Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Молив за очи

Дискусија во 'Лице' започната од blue.rose, 23 април 2010.

1. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Зависи дали имаш светол или потемен тен, јас црно моливче не користам баш од таа причина што имам светол тен. А и многу ми е нападно и преобично. Кога сакам само малку да ги истакнам очите ставам кафено моливче, и никогаш не го исцртувам целото око. Чоколадна кафена боја, златни тонови, боја на слива најмногу ми се допаѓаат на зелени очи. Особено ваков изглед,

другарка ми најчесто става сино моливче, ама мене уопште не ми се свиѓа таа комбинација. :hai:

2. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Не, и мене ми е многу лошо сино моливче на зелени очи. Најмногу ми одговараат кафеаво и црно :)

3. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    а јас сини очи имам и само црн туш ставам понекогаш сама сакам и со моливчиња во боја да пробам и што боја би ми одговарала ? :)

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Последено нешто од козметика што купив е овој молив на Менхетен со боја на трула слива и ми се допаѓа, убаво е но и соленко,

5. Dazzle

Dazzle Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.030
    Последното што го земав е од GOSH, и ќе се задржам на ова- преубаво е.

6. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    може ли некоја препорака за црно моливче последно купив на bourjois убаво црни но брзо се растекува а и тоа што ке се размачка неможеш убаво да го избришеш имам користено бруклин,импала,тренди,аура и ниедно не се задржува а да не се размачка некоја препорака овие на гош убави се (водоотпорни ли се) или менхетен,мајбелине кое е убаво моливче убаво да црни и да не се размачкува за саат време и да нее орифламе или авон :)

7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.924
    Допаѓања:
    81.213
    Може некоја да ми препорача убаво темновиолетово моливче, со светки , онака баш темна, слива нијанса? :)

8. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.427
    Допаѓања:
    91.539
    Јас имам од АВОН од оние самооштречки или како се вика. И преубаво е, а и многу трае. Околу 150 денари е.

На Mishela и Sanela94 им се допаѓа ова.
  9. kejsi

kejsi Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    36
    женски ,ве читам и мислам дека вие ке ми помогнете да откријам која боја на моливче најмногу ке ми одговара?
    имено бојата на моите очи неможе да се дефинира...некогаш се сини,некогаш се зелени,меѓутоа и во двата случаја се оние посветли бои.
    моите најблиски сум ги прашувала во последователни периоди и добивам различни одговори :o
    е сега кога се шминкам,сум забележала дека ми стојат убаво,кафени нијанси,виолетово,зелено..... :$
    некој совет од вас ,ќе ми биде особено драг ....... :*

10. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    И јас исто така, многу се убави. Посебно црното моливче постојано го користам, го користам и во замена за туш на горниот капак :)

11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.924
    Допаѓања:
    81.213
    Па отприлика такво сакам, ама да не е од Авон, бидејќи моментално немам некој близок зачленет таму. :)
    Од другиве фирми нешто најслично? :?:

12. S-Sister.91

S-Sister.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    Девојки а колку пари е моливот на гош?

13. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Освен црната која оди на сите бои на очи, јас мислам кафеаво и виолетово и двете бои се препорачуваат за истакнување на светли очи дал плави или зелени не е битно.

На kejsi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Девојки ај препорачајте ми некое убаво бело креонче, кое убаво исцртува и не се размачкува :)

15. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Препорачајте ми некое моливче за онака помлади како мене и која боја да не биде ептен нападно.Разгледував едно во авон околу 109 денари е и едно со четкичка за смоки ајс ефект.Инаку имам темно кафеави крупни очи.Која боја најдобро би ми стоела.Еднаш кај една братучедка си ставив црно моливче и си се допаднав.Па препорачајте ми некое добро моливче :)

16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837

Јас имам од авон моливче можеш да си земеш црно, така најубаво ќе си ги истакнеш очите... само те молам немој кафеаво и кафеава сенка тоа никако :lol: Исто така можеш над очните капаци да си ставиш црн креон, а внатре бел јас така се шминкам

Прикачени фајлови:

17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.733
    Допаѓања:
    145.137
    Јас го имам ова од Авон .. не сум им некој голем фан на производите,ретко кој ме бендисал, но ова ми е супер. :)

18. Mer4e

Mer4e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    30
    го сакааааммм :)

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Мишела јас го имам од Dove прекрасно е,од поодамна ми е купено и не се сеќавам баш колку пари беше :?:
    Ама не е скапо :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Koristam Impala и сум многу задоволна!! Ми се свиѓа тоа што многу долго трае,а и воопшто не се размачкува :)