Молење за лајк на фејсбук

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Linn1, 5 април 2011.

1. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.997
    Уф! :headbang:
    Најиритирачка појава. Па толку се некои без срам, што ако те нема онлајн на чет, ке ти пратат во инбокс неколку пати, се` додека не им вратиш. А убедливо најјаки се оние кои на се` си маваат самолајк и молат за лајк и коментар, па уште и ти кажуваат што коментар да им пишеш пошто однапред си испланирале што да вратат на истиот.
    И како после да пуштиш срце и да им стегнеш лајк на 8 битна палеолитска слика на која 80% зафаќаат разголените т.н. гради на 14 годишњаци?! :swear:

2. SunFlower94

SunFlower94 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    362
    Оф сега почнаа со овие „освој гратис апартман“ |( Зарем има луѓе што веруваат во ова? Стварно? Ај нека веруваат во што сакаат , нивна работа ама со ова лајковиве претераа! :@ Па уште во инбокс ти оставаат пораки, ако не си онлајн :fubar: А една што имам во пријатели па само линк ти остава од сликата, демек знаеш што треба да направиш |( Неможам да ги разберам, ама ако со мојот лајк ќе си ги излечат комплексите, изволте :puke:

3. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    во право си и јас така ги доживувам како луѓево на лајкот да си лечат комплекси :wasntme: :wasntme: :wasntme:

4. bal0n43

bal0n43 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    81
    Во неделата 2-3 пати сигурно ќе се најде некој/а што ќе побара лајкче на слика или статус, а може и песна..зависи.
    И ко ќе ми пишат „ај лајк на...“ им викам „ова наредба или заповед беше?“...и следи она „ама не, мислев ако сакаш“...
    Со една се зарчкавме па ја прашав шо е финтата ако има 21423412 лајкови и ми одговори „Другарка ми си стави нова слика на фб вчера и за 2 часа собра 100+ лајкови и одма ми се пофали, па сега сакам и јас да имам толку. И поубаво е кога имаш повеќе лајкови“..
    И разговорот си течеше и течеше..многу причини ми наведе девојчето зошто е поубаво да се има повеќе лајкови ама ако земам да го пишувам целиот разговор ќе ме фати стара вечера :D
    И да, разговорот ни заврши со „Ај не ме замарај, побарав лајк-ако сакаш стави, ако не-чао“.

:(

5. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    На таквите не мавам лајк туку веднаш им пишам коментар леле ама си грдааааа,еднаш двапати ме молеле да мавам лајк и сум удрила на некој што не го познавам и ајде да им направам кеифот ама третиот пат им пишам коментар.Подобро еден лајк ама искрен отколку илјада а да се молени.ОПочнав да ги бришам тие личности,а кога те тераат за некое натпреварување најубав или најубава ми иде да врескам,и што ако е најубава?ке и дадат лента и ке ја испратат за мис на светот?да знам и јас да почнам :D

6. babylove123

babylove123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    55
    Ааа многу мразаам .. што имав една пријателка на фб (ни здраво си немаме речено - онака ја знам ) се ставила во врска ми праќа да ставам лајк, се извадила од врска ми праќа да ставам лајк, ставила нова слика пак лајк ... и на крај remove from friends :D

А за нагрданиве игри па понекогаш лајкнувам зависи како ќе ме замолат.

Имам 'молено' за лајк само еднаш и тоа братучед ми ме замоли да им речам на другарките за лајк зашто тоа стварно беше наградна игра а не од овие патувањава и им пишав само на другарките :D

7. Linn1

Linn1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    1.221
    Допаѓања:
    1.936
    Хахахахаха што ми текна хахаха :D
    Вчера едно дете ми пишува: Еј може услуга?
    И ја: .. кажи |(
    Можеш да ми дадеш пасворд од фб за да пратам лајк да ми стават за наградна игра ми е?

И ЈАС :o :o :o :o :o :o :o

Ќе си приумрев на лице место. Јас на сестра ми пасворд не сум и дала, тебе ќе ти дадам |(

8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.435
    Може еден лајк?
    - Ма за тебе и 2.
    - Како бе 2?
    - Па така, like па unlike. :rofl: :rofl: :rofl:

На Pelikuna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sm.real

Sm.real Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    64
    аааааааааааааааааааааа молење за лајк..има ли нешто победно? |(
    Мразам кога ќе ми пишат ај лајк на сликава па на странава па на статусов па на незнам уште што више :@
    Разбирам кога стварно им треба еве сега што има за наградна игра нешто која слика ќе има највеќе лајкови (нешто така не ги следам многу ) лајкови на слики од коктели и триста чуда за тоа океј ставам лајк разбирам.Ама за слика..па патем некоја разголена се сликала па уште моли за лајк.. :o :o

10. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    E сега нешто е фората со наградниве игри со поставување на слика и ај која ќе има најмногу лајкови ќе победи. Ма катастрофа, не ми е јасно како веруваат, ама ајде. Досега никој мој близок не освоил нешто, така што не ми се ни верува, плус фејсбук е. А деновиве четот и инбоксот ми фрчат со молби за лајк. Уште чекам на wall некој да ми пише : ај pws lajk na grupava pa na slikava. |( |(

11. Asterion

Asterion Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    5.622
    Буквално овие денови не ми се влегува на чат поради овие тапчовци кои 24/7 молат за лајк. |(
    Лајк на групава, лајк на сликава, лајк на статусот- АЈ НЕ ! :devil:
    Значи толку многу ме иритираат, ма дајте луѓе зарем навистина верувате дека ќе добиете некакво патување или незнам ти што таму друго што ве лажат?? |(
    Еден реферат долг 2 метра го препраќаат по 4545478 пати на ден се додека не попуштиш. Па не попуштам јас бре, инат сум и не ставам лајк па нека е крај на свет. :devil:

Те моолам, ТЕ МОооолам, ТЕЕЕ МОООООООООООЛАМ ЛАЈК - ВЕ МОЛАМ И ЈАС ПРЕСТАНЕТЕ, ОВА ВЕЌЕ СЕ ГРАНИЧИ СО БУДАЛОСТ !!!!!

На Queen-Nefertiti му/ѝ се допаѓа ова.
  12. babylove123

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    55
    Едни мои другари добија од тоа гратис апартман за во Грција ама треба да си доплатиш 150 евра од човек.Така да само апартман добиваш беспари. :)

13. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Утринава беше дојден еден другар од тато и кажуваше дека неговата внука од брат добила гратис апартман на Крф со се платено и плус понела уште две другарки со себе и сестра и!! Се им било платено. Веројатно не лаже!!
    Инаку, да и мене четот ми е полн со такви работи, ама не ставам на сите лајкови, само на некои кои навистина сакам да им помогнам!! Лага било или не, кој игра Господ нека му помогне! :)

14. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    А знаеш колку е СО ПАРИ апартман на Крф?
    130 евра - превоз и апартман
    а тука доплаќаш за превоз 150, а апартманот ти бил гратис
    does that make any sense?

15. babylove123

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    55

Да па затоа и се откажаа :)

16. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Мн е глупо да молиш некој за лајк, бедно е. ако сака да ти лајкне нешто ок. ако нејке не треба да замараш по 500 пати. :@

17. musicgirl55

musicgirl55 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    56
    Обично не им ги лајкнувам сликите но некогаш кога сум порасположена им ги лајкнувам :) но многу се досадни и ме нервираат :@

18. MoreNa-22

MoreNa-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    76
    значи најмноги мразам кога ќе ми прата ај лајк на сликава или на групава уффф очајни луѓе молат за еден никаков лајк

19. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    Мене една од феминките, не толку позната ми пиша на фб една ај лајк на страната,па на линкот, јас и’ ставив, после втор пат пак ми пишува ај лајк и јас и’ пишувам не ти ставам и не замарај.Оттогаш не ми се помолила за лајкЧе.

20. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.