Исто и јас примив вторник и среда по многу малку го осеќав бебето но дднес е поактивно.. Имав три дена главоболки, гадење и забрзан пулс. Докторката ми рече нормално било. Која недела си?
Јас сум 32+6 денес. Бев на контрола докторката ми рече нормално си е бебето си мрда, може и ако сменило позиција помалку да го чувствувам.
Malku ko po uspani bile od Flosteron. Vo bezbedna zina si zdravje uste malku. Prir6ili carski ke se poroduvas
Да, секое утро станувам со мисла да поминам уште еден ден плус до безбедна недела и така ден до 34 недела да стигнеме па натаму се е плус здравје. Немам разговара уште со докторот за тоа на последна контрола кога го прашав дали присуствува на природен пораѓај ми рече не сакам да разговарам сега за тоа доста има време да стигнеме до 34 . И јас се повлеков… доколку има услови за природно би сакала природно, зошто со царски побавно се опоравува а доста време дома веќе ме гледаат
Te razbiram celosno. Jas sum prinudena na carski, i ke moram zdravje da stisnam zabi ko ke pocnat niz doma site pomagaci. Vo pravo si, najubavo sam ti se da si poteras rabota. Ama sega sto e toa. Jas zdravje vleguvam vo 31 i se raduvam, vikam ajde do 32, pa 34 i posle neli sekoj den e plus. So Gospod napred ke bide se vo red.
Jas denes bev na kontrola cair, grlo 31 izmeri doktorkata. Da prodolzam so lezenje barem do 34 da stignam. Od utre 33, so bebe se vo red 2500 skoro radi gestaciskiot malku pogolemo mi e momcevo ama ke izdrzime nekako. Velat ovie nedeli poveke rastat pa ako stignam do 37 38 sea paniki me fakaat kako ke se porodam prirodno. Zenska glava sto ne misli.
Девојки здраво. Јас треба да правам оваа недела за гестациски со три мерење, меѓутоа сум со скратено грло и лежам веќе 6та недела полна. Мислите дека би можела да побарам да легнам некаде во Авицена? Имала некоја од вас вакво искуство, да го поминала истово? Многу да не е три саати седење…
Vo ovaa situacija nikako ne si. I jas sedev a so skrateno grlo sum od pred bremenost poradi konizacija. No so abdominalen serklaz. E sega veke sum na lezanje poveke, ama ko otidam na kontrola ili za krv pak posedam. Ne sum od sk, i se vozam i do sk. Nz so da ti kazam. Kolku ti e cervix.
На контрола сум во четврток ама варира, 23/24 мм. Докторката ме пушти и на фризер да одам на брзински утре за коре, рече нема да е никаков проблем и да сум уживала малце
Јас бев во авицена за гестациски и им побарав дали има опција за лежење и ми дозволија во една од собите за боцкање што им се да лежам на столицата една што се спушта( си имав земено и јастуче па добро поминав )побарај си ќе ти дозволат сигорно објасни им ја твојата ситуација .
Девојки тие што сте примиле флостерон на гак дали ве хоспитализираа па ви дадоа или ве пиштија одма, јас сум утре па да знам што ме чека, јас како така да ја разбрав докторката ама викам може грешка сум. првата ми беше систина и одев два дена по ред само да ја примам.
Која недела примате второ зреење? Мене докторот ми спомна дека не практикува второ зреење да дава само еднаш примив во 32 недела (32+0)
Дали чувствувате понекогаш при движење на бебето како пецкање во пределот на јајниците? Како се справувате психички од можноста за предвремен пораѓај? Втора бременост ми е ама од старт потешка и сега веќе недела дена на строго мирување многу ми е тешко психички се некои лоши мисли ми се вртат, на другово дете не можам многу да се посветам и тоа ми прави уште потешко да се чувствувам
Примив во 28 и сега во 30 недела ми рече докторката да примам, инаку постојано се практикува ако е во порана недела примено прва доза да се прими уште еднаш.
Kakvo peckanje, pred nekoj den barav sovet..bebe se imase izvrteno, Gospod go vidov..za mislite ne znam so da ti kazam po odnos na poragaj, ne mislam mnogu. Imam uste edno dete, go zedov so mene da spie vo spalna, soprugot vo detska, mu citam, gledame knigi zaedno, crtani pominuva vremeto. Jas drugi glupi mislam brkam od glavata, baram bolesti na site okolu mene, za mene posledna se grizam..znam ne e dobro, se znam...ama lezam od 15nedela, toa e danokot i na socijalnata izolacija i na postojaniot pritisok od merki, dali si ja odrabotiv zadacata na nivo i taka. Gospod da ni dade sila za praznicite, da mozeme barem malku da bideme smireni..
Кога мрда бебето чувствувам како пецкање во пределот на јајниците што не е постојано неколку пати на ден а може и да го нема тоа пецкање воопшто ви денот па за два дена да имам пак.ш
Se e normalno izgleda, ama nie deka lezeme gi potencirame promenite..toa sekako ke te pecka i da se dvizes ama nema da go cuvstvuvas.. a vaka ti sozdava nemir..