Бидејќи не знаев каде да го поставам прашањето, ја одбрав темата, ако е погрешно местото- нека биде преместен постот. Веѓи не пополнувам воопшто бидејќи ми се прилично густи и немам потреба од тоа, но ми треба безбоен гел или било што доволно јако за да ги држи на свое место во текот на денот, а да не изгледа како со лепак да се нагоре залепени. Ги зачешлувам нагоре со проѕирно гелче од Фармаси, но не е воопшто трајно, по 1 час пак е секое влакно своја политика ситуацијата и делува како да не сум обрнала внимание воопшто. Предлози/совети?
Со wet 'n' wild обично не сме баш на ти, но ете овој молив за веѓи пријатно ме изненади. Најсветлата нијанса ми е совршена, четкичката на задниот дел е одлична. Пигментацијата е супер, за трајноста исто така немам замерки. Не знам дали би го купила пак зашто најверојатно ќе сакам да пробам нешто ново , но навистина ми се допаѓа.
Не разгледав баш детално, ама мислам дека имаше три нијанси само - најсветла ко за русокоси и другите кафеави. 300 и нешто беше мислам, од ДМ го зедов.
Одличен е. Јас два потрошив и ене трето чека да го отворамОбликот особено ми се допаѓа за полесно обликување. Инаку 4 нијанси се колки што се сеќавам.
Предолго користев еден молив за веѓи од Авон, со години значи, тотално не следам што има ново. Имав и залихи, немој да снема. Ама ми здосади, замарање да листам каталог, да чекам, па посебно spoolie четче за да изблендам...вака на готово, завршена работа со две во едно. Со моливов се осеќам ко нешто ново да сум открила. Баш ми се допаѓа и мене обликот, во два потези супер изгледаат веѓите. Не е премек гравитот, баш си е супер и практично спакуван. A штандот на wet 'n' wild беше полупразен кога пазарев, особено таму кај моливите за веѓи немаше некој избор па среќа го ископав ова последно најсветло. Изгледа брзо им се трошат овие.
Јас па сега отворив од тие на авон, што сум го начекала на попуст сум го купила, ама во споредба со ова е како боичка. Прилично ми е меко. А јас дека експерт за цртање веѓи
@Mishela @Ano има исти вакви моливчиња на Trend it up, многу се добри. Ако си најдете нијанса, пробајте ги. Јас веќе долго време не можам да најдам, во кој ДМ и да одам, се искупени. Инаку многу задоволна од помадата за веѓи на МУР. Може требаше посветлата нијанса да ја земам, ама и со оваа убаво се работи, само треба понежни движења при цртањето. https://www.revolutionbeauty.com/in...pomade/brow-pomade-dark-brown/MURBROWPDB.html
А дали некој користел вакво нешто, како сте задоволни? Немора да е од орифлејм, битно да е вакво. Некако најприродно ми личи. Еве гледам и други има што продаваат. https://fb.watch/i8Zft37kMb/
Јас вакво на L'oreal го имам користено, ок е, убаво ги дефинира веѓите, само треба да го испробаш неколку пати за да видиш колку јако да притиснеш, зошто колку посилно притискаш толку подебели линии влече.
Имате совет какво моливче да купам, да ми одговара на портокаловата коса? На Essence најсветлото го користам, убо е ама сакам да сменам.
Кој што прави ја моливи за веѓи купувам Го земав ова на Catrice, 015 Ash blonde најсветлата нијанса. Бојата ја погодив, со лесни движења се нанесува. Малце ми се поткрши на почетокот, бидејќи навикната сум на тврдо моливче. Ама скроз природен изглед дава, воопшто не е нападно како тврдите моливи пример. И цената мислам дека околу 200/300 денари беше што е сосем солидно.