Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Молење за лајк на фејсбук

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Linn1, 5 април 2011.

1. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    -Плиззззз ке може еден лајк?
    -Не!
    -Зошто?!
    -Те немам , во пријатели драга..
    -Какооо???
    -Ке видиш за 5 секунди!!!!
    :rofl: :rofl: :rofl:

2. Princess.S

Princess.S Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    653
    Порано ептен беа досадни со тоа, ама кога еднаш ке им удриш кичма веќе никогаш нема да те прашаат.

-Може лајк?
    -Абе срц за тебе и 2 пати!
    -Како 2 пати?
    - Фино лепо, лајк-анлајк.

3. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    леле до последно вчера ме замоли еден дечко за лајк, и јас обично на таквите од friends во unfriend ..

4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    :$ Јас замарав за лајк4е пред некое време, ама ми требаше за награда и си ја добив! :P

На HeelsLover му/ѝ се допаѓа ова.
  5. RiRii

RiRii Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    45
    Уффф таквите колку се очајни,една моја другарка моле за лајк на секој слика која ке ја тури за профилна,и ај атер направи и и коммнетирај на сликата као срце,ова она многу си убава :**,а уствари ми се иде :punch: .
    МОже лајк?
    -Да,да слободно
    -Извини,што слободно?
    -Ма лајкнуј слободно која сакаш :rofl: :D
    Аа и јас вака ке изодам ми се смачи веќе од тиа лајкови..

6. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Ми се смачија! До в крај претеруваат.
    -Еј ај те молам лајкни и коментирај ми со :* и <3
    Еј аман де.
    Или ај плис лајкче...знајш за награда ми е ова-она ако добијам ќе те честам после.
    Зарем од лајк живеат?! Неможам да ги сватам.Ни јас не молам за лајк,ни мене сакам да ме молат.
    Зарем од лајк живеат?! Кај отиде животов! :envy: :envy:

7. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Ма преку глава ами се,и во последно почнав да ги блокирам таквите :devil:
    Разбирам да побарат лајк за некоја награда ако му треба но да ја знаат личноста а не на секој кој ќе му се погоди да му барат.

8. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.365
    Допаѓања:
    3.695
    Jaс кликам лајкови само ако им треба за некоја награда па се трудат да добијат што повеќе... Секако мислам дека нема потреба од молење за лајкови но ајде, нема јас ни па некој друг да се осиромаши аако ставам лајк на нешто..

Единствено не поднесувам да ми побара лајк на слики или линк, е тогаш не дам!! :)

9. Teresa94

Teresa94 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    108
    Tomislav Zinzovski-Сара Трајковска
    Ве молам ако сакате да го отворете линкот и стиснете LIKE, потребно ми е за наградна игра
    http://www.fakulteti.mk/nagradniigri/ra ... spx?id=238
    фала однапред
    Ми се допаѓа · · Не ја следи објавата · Види пријателство ·
    Почнаа и по ѕидовитее!! -.-'

10. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Глупости во боја.Ми беше смачено од такви до пред 8 месеци.Сега немам фб :)
    Најчесто не одговарав на таквите!Ако мене ми се допаѓа нешто ќе стегнам лајк,ако не неможи некој насила да ме натера :envy: ]:) ]:)

11. patika19

patika19 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    54
    Зависи од расположение, ако сум добро расположена не им враќам ништо, а ако не сум тогаш дурекно ги блокирам :devil: :D

12. Xtinna12

Xtinna12 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    6
    Јас ставам лајк на некои познанци ако ми пишат некои др демек може лајк? му велам океј и не му ни стегам лајк раслечени тука демек колку лајкови имам ова она ама некогаш кој сака нека ќе му речам па што сака нека е здосадено ми е од такви глупации... :swear: |(

13. QueenN

QueenN Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    342
    Jaс сум многу против ова. Неможам да сфатам зошто некои луѓе се понижуваат самите себе до тој степен што молат за лајк и се способни да направат било што за да го добијат истиот! И што потоа? Ќе се осеќаат повредни, поубави од другите? Како да не! Затоа на ваквите искомплексирани личности кога сум подобро расположена им враќам со линк од групата "Ставам лајкови на слики и статуси, цена по договор :D ", односно терам шега со нив. Е сега ако не сум расположена, веднаш delete и block и чао,пријатно.

14. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Ми се нема многу случувано некој да ме моли за лајк.
    Дали оти не сум многу на чет или пак пријателите не ми се такви :?: .Сметам дека е многу глупо и од друга страна смешно.Побогу пари ли даваат за тие лајкови :^) .Ако нешто ми се допаѓа сама ќе кликнам лајк а да се бара е многу мизерно.Јас никогаш не би се молела за еден беден лајк,всушност и не ми е гајле колку лајкови имам.Тоа се глупости.Демек многу си популарен и моќен ако имаш по 100 лајкови на линк или на слика |( .

15. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    ФБ направив во 2008 год,и тогаш ми беше преубав,немаше ЛАЈК туку си пишувавме цело време коментари на сликички,беше многу поубав дефинитивно,цел ден седев а сега по навика го вклучувам ама воопшто не седам на него :tmi:

16. song

song Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    46
    Бедно. |(
    Ептен ако не треба нешто за наградини игри па ај да им излезеш во пресред на луѓево,ама за слика од нив па уште и некоја разголена па моли за лајк бедно многу бедно.

17. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Се напнаа! Цицки на мегдан и утште кога некое машко ќе се таггне таму само ќе напише фала или :$ -.-
    До пред некое време ме напнуваа со тоа pls like mnogu mi e vazen te molam или like za nagradа, aj like na status и слични срања, па на посебно место на чет ги сместив да не ми пишуваат -.-

18. lolita97

lolita97 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    37
    Лелееее колку ме напнуваат со ова |(
    Секојдневно ми пишува по некоја ае LIKE
    Некогаш кога ќе сум во "добрите" дрско им договарам , но понекогаш знам и да им ставам :D

19. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    Јас немам такви луѓе на фб што молат за лајк. Ако некогаш недај боже под незнам какви околности ми се случи да имам некој таков, веќе нема да ми биди пријател.
    Јас не сум ни ретардирана ни малоумна да не знам што сакам, па некој да ми кажува што да правам. 8)

20. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ретко ми се има случувано, и добро е што е така, барем моиве пријатели на фејсбук не се до толку. Ама па наместо тоа, често гледам пр. некој ја споделува истата фотографија повеќе пати или пак се означува на неа повеќе пати за да ни се појавува на почетна и поголеми се шансите некој да кликне лајк.

Зошто им се битни лајковите на луѓето? Па еве особено кај нас девојките, многу има што се љубоморни. Некоја ќе има 40-50 лајкови на профилната слика, оваа пак има 10тина и се фрустрира, почнува да завидува и љубомори. Е сега првава можеби ќе е убаво излезена, или само провокативна ќе биде сликата како и да е, ете и кликнале лајк. И што сега, секогаш ќе има некој што има повеќе лајкови од другиот. Треба да се убие тој што има помалку? Глупости живи. Можеби од тие 50 лајка 40 не ги познава, ама битно бројката стоела. Бројот на лајкови не кажува дека сликата е убава. Можеби девојката се дружи со многумина па атер на тоа и ги ставаат лајковите. Друга пак, може да е попрефинета, со добро одбрани другарки, но нејзините 10 лајкови од блиските може повеќе ќе и значат од 50 лајкови на некој кој лајкувачите не ги ни познава.