Ја користела ли некоја од вас оваа маскара за веѓи (така е опишана во Cosmo летокот). На попуст е, 188 (вели 50%), па дали е добра или да не фрлам пари?
@Rebecca_R не сум ја користела оваа конкретно, ама ја имам таа од Есенс. Добра е за да ги задржи веѓите на место и да ги исчешла во саканиот правец, но не е замена за моливче/гел/ сенка или што и да користиш за пополнување на веѓите.
Фала ти. Мене тоа ме интересираше, јас поголем проблем имам со дупки отколку со "задржување на место". Моливче користам, од impala конкретно ама сакам да сменам. Гел и сенка одземаат повеќе време а ме мрзи да посветам цели 10 минути само на веѓите. Мене целосна шминка ми е 15 минути.
Што имаш дупки, не верувам дека ќе ти помогне. Маскариве даваат само поголема нагласеност на бојата, ама во поглед на густината не вршат многу работа. Јас го имам сетот сенки за веѓи од Catrice. Ги нанесувам со аголната четкичка од Аура и сум презадоволна. Не ми одзема повеќе од 1-2 мин.
Го имам купено пред 2 години и не ми е ни 1/4 потрошен. Веројатно уште го има. Заедно со сетот има и мини чупалица и четче, но не ми се допаѓаше, па ја земав оваа четка од Аура. Не знам какви ти се веѓите, но мене многу ми се допадна што сенките се со сив подтон и мешајќи ги ја добивам бојата што ми е потребна.
Најсветлото од Есенс, многу е малечко и излитено моето за да видам назив, ама мислам дека ќе одговара за вакви веѓи.
Само да не ми иде накај жолто, пошто кога купувам моливчиња посветли накај жолто/портокалово ми се ..
Не, ова е неутрално, делува како многу светло кафеава нијанса со примеси на сивкасто. Пробај го во ДМ, мислам дека ќе ти се допадне. Можеш да го видиш и моливот 306 од Голден Роуз. Оние изданија со класична четкичка на капачето. Не е лошо ниту тоа, само што има помек гравит и побргу се троши.
Сивото на аура е предобро! Нормално е ни многу темно сиво ниту пак накај жолто како што велиш. Го знам тој проблем и јас сум плава па земав ептен светло и стварно не личеше бидејки природната плава е накај сивкасто костенлива боја што прелива кон бело на надворешна дневна светлина, а не дречливо жолто како фарбите па за да и веѓите ни бидат такви. Евего моето, речиши истрошено но таман да ја видиш нијансата, бројче 01A5. Оваа нијанса за блондики е супер и не ја менувам. И уште нешто.. Да ми предложевте посолидна палета за веѓи со сива нијанса и темно кафеава. И да има четкичка, бидејќи правам веѓи па ми треба. Ако можр од повеќе фирми предложетеми бидејќи незнам од која можам да најдам во мојот град и нема секакви. А да заборавив да напоменам во постов дека може да биде од некоја онлаин страница на фб што вршат порачки низ мкд,доколку знаете некоја кажете
Ако не е прашањето за во оваа тема преместете го. Го има некоја користено гелот за веѓи на Балеа за брз раст на веѓите? Има ефект? Искуства?
Морам прво состав да прочитамда видам вреди ли да се купувапа ќе ти кажамМногу сум скржава во последно време