Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Молење за лајк на фејсбук

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Linn1, 5 април 2011.

1. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    126
    Се во свое време и психолошка зрелост. Обично помали девојчиња паѓаат на фамозното лајк.
    Сега доста популарно гледам е гласање за слики деца по некои наградни игри, па како мајките се ангажираат овде, мислам дека на исто рамниште се со децата кои молат за лајк.

2. MissElly

MissElly Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    102
    Има една страна на фб не именувам име ама има такви работи што стомак не болеше со другарка ми кога ги гледавме..ЗНАЧИ ШТО НЕ ПРАШАА ЗА ЛАЈК еве неколку:

Лајк ако си чудите како ова маче влегло во чашата:

Лајк ако имате дома многу парфеми или дезедоранси.

-Добро бе не гледаат дека се лабела?? :^) :wasntme: :rofl: :rofl:

Лајк ако се лакиратее

-НЕ!Ние в село не знајме шо е то |( |(

Лајк кој има барем еднаш купено балони од луна парк или од друго место

Лајк ако ви е грд
    Е УШТЕ ОВА ГО НЕМАВ ВИДЕНО :tmi: :tmi:

3. CoCoGiiiRL

CoCoGiiiRL Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.193
    Ама ептен се досадни. :x

4. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Јас незнам од кога like стана показател дали нешто е добро или не..Јас незнам дали само на мене ми е јасно дека фејсбук е измислен виртуелен свет каде сите се лајкуваат-сакаат,каде лицемерието мава јако,каде сите ќе ве „поздрават" со like или коментар а на улица не ве познаваат.Like наместо комплимент,poke наместо „ми се допаѓаш би сакала ли да излезеш со мене ?" и секако најбитното бесплатен book полн со профи слики бесплатно..Све је моје твоје нели??Ниту сум молела,ниту ќе молам за like,напротив,постирам работи кои мене ми се допаѓаат а не кои мислам дека на другите им се допаѓаат,ако ме разбирате :D

5. alice.92

alice.92 Активен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    8
    патетика ... |(

6. Dreem.Girl

Dreem.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    118
    Попатетично и бедно од ова амин...

7. rosebush

rosebush Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    886
    Можам да разберам молење на лајк за слика,од проста причина дека постојат тешки идиоти и се спуштаат на тоа ниво.
    Но кога некои страници ставаат слика од некое кутро болно бебенце,и бараат лајк,тогаш ми се лоши.

8. jloves

jloves Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    219
    Па попатетично нешто не сум видела сеуште.Обично малечкиве девојчиња се по лајковите,а јас се срамам што најдобрата другарка се радува уште кога има над 100 лајкови на слика.. греотки

9. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    ааааааааааааа :@ :@ :@ кога ќе видам да ми пишат за лајк ми иди компјутерот од глава да појдам да му го акнам...ајде бре...излезете надвор играјте си...не да молите за еден глупав лајк!!

10. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Уште ли го прават ова? :^)
    Некој што ''моли'', да се падне кај мене би го прашала што добива или губи со тоа кога има 1 или 4629 лајкови. Никој ме нема прашано т.е. пишано на чет, а по странициве не читам што се случува.

11. odbojkarka

odbojkarka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    82
    гревови :puke:, ај лајк е ај шамар, многу се патетични. А сега што имам приметено бараат да поставиме прашање на тоа Аск-от, алоооо дете не те ни познавам ни ништо. :fubar:

На xo.xo.gossip.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Аман,кој претеризам еј.Пред 2-3 месеци го активирав Фејсбукот,и веднаш почнаа.Незнам каде сум нашла едно детиште,секој божји ден моли за лајк,па вчера ми пукна филмот.Ми праќа линк и ми вика:
    - ај лајк!!
    ме изнервира и земав му пишав ТЕ НЕМАМ ВО ПРИЈАТЕЛИ и ми враќа Е КАКО МЕ НЕМАШ? и ја му викам КЕ ВИДИШ ЗА 2 МИНУТИ и земав го избришав.

Гревови,не само на чат,туку и на страните со она досадното:ЛАЈК ОНЛАЈН,ЛАЈК АКО БАРЕМ ЕДНАШ ИМАШ ЈАДЕНО СЛАДОЛЕД итн.

Патетика :fubar:

13. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    Хаха ме насмеа,ама така е-убаво си направила.Не ти требаат такви луѓе,само да те замараат за глупости.
    Се шекнаа луѓево,живеат во некој нереален свет.И што ако има еден лајк повеќе?! :x

14. malechkooo

malechkooo Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    9
    тие што молат за лајк на facebook.. исто ти е како да просат.. нема ништо различно мешу тие две работи.. се понижуваат пред другите.. ретко кој им става лајк..

15. Katerinceee

Katerinceee Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    814
    Допаѓања:
    1.230
    Не ми е јасно што ќе постигнат луѓето ако молат за лајк и им лајкнеш.Си мислат ќе имаат повеќе лајкови.Многу мразам некој така кога ме моли за лајк.Па сигурно сум ја видела објавата и ако сум сакала ќе сум лајкнала.А и не им лајкнувам,колку и да се молат не им лајкнувам.Ако стварно ми се свиѓало нешто јас лично ќе сум лајкнела без притисок од друѓи!

16. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.709
    aууу да, напнаа со аскот више, досадно им било па да ги прашаме нешто :x

17. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Не ми е јасно,тие што молат за лајк за слики,мислат дека ако имаат 100 лајкови(од молење дадени),тогаш стануваат поубави на сликите или така прават за другите да мислат дека се толку популарни па затоа ги имаат лајковите.Патетика.Ама сега и страниците на сите слики ставаат во опис:лајк ако се согласуваш,лајк ако ти се допаѓа.....глупости.

Инаку,еве го врвот. Еднаш едно девојче ми прати порака на фејсбук и напишала:
    :o

18. macedonia.timeless

macedonia.timeless Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2012
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    137
    Ахх колку мразам такви..
    од нив ми иде фејсбуков да си го деактивирам.
    ми пракаат линк и : може лајк. Фала однапред.
    бод да чува. Срамота и што кога ке има многу лајкови?
    Не знам тоа не го разбирам. А а не ни мора затоа што некои работи едноставно не се за разбирање.

19. The.Princess

The.Princess Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    146
    Ајј.. стварно црква стана Фејсбуков.. сите молат за лајк.. Ова е ств. ненормално и не ми е јасно која е целта и незнам зашто сите го прават ова.. Ми се дигат живците кога ќе ми кликне четов додека пр. гледам албум километарски кој ако го тргнам прозорчево со слика ќе пропадне разгледувањето (ако ме разбравте) , па од пуста љубопитност ќе видам кој пишал и на крај, погодувате:

- (линк некојски) moze like? vrakam

АААААААААААА.. да ти се врати ум в глава! :devil:

20. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    73
    Ми се случило и професори на чатот да ми пратат некои линкови за да им ставам лајк |( и ај јас ептен оти професори инаку ќе ги отерам у пм :D