Можно предвремено породување

Дискусија во 'Бременост' започната од zanusi, 7 октомври 2014.

1. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    1.141
    Да и само си викам издржи бебе уште малку рано е :D

2. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Dobro utro. Kako ste devojki. Do kaj ste, so ste. Nova godina lezecka polozba :)

3. Ordinary Mom

Ordinary Mom Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    312
    Jas so vtora primena doza Flosteron, ok sum.. Bebeto pomalku aktivno, rekovte normalno bilo pa se slobodam.. denes 31+4.. za nova godina so drugoto detence ke se zabavuvame doma sami.. tato na rabota nekoja prskalka ke imame, novogodisni pesnicki.. ke kasnam i ruska so kiflicki so sekerot ne se zanimavam togas

На Mon223 и BoNaNa123 им се допаѓа ова.
  4. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.025
    Допаѓања:
    1.751
    Jas 33 ja teram, zasega ne mi dadoja inekcii za zreenje pa otprilika kon 4 5 pak na kontrola. Dotogas doma lezenje i domasni raboti nekoi polesni. Lele kiflicki so ruska od koga se mislam sto spomnavte hahaha.

5. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    312
    Ups ...:x, ama prosteno ke ni bide :l: mislam deka stom 33 nedela si, smetaat deka si vo bezbedna zona i zatoa nemas primano zreenje.. bitno dobro da se cuvstvuvas, znaat doktorite sto pravat..koj ti ja vodese tebe bremenostta?

6. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.025
    Допаѓања:
    1.751
    Pa Biljana od Ginekomama mi e maticna, dobra e. Sega pocnav i Cair i tamu ke odam za sledno merenje. Mi e strav deka go vodat malce pogolemko bebeto pa ako prodolzam do kaj 38 39 kako ke se porodam so bebe od 3 700 mozi 3600 kojznae dotogas a prvorotka. Pa takvi misli mi se vrtat nonstop.

7. Ordinary Mom

Се зачлени на:
    11 март 2023
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    312
    Jas rodiv 3400, prirodno.. nema vrska toa, ako dobro se otvaras, a stom si ovde ne veruvam deka ke imas problem so toa, bidi si bezgrizna.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.671
    Допаѓања:
    9.289
    Мила ич не се секирај другарка се породи пред 1недела бебе 4800 гр природно :D женското тело може да поднесе се само ќе слушаш акушерки за дишење и кога да напнуваш за да не распукаш многу/воопшто :hug:
    Моето е веќе 3400мислам а абер немам за раѓање плус долго 52 со добра мисла и смиреност ќе излезат

На IRBBB и Besbes24 им се допаѓа ова.
  9. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.025
    Допаѓања:
    1.751
    Fala pa vo posledno takov strav me fati od ovie misli haos glavata. Bas me smiri malku.

10. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.025
    Допаѓања:
    1.751
    Da se nadevame se vo red ke bide,ajde barem polesno mozi na pocetokot so pogolemki bebinja. Jas pa 1600 sum se rodila se mislam kako me kapele hahaha.

На Fenix05 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    1.963
    Со бебе од 4150г за пола саат од прием се породив природно, со два напони и минимален рез :)

На Sunrise!!!, IRBBB, Besbes24 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Pravo za vo gradinka :) neka se zivi i zdravi samo i so lesno da ni bide. Edinstvena maka da ni e ovaa, sto lezime i miruvame :P oti posle nz kako ke bide. Samo dobro da bide

На Mandela му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    1.963
    Баш дечко за во градинка спремен, бумбарче. Алиштата за излегување од болница кнап му беа, а капата мала:D

После трчање ќе биде, ќе викаш што убаво си лежев :)
    Ајде со лесно да ви е и да истуркате мин до 38 недела :f:

На Missmaza му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Soprugot se rodil golemo bebe. I corapcinja nemozele da mu oblecat. Debelo noze :D na maka bile

На Mandela му/ѝ се допаѓа ова.
  15. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    1.141
    Не се секирај јас првото природно го родив 4020гр. Со два напа за 5 мин се заврши.

На Fenix05 и Besbes24 им се допаѓа ова.
  16. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Devojki kako ste. Spremivte pizami za nova godina. Se nadevam site ste dobro i terame 37 minimum.
    P.S. od koga go smeniv magneziumot, od kesicki na tableti nemam dijarea

На Slonce91 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.025
    Допаѓања:
    1.751
    Pa dobro se drzime, jas denes izl malce morav canta za bebeto da kupam, mazot mi ne znael kakva pa zemav edna obicna ama sepak se razdviziv poke pa nekakvi bolki se javija mozi deka nemav izl poke vreme. Jas se molam do 36 da stignam i da ne se svrti bebeto.

18. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Jas i do tolku ako izdrzam super sum . Termin mi e kraj fevruari,ama dr vika zdravje moze i kraj January da te porodime. I jas denes poveke stanuvav.i plus banjane malku podolgo so kosa oti, onaka frlam edna voda vrs mene :D naracuvav nekoi raboti za bebe i za mene stani otvori vrata sedni vidi itn.. ke bide se ok sea ke odmarame

19. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    2.025
    Допаѓања:
    1.751
    Da morame samo psihicki mene mi e tesko malce, sama doma soprugot na rabota pa dosadno deka poveke lezime. Jas prvin do 34 da stignam so nemam uste mn pa posle ke vidime. Samo so lesno neka ni e.

20. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    444
    Ista sum i jas. Soprugot i kaj mene na rabota, ja sama sum. I gledam serii neso da mine vreme. Ko mozev noz doma potfakav nesto ili rucek pominese vremeto sea stanuvam do wc i do kujna, oti sama da svaram kafe i dorucek nabrzina za mene. I samo pizami menam. Jas sum pri kraj na 31, i prvicna cel 34 pa 36 itn posle se e plus. Sea pravam strategija za ng kako da go izvedam pravenjeto ruska (majonez) salata vo krevet vo lezecka polozba :) imam masicka za vo krevet i nekako vo polulegnata sednata sostojba da seckam:fubar: toa utre da si najdam zanimacija