Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Молив за очи

Дискусија во 'Лице' започната од blue.rose, 23 април 2010.

1. vesna23

vesna23 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    81
    Подобро моливче за очи од ова мислам дека не постои јас ептен сум задоволна го користам со години плус е многу ефтино околу 150 денари.Си го исцртувам внатрешниот дел од окото а од надвор со црно тоа им го советуам на сите девојки кои имаат мали очиња.
    Додека пак за црно моливче би ви го препорачала ова бидејќи е суперрррр многу лесно се нанесува а трае со часови и не се размачкува

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    молифче што е убаво,убаво се нанесува и црта и е долго трајно??

3. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.218
    Преубо е, се црта ептен убо, долготрајно е, одвај се вади, ти кажувам од лично искуство, јас го користам :lol: , го купив 230 денари од Авон и воопшто не жалам шо дадов толку :) :)

4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    ова е тоа што пише самоостричко??

5. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.218
    ^ Самоострeчко е и ова, а во каталогот е како гел молив за очи Supershock :)

6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    ајде ке разгледам па да видам,да си нарацам и јас и така ми треба..
    само незнам многу скапо ми иде 230денари...не било на пониска цена??

7. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.218
    ^ Не е сега засега, от ко излезе е толку, и јас се надевам дека ќе биди помалку во наредните, па пак да си го порачам. :)

8. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Јас го користам само самооштречкиот од Орифлејм. Многу ми иде тешко шминкањето, но со овој молив немам гајле :)

9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    а што има врска со гел?? :lol: може смешное али јас секогаш обицен молив сум користила...

10. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    ^ Гел моливите се со помека текстура,и полесно се нанесуваат,нешто слично му доаѓа како гел/туш за очи. Исто се и подолготрајни од обичен молив.
    Во врска со гелов супершок од Авон го користам и јас,одличен е,но не не треба да се користи внатре во око зошто предизвикува солзење зошто не е обично моливче,се третира како туш.
    Исто оние моливи што се со светки треба да се користат вака,односно не внатре во окото :)

11. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Најдобар молив ми бил од Севентин. Многу пофалби слушам и за Гош моливите. :)

Најлош молив ми бил еден самоостречки од Орифлеим. Воопшто не црташе. :^)

12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    E добро каза...е не ке бесе лосо усте да е поефтино ама ете ке
    Vидиме понатака.
    Fала поз

13. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    603
    Девојки, ЕУРЕКА :rofl:
    Открив едно ново моливче, ми го купила мајка ми онака.. и текнало ама моливчево е страшна работа, препрепрезадоволна сум. Кошта само 2 Фр. тоа би му дошло околу 80 денари кај нас, само не знам колку се наоѓа низ нашиве парфимерии. Прво купував буржоа, гош, ив.с.лорент и бла бла а скоро ист квалитет се. Моливчево е инаку италијанско производство, „Mastemi, Napoli„
    Само не најдов слика.. :?:

Инаку меко е, многу убава црна боја остава и има како ептен ситни светкички внатре, како оние од сенките. Јас сум презадоволна, плус па и за тие пари.. а јас ги трошам моливчињата ко леб :tmi: така да ми одговара.

14. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Па нема поубав молив за очи од Бруклин. Секакви имам користено, ама овај ми е број 1. Не можев да најдам слика ама е како златен и е околу 100тина денари. Дефинитивно поќе не го менвам :)

15. IviA

IviA Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    24
    Јас го користев БРУКЛИН но летово многу ми се растечуваше , инаку сега користам МАЛЕНА убаво црни и сум задоволна , а не е ни скап околу 70 денари е :D

16. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    И јас го имам Бруклин, преубаво црни ама само за внатрешно го користам, многу се растекува на топлото.
    А за надворешно исцртување ги користам дијамантските моливчиња од Авон траат долго не се растекуваат и имаат ситни светки.

17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.933
    Допаѓања:
    81.231
    ^ Прекрасни се светкавите на Авон - потпис и печат. :!: :D
    Супер се и за топлово време, не се растекуваат и трајни се. Инаку, јас моливче не користам на внатрешната страна, мислам, на долниот дел од окото. Многу ретко го исцртувам долниот дел и тоа кај аголот, минимално. Секогаш ставам одозгора, како туш.

Инаку, ми треба убаво, бело моливче за очи.
    Есенс - имаат и дали сте задоволни? Нивната козметика при срце ми е, ептен сум задоволна од сите производи кои ги имам. :$

18. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Мишела имаш убаво моливче за очи - бело од Аура.
    Јас го користам и стварно е прекрасно,испушта боја само при едно нанесување на окото.
    Само што незнам дали го има уште во продажба,би требало и знам дека е многу ефтино.

Ако си во можност побарај го,ако го нема па земи си на Есенс,и мене ми се они при срце ептен :D
    Тоа на Аура неможам да го најдам на нет никако па неможам да ти го покажам. Пишува АURA cosmetics и бројчето е 80. А да, и напред е со проѕирно капаче :)

Исто имаш и на орифлејм бело моливче,ама нијансата е повеќе нуд него ли креч бело.
    Е сеа зависи каква сакаш повеќе,ако сакаш повеќе да е креч - Аура,нуд-Орифлејм.
    Еве го од орифлејм :

Ако не успееш ништо од овие две,земи си на есенс ;)

:hai:

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TheIdealMe

TheIdealMe Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    89
    Бело моливче не користам одамна многу поприродно изгледа нуде нијанса и сепак го освежува погледот и прави окото да изгледа поголемо. Моментално го користам горе постираното од орифламе и сум многу задоволна ;)

20. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Само јас ли не сум задоволна од оние на Авон diamonds [​IMG]
    Треба буквално да стругам врз око за да се познава како што треба, бледи, слабо интензивна боја, далеку од она што е прикажано на сликата во каталогот...

На TheIdealMe му/ѝ се допаѓа ова.