Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Молив за веѓи

Дискусија во 'Лице' започната од Sw3et.Ang3l, 19 ноември 2012.

1. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    и јас се мислам за anastasia гелчето, ash brown или medium..тоа накнадно ќе одлучам, само ве молам кажете ми од која страна ги нарачувате? :)

2. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    Јас вчера си го нарачав медиум од официјалната страна. Шипингот е 18$, ама нарачував повеќе работи така да ќе ги преболам. :lol: https://www.anastasiabeverlyhills.com/

На Marinelce92 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.554
    Допаѓања:
    106.272
    @Marinelce92 ги има на страната beautybay.com

Инаку јас го земав гелчето на Make up forever aqua brow нијанса 25 , реков штом има попуст во Сефора , да искористам. Ми беше страв така да порачам од гелчињата на Анастасија,а и незнам , ова што го земав некако полесно ми изгледа за нанесување. Кога ќе го пробам ќе пишам овде :)

4. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    За побрз раст на веѓите што користите ?

5. Marinelce92

Marinelce92 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    16
    а nyx гелчето колку е во Александар козметикс? :) ги гледав цените на офицајлната стр, али нормално очекувам овде повисока цена :)

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.554
    Допаѓања:
    106.272

Мислaм тoгaш кoгa прaшувaв oкoлу 600 денaри нo не сум бaш сигурнa..мoжеш дa се јaвиш вo А.кoзметикс и дa ги прaшaш. :) супер е и тoa , вoдooтпoрнo е јaс гo пoрaчaв oд ибеј нo јa згрешив нијaнсaтa

7. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    Малку офф топик :)
    Мој ред сеа да те малтретирам :devil: @LaraSolare

Со каква четка нанесуваш Dipbrow Pomade? Го нарачав конечно, па сеа да си се опремам со убава прецизна четка пред да ми стигне. :inlove:

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LaraSolare

LaraSolare Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.617
    Еее ајде со здравје да си го користиш ! :D Koја нијанса зема?Хахаха совет за совет :D:devil: Јас користам една од Сефора се вика must have angled brush 90, а на една другарка и поклонив онаа од Anastasia Beverly Hills што е двостраната со тоа како од маскара четче и аглеста четка од другата страна и многу е задоволна.Потврда е таа и веројатно е попрецизна но и по тешка за почетници.И двете да се од 13-15-6 евра сега не се сеќавам, поодамна беше.

Нешто од тука што би препорачала е аглеста четка каква и да најдеш само да е со убава цврстина, јас пример имам една аглеста од Џамбо 60 денари на времето ја купив и порано со таа си затемнував веѓи, врши работа, малку помека е ама супер четка за тие пари, ја имам може 3 години и уште е во добра состојба.Многу е слична со оваа што ја спомнаав, иста големина , дебелина се само оваа на Сефора е поцврста и според мене затоа подобра за исцртување на веѓите.

Види по парфимерииве било каква аглеста и такво за чешлање ти се must за ова на ABH, јас обавезно се поминувам со чешелчето, бидејќи е доста густо и убаво го бленда да изгледа поприродно.Исто и Импала имаат добри и ефтини четки, ги има во една парфимерија карши полицијата на Бит Пазар, пишува на излогот импала, не знам дали има и каква е аглестата ама можеш да видиш овдеhttp://impalacosmetics.com/en/category/impala-accessories/impala-make-up-brushes/ имаат слики од четките.

Инаку ти требаат овие две работи: anastasia-beverly-hills-brow-brush-7-2_1024x1024.jpg
    *Jас мислејќи дека сум го изгубила моето чешелче, земав едно од Бит пазар ама некако не ми се допаѓа, иритантни ми се тие како боцки и не ми бленда убаво како старото, среќа си го најдов :)

Последна измена: 14 декември 2015
    На Rose96 и Bloom19 им се допаѓа ова.
  9. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604

Каков шопинг сум им направила на АБХ неделава банкротирав начисто :) Ги земав оригиналниот сет за контурирање, илуминаторот и дипбрау. И те послушав за нијансата си земав медиум. :D
    имам една четка од Фреш минералс мислам ќе ми заврши работа, ама некако не ми е по мерак, па во потрага сум по нова.

