Ај дајте ми предлог за некое моливче со кое би можела да го исцртам горниот капак, значи да не е многу мрсно и да не се размачкува?
Јас ги исцртувам очите со црно моливче, па благо го размачкувам. Но со изборов на моливчињава имам проблем. Сакам да е евтинко, а да пушта добро, да е меко на исцртување, да се остри убаво и најважно да не се размачкува односно да не личам на ракун во 15 часот. И конечно го пронајдов вистинското кое ги исполнува сите услови - Artdeco. И го загледувам сега подобро да видам точно како пишува (да го препорачам де), гледам eye brow pencil.
Случајно го земав моливчево на Малена од радозналост кога купува лакови и испадна како што ми го пофали продавачката,цена смешна ама не ми текнува сега точно одприлика не повеќе од 80 ден. Што е најбитно не се размачкува а црни добро!
Користам молив за очи на Голден Росе, го оцртувам долниот капак, а горниот така неприметно за у школо и се шминкам онака кога искачам, во школо, ваму така ...
Сега се повеќе и повеќе користам моливче за очи и тоа само црно,други бои не претендирам да ставам на очи.Ставам на долен капак и моливчето ми е од Авон и многу е убаво
Овие моливчиња на Есенс се многу добри. Самоотречки се и нема потреба од острење, крсење па пак острење. Многу се трајни јас го имам од Јуни па сега ми е при крај. Околу 120 денари се, не се поскапи од 150.
јас го користам на класик го купив од трговски од голден роуз и задоволна сум и го користам понекогаш и како туши не се размачкува за горниот капак само да долната водена линија убав е и задоволна сум а за цена мислам дека беше негде околу 100 денари па и помалку не се сеќавам.
Јас користам од BROOKLIN. Супер се, ми се погодија. http://i01.i.aliimg.com/photo/v0/109050 ... LINERS.jpg http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... ktF5w-AF6w
Јас само да ви дадам еден совет. Наместо да ставате бело моливче во внатрешноста на окото, на долиот капак(лично мене ми изгледа страшно, а обожавам светло моливче на долниот капак) ставете кремасто или бледо розево, преубаво е!
Јас до сега имам пробано три бели моливчињаод Сефора , Малена и Голден Роуз. Од Малена не бев воопшто задоволна , ниту црташе како што треба ниту па долготрајно е. Голден Роуз црта добро , а и долготрајно е и од Сефора исто така , моментално ове последново го користам и сум презадоволна