Зависи дали имаш светол или потемен тен, јас црно моливче не користам баш од таа причина што имам светол тен. А и многу ми е нападно и преобично. Кога сакам само малку да ги истакнам очите ставам кафено моливче, и никогаш не го исцртувам целото око. Чоколадна кафена боја, златни тонови, боја на слива најмногу ми се допаѓаат на зелени очи. Особено ваков изглед, другарка ми најчесто става сино моливче, ама мене уопште не ми се свиѓа таа комбинација.
а јас сини очи имам и само црн туш ставам понекогаш сама сакам и со моливчиња во боја да пробам и што боја би ми одговарала ?
Последено нешто од козметика што купив е овој молив на Менхетен со боја на трула слива и ми се допаѓа, убаво е но и соленко,
може ли некоја препорака за црно моливче последно купив на bourjois убаво црни но брзо се растекува а и тоа што ке се размачка неможеш убаво да го избришеш имам користено бруклин,импала,тренди,аура и ниедно не се задржува а да не се размачка некоја препорака овие на гош убави се (водоотпорни ли се) или менхетен,мајбелине кое е убаво моливче убаво да црни и да не се размачкува за саат време и да нее орифламе или авон
Може некоја да ми препорача убаво темновиолетово моливче, со светки , онака баш темна, слива нијанса?
Јас имам од АВОН од оние самооштречки или како се вика. И преубаво е, а и многу трае. Околу 150 денари е.
женски ,ве читам и мислам дека вие ке ми помогнете да откријам која боја на моливче најмногу ке ми одговара? имено бојата на моите очи неможе да се дефинира...некогаш се сини,некогаш се зелени,меѓутоа и во двата случаја се оние посветли бои. моите најблиски сум ги прашувала во последователни периоди и добивам различни одговори е сега кога се шминкам,сум забележала дека ми стојат убаво,кафени нијанси,виолетово,зелено..... некој совет од вас ,ќе ми биде особено драг .......
И јас исто така, многу се убави. Посебно црното моливче постојано го користам, го користам и во замена за туш на горниот капак
Па отприлика такво сакам, ама да не е од Авон, бидејќи моментално немам некој близок зачленет таму. Од другиве фирми нешто најслично?
Освен црната која оди на сите бои на очи, јас мислам кафеаво и виолетово и двете бои се препорачуваат за истакнување на светли очи дал плави или зелени не е битно.
Препорачајте ми некое моливче за онака помлади како мене и која боја да не биде ептен нападно.Разгледував едно во авон околу 109 денари е и едно со четкичка за смоки ајс ефект.Инаку имам темно кафеави крупни очи.Која боја најдобро би ми стоела.Еднаш кај една братучедка си ставив црно моливче и си се допаднав.Па препорачајте ми некое добро моливче
Јас имам од авон моливче можеш да си земеш црно, така најубаво ќе си ги истакнеш очите... само те молам немој кафеаво и кафеава сенка тоа никако Исто така можеш над очните капаци да си ставиш црн креон, а внатре бел јас така се шминкам
Јас го имам ова од Авон .. не сум им некој голем фан на производите,ретко кој ме бендисал, но ова ми е супер.
Мишела јас го имам од Dove прекрасно е,од поодамна ми е купено и не се сеќавам баш колку пари беше Ама не е скапо
Koristam Impala и сум многу задоволна!! Ми се свиѓа тоа што многу долго трае,а и воопшто не се размачкува