10. LaraSolare

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.617
    Да си знаела и четката да си ја земеш двостраната од ABH, ама сега од ново шипинг да плаќаш не се исплати.Ајде со здравје да си ги користиш и трошиш производите,убаво си се подновила :inlove:

11. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    Море добро што не нарачав, од царина како ме подбраа, денес стигнала пратката. 1200 лежарина + не знам колку царина и по телефон ми изнакажаа работи, просто фрапирана сум (се спомнаа некои документи што треба да ги вадам дека продуктот е безбеден, така разбрав, а инаку сигурно нема да поминам без 3000 за трошоци). ;( Ми се одмили бе ;(;(;(;( И да кажам дека ќе МОРАМ на аеродром да одам да ги подигнам. Ахх држава мила, бегам подалеку од тука колку што можам на прва шанса.

ПС. Извини вака што ти враќам на постот, вријам од нервоза. :D А четката ќе си ја земам некогаш ваљда, ако се осудам пак да порачувам хахахаха

12. LaraSolare

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.617
    Леле како така, ме исплаши и јас имам порачувано нешто од Американска страна и уште чекам и сега уште тоа ми фали :/Ај те молам пиши ми ЛП кога ќе завршиш со целава ситуација да ми кажеш што си направила и поради која причина ти го отварале пакетот.Боже ненормални ! Инаку да не си порачувала пратка која вреди повеќе од 50 евра? Мислам дека кај нас над 50 евра се плаќа царина...а сигурно се тоа што си порачала е повеќе од 50 евра.

13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Лара, по новитетите во нашата царина се плаќа данок за порачка над 35e.
    Јас последен пат платив на пакет од 46е.:|

14. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.014
    Девојки, не знам колку ќе ви биде од корист информацијава но, баш вчера во НМ ја видов четкава:

hmprod.jpg

Чини 2,99 еу. Не сум ја користела но, изгледа одлично за парите и е 2 во 1.

(Ова во контекст на муабетот меѓу Лара и Bloom19).

На duffi, Sexybaby86, LaraSolare и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Bloom19

Bloom19 Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2015
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.604
    Се што е над 22 евра се царини, освен ако не пишува помала вредност на неа па да се спасиш :(

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Јас денес си го купив моливчето на Аура 04
    Уште не ми е пробано ама мислам дека го утнав бројчето :tmi:

17. LaraSolare

Се зачлени на:
    15 февруари 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    6.617
    Јас имам ash brown, мене таа нијанса највеќе ми се допадна од причина што е по неутрална, не мава на кафено, што и ми беше потребнo зошто јас имам црни веѓи (не многу темни) а ова има некој сивкаст подтон и природно изгледа.Башка имам црвена коса и ми требаше нешто неутрално да не ми дели.Имам слики во Вашата шминка низ слики погледни како изгледа, а тука имам ставено слика од незатемнувани веѓи, па можеш да споредиш со твоите.Инаку јас сум не нанесувам многу нападно, поприродно сакам да изгледа, ама пигментирано е и има потенцијал кој си сака и појако.:)

18. girl1985

girl1985 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    2.122
    Ова моливче веќе не го наоѓам никаде во Скопје каде што влегов. Значи има 04 блонд ама некоја нова серија и е потемно, ама и тоа за жива глава го нема, а го има сега и 05 - софт блонд. Земав сега на Катрис да пробам какви се, нијанса 040, слична на старото 04 на Есенс само за мала нијанса потемно, има и 020 нијанса, ама ми личи мн слична, а негативна страна што нема тестери и не можев да го тестирам.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    За оние кои им се допаѓа начинот на кој функционира ABH brow wiz, од производите достапни во македонија кои се слични на него мислам дека единствен е Maybelline‬ Eye - Brow satin pencil. Го има некој користено?

20. a.nuska

a.nuska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    65
    Помош од поискусните може....?јас имам црни веѓи со какво моливче да ги цртам 1455865516214.jpg
    Еве какви ми се