во вторникот во 18ч примав и ептен ми е панично зошто многу ретко мрда бебко а претходно беше многу активно. Сега и кога ќе мрдне многу слабо и многу ретко. Дали е нормално? Утре сум на контрола од сабајле но во мисла ми еми сега

20. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    444
    Koja nedela si. Jas vo vtornik i vo sreda primiv flosteron sabajle. I tie moze 2,3 dena go mn malku osekav. Normalno bilo ko pospani da se malku. Denes si mrda i vcera. Napij se koka kola ili blago