Молив за очи

Дискусија во 'Лице' започната од blue.rose, 23 април 2010.

1. vesna23

vesna23 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2010
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    81
    Подобро моливче за очи од ова мислам дека не постои јас ептен сум задоволна го користам со години плус е многу ефтино околу 150 денари.Си го исцртувам внатрешниот дел од окото а од надвор со црно тоа им го советуам на сите девојки кои имаат мали очиња.
    Додека пак за црно моливче би ви го препорачала ова бидејќи е суперрррр многу лесно се нанесува а трае со часови и не се размачкува

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    молифче што е убаво,убаво се нанесува и црта и е долго трајно??

3. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    Преубо е, се црта ептен убо, долготрајно е, одвај се вади, ти кажувам од лично искуство, јас го користам :lol: , го купив 230 денари од Авон и воопшто не жалам шо дадов толку :) :)

4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    ова е тоа што пише самоостричко??

5. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    ^ Самоострeчко е и ова, а во каталогот е како гел молив за очи Supershock :)

6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    ајде ке разгледам па да видам,да си нарацам и јас и така ми треба..
    само незнам многу скапо ми иде 230денари...не било на пониска цена??

7. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    ^ Не е сега засега, от ко излезе е толку, и јас се надевам дека ќе биди помалку во наредните, па пак да си го порачам. :)

8. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Јас го користам само самооштречкиот од Орифлејм. Многу ми иде тешко шминкањето, но со овој молив немам гајле :)

9. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    а што има врска со гел?? :lol: може смешное али јас секогаш обицен молив сум користила...

10. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    ^ Гел моливите се со помека текстура,и полесно се нанесуваат,нешто слично му доаѓа како гел/туш за очи. Исто се и подолготрајни од обичен молив.
    Во врска со гелов супершок од Авон го користам и јас,одличен е,но не не треба да се користи внатре во око зошто предизвикува солзење зошто не е обично моливче,се третира како туш.
    Исто оние моливи што се со светки треба да се користат вака,односно не внатре во окото :)

11. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Најдобар молив ми бил од Севентин. Многу пофалби слушам и за Гош моливите. :)

Најлош молив ми бил еден самоостречки од Орифлеим. Воопшто не црташе. :^)

12. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    E добро каза...е не ке бесе лосо усте да е поефтино ама ете ке
    Vидиме понатака.
    Fала поз

13. Unica

Unica Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2010
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    604
    Девојки, ЕУРЕКА :rofl:
    Открив едно ново моливче, ми го купила мајка ми онака.. и текнало ама моливчево е страшна работа, препрепрезадоволна сум. Кошта само 2 Фр. тоа би му дошло околу 80 денари кај нас, само не знам колку се наоѓа низ нашиве парфимерии. Прво купував буржоа, гош, ив.с.лорент и бла бла а скоро ист квалитет се. Моливчево е инаку италијанско производство, „Mastemi, Napoli„
    Само не најдов слика.. :?:

Инаку меко е, многу убава црна боја остава и има како ептен ситни светкички внатре, како оние од сенките. Јас сум презадоволна, плус па и за тие пари.. а јас ги трошам моливчињата ко леб :tmi: така да ми одговара.

14. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Па нема поубав молив за очи од Бруклин. Секакви имам користено, ама овај ми е број 1. Не можев да најдам слика ама е како златен и е околу 100тина денари. Дефинитивно поќе не го менвам :)

15. IviA

IviA Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    24
    Јас го користев БРУКЛИН но летово многу ми се растечуваше , инаку сега користам МАЛЕНА убаво црни и сум задоволна , а не е ни скап околу 70 денари е :D

16. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    И јас го имам Бруклин, преубаво црни ама само за внатрешно го користам, многу се растекува на топлото.
    А за надворешно исцртување ги користам дијамантските моливчиња од Авон траат долго не се растекуваат и имаат ситни светки.

17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.152
    Допаѓања:
    81.660
    ^ Прекрасни се светкавите на Авон - потпис и печат. :!: :D
    Супер се и за топлово време, не се растекуваат и трајни се. Инаку, јас моливче не користам на внатрешната страна, мислам, на долниот дел од окото. Многу ретко го исцртувам долниот дел и тоа кај аголот, минимално. Секогаш ставам одозгора, како туш.

Инаку, ми треба убаво, бело моливче за очи.
    Есенс - имаат и дали сте задоволни? Нивната козметика при срце ми е, ептен сум задоволна од сите производи кои ги имам. :$

18. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.609
    Мишела имаш убаво моливче за очи - бело од Аура.
    Јас го користам и стварно е прекрасно,испушта боја само при едно нанесување на окото.
    Само што незнам дали го има уште во продажба,би требало и знам дека е многу ефтино.

Ако си во можност побарај го,ако го нема па земи си на Есенс,и мене ми се они при срце ептен :D
    Тоа на Аура неможам да го најдам на нет никако па неможам да ти го покажам. Пишува АURA cosmetics и бројчето е 80. А да, и напред е со проѕирно капаче :)

Исто имаш и на орифлејм бело моливче,ама нијансата е повеќе нуд него ли креч бело.
    Е сеа зависи каква сакаш повеќе,ако сакаш повеќе да е креч - Аура,нуд-Орифлејм.
    Еве го од орифлејм :

Ако не успееш ништо од овие две,земи си на есенс ;)

:hai:

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TheIdealMe

TheIdealMe Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    89
    Бело моливче не користам одамна многу поприродно изгледа нуде нијанса и сепак го освежува погледот и прави окото да изгледа поголемо. Моментално го користам горе постираното од орифламе и сум многу задоволна ;)

20. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Само јас ли не сум задоволна од оние на Авон diamonds [​IMG]
    Треба буквално да стругам врз око за да се познава како што треба, бледи, слабо интензивна боја, далеку од она што е прикажано на сликата во каталогот...

На TheIdealMe му/ѝ се допаѓа ова